Folk är fan dumma i hela huvudet

Folk är dumma i huvudet. Det är bara att konstatera efter dagens uppvisning i Stockholm där tusentals människor samlades för att demonstrera. Arrangörerna hade sökt tillstånd och fått det för 50 personer, som ju är max vad en grupp får bestå av just nu. Demonstrationen handlade om polisens mord på George Floyd i Minnesota, Usa, och att black lives matter. En helt avskyvärd handling som tyvärr inte är den enda i sitt slag – rasism pågår hela tiden. Så att folk protesterar är fullt förståeligt, men i Usa har det gått överstyr med upplopp och att folk som beter sig som svin och plundrar och förstör finns det ingen som helst förståelse eller förlåtelse för.

Jag förstår även att människor i Sverige vill visa solidaritet med Usa och därför var Instagram igår fylld med svarta bilder med hashtagen #blackouttuseday från både kända och okända här i Sverige och resten av världen. Jag fattar och sympatiserar med saken i sig, MEN, och här kommer vi tillbaka till det första jag skrev om att folk är dumma i huvudet, att man drar igång en demonstration i Stockholm mitt i brinnande fucking viruspandemi där vi ska hålla två meters avstånd till varann – DET förstår jag inte. Och det sympatiserar jag inte med. Syftet ja- men utförandet där man borde fatta att det inte blir en liten samling med max 50 pers är ju bara så korkat! Dels av arrangörerna (även om man har rätt till att demonstrera om man söker tillstånd), men framförallt av de som godkände det. Och såklart av alla som gick tätt tillsammans och sedan stod tätt ihopklumpade på Sergels torg(det är bara att kolla på bilder så ser man att det inte hålls några avstånd). Hur fan tänker man då? Det fanns säkert folk som höll avstånd och de som hade masker på sig, men många hade det absolut inte. Folk skrek även att de skiter i vilket för de skulle minsann demonstrera.

Visst krävs det handling och inte bara en massa bilder och gillningar i sociala medier för att få till förändring, men just nu är tillfället jävligt illa valt. Coronapandemin är inte över, hur svårt ska det vara att fatta? Behöver svenskarna lagar för att hålla avstånd? För rekommendationer verkar inte gå in i huvudet på en del människor. Fy vad arg jag blir! Vi måste ju hjälpas åt för att komma förbi Coronaskiten, och SEN kan man demonstrera bäst man vill. Visa solidaritet med de som är sjuka i Covid 19 och alla som jobbar för att rädda liv istället. Eller också i alla fall.

6 reaktioner på ”Folk är fan dumma i hela huvudet”

 1. Håller med, verkligen korkat beteende. Å de var lika dumma huvudet i Malmö där också en demonstration hölls. Förutom pågående pandemi och att folk borde respektera rekommendationerna så gör ju dessutom inte en demonstration (eller två) i Sverige det minsta skillnad gällande polisbrutalitet i USA, så det är inte bara dumt utan även poänglöst.

 2. Håller med om att det är så onödigt och korkat.
  Man utsätter andra och sig själv för stora risker.
  Dessutom riskerar vi vid en stor smittspridning en överbelastad sjukvård samtidigt som vi går in i vår sommarperiod.

 3. För min del spelar det ingen roll vilken ålder demonstranterna hade, det är lika dumt oavsett. Ja många av oss är tvungna att åka kollektivt och det känns inte speciellt bra, speciellt när folk sätter sig på sätet bredvid. Visst är det bra att kunna gå, cykla eller åka bil som ju behövs i mindre samhällen. Jag själv blir provocerad av såna som inte respekterar regler, oavsett var de bor.

 4. Jag blir kluven till ditt inlägg. Såklart är det onödigt med en stor demonstration mitt i Corona-tider. Men för yngre människor är det viktigt.
  Jag själv lever i Stockholm och jobbar på sjukhus. Såklart att det är provocerande att se folk utsätta sig för smittan.
  Jag åker buss och tunnelbana varje dag till mitt jobb, och utsätter mig själv för smittan varje dag. Jag är testad och har ej haft Corona…tyvärr.
  Alla lever vi olika, vissa måste åka och jobba, barn och yngre ungdomar måste vara i skola och förskola.
  Jag blir mest provocerad av människor ute i landet som inte jobbar, som kan cykla eller gå överallt och verkligen leva i karantän. Och då menar jag folk ute i landet som skäller och kritiserar på Stockholmare.

Kommentarer är stängda.