Hola från Punta Prima

Hej kära ni! Ja nu har det varit väldigt tyst här ett bra tag igen. Det beror helt enkelt på semester. Vi har haft barnen i två veckor och då är det full rulle. Det är väldigt mycket fixande, servande, matlagning, aktivering osv i vanliga fall, nu under semestern blev det dessutom att vi drog ihop en Spanienresa. Eftersom det är schweinedyrt att åka iväg i juli, eller överhuvudtaget när skolorna är lediga, så försökte vi hitta ett överkomligt alternativ.

Så jag frågade min vän Stina om hennes man Hasse kunde tänka sig att hyra ut sin lägenhet i Punta Prima till oss? Det kunde han vilket vi blev glada för. Sen letade vi biljetter och hittade till bra pris. Så bar det av till Spanien med mig, Thomas, Oscar och Malin.

Jag kan ju börja med att säga att det finns verkligen inte många bra bilder på mig från veckan i Spanien för fy i helvete rent ut sagt vad varmt det var. ca 38 grader är för mycket för mig. Jag har svårt med temperaturomställning i kroppen och fryser ihjäl om det är lite för kallt, här hemma ska det vara 21,5 grader för att jag ska tycka att det är helt lagom. En grad lägre och jag tycker att det är kallt, och tvärtom om det är ett par grader mer så tycker jag att det är för varmt. När jag ligger och solar i trädgården måste jag svalka mig titt som tätt med trädgårdsslangen. Så ni kan ju tänka er 38 grader då, som blev ca 29-30 på kvällen. Det är jobbigt. Så jag har svettats som en gris. Jag har helt ärligt aldrig svettats så mycket under en vecka som här. Så därför – inga speciellt bra bilder då det var lite smink och håret i en tofs som gällde.

På flyget ner.
Jag tog inte så bilder inifrån lägenheten för det tänkte jag inte på, plus att det ju är en privat lägenhet. Men utsikten däremot tog vi foton av alla fyra för den är så fin. Det är en jättestor balkong som går runt hörnet och därmed vetter åt två håll. En ut mot naturreservatet, och en mot ett annat hus, men från båda ser man havet. Där borta ser man även Torrevieja.
Till höger havet och till vänster solnedgång om man gick ut på ena sidan vid typ tjugo över nio.
Första dagen tog vi oss till Playa de la Zenia Sjukt varmt och sjukt mycket folk.
En av dagarna var vi på…Venice tror jag stället hette. Italienskt i Spanien…men det funkar också fint. Vi fick gå en del efter vad det fanns till barn ju och då tänker jag på Malin som är 9 och helst vill ha pizza eller nuggets. Här är by the way en av få bilder med håret utsläppt. Resten av veckan sket jag i vilket bara jag inte dog av svett så det blev tofs.
Öl, vatten och lagagne för mig. Supergod!
En av dagarna begav vi oss till citronmarknaden. Namnet kommer inte från att man säljer citroner på marknaden som man kanske (mamma trodde det) kan tro. Nej det kommer av att marknaden ligger ute bland citronodlingar ute i bushen. Så det var jäkligt bra att vi hade hyrt bil.
Vi tog en vattenpaus och damen som serverade oss kom med en servett till mig utan att jag bett om det för hon såg hur genomsvettig jag var. Torka torka. Fläkta fläkta. Det blev några inköp(bland annat ett par bling bling sandaler med mjuk sula) på marknaden innan jag blev överhettad och mådde riktigt dåligt. Knallröd i ansiktet och vit runt munnen och med ett sprängande huvud satte jag mig i den härliga ac’n i bilen. Jag hade så gärna gått här ett tag längre än de 2 timmarna vi var där för det var så mycket att titta på, men vi var så otroligt varma alla fyra.
Efter marknaden begav vi oss till ett poolställe jag blivit tipsad om. Dock var det fullt så vi fick vända och åka hem igen. Eftersom vi hade strand nära lägenheten fick det bli bad på Punta Prima beach istället.
Det gick åt några vattenmeloner när vi var där. Och vatten, och läsk och annat vi åkte iväg till Lidl och Carrefour för att handla. jag tycker det är så kul med utländska butiker. Kanske inte Lidl så mycket för det är ju ungefär samma som hemma, men väl andra butiker.
Min badnymf. Vet inte vilken strand det här var på.
Hasse tipsade oss om att gå till Gelaterian för att äta schnitzel på lördagen då de bara tog 65 kronor för ett sånt här dasslock till köttbit.
Vi var också på köpcentret La Zenia Boulevard. En utomhusgalleria som var verkligt fin.
De där stolarna alltså. Under tiden jag och Malin satt på bänken bakom och väntade på killarna som köpte dricka, så hann två av dem tippa över bakåt. Det var gubbar i båda över herregud vad deras fruar skrattade. Och även männen som tur var då de blev mer förvånade än att de slog sig.
Där nere vid bokstäverna var det vattenlek för barnen. Det var ju inte utan att jag hade lust att joina dem i värmen. Malin vägrade dock. Hon och shopping är överhuvudtaget ingen bra kombination så jag tror att det här var en av de sämre sakerna på resan för hennes del. Dock inte för mig, för här ligger bland annat Primark så jag shoppade loss där. Främst pyjamasar som jag ju älskar. Jag ska fota och visa er sen.
Hemma blev det mest att vi åt frukost. Vi försökte oss på ugnen en gång men då gick säkringarna så det skippade vi sen, dock körde jag plattan en gång och stekte ett gäng piementos de padron. Och så lite bubbel till det i solnedgången. Det satt fint.

Okej, det här blev ganska många bilder så det får bli Spanien del 1. Del två kommer snart. Kram på er!

1 reaktion på ”Hola från Punta Prima”

  1. Åh så roligt att få se lite Spanienbilder! Härligt för er att komma iväg och få låna lägenhet också! Jag har rest mycket med min man men så dog han snabbt och väldigt ledsamt förra året och sen har jag mest varit ledsen. Få se om jag kommer igång med resandet igen eller om jag nöjer mig med minnena och stannar i Sverige.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *