Familjetripp till Stockholm

Hej kära ni. Nu är det måndag, skolorna har börjar och jag gissar att många av er har börjat jobba. Några säkert för ett bra tag sedan. För min del är det tillbaka i gamla gängor – Thomas jobbar, barnen är hos mamman och skolan har börjat även för dem, och jag gör det jag gör.

Det känns som om hösten är här redan och jag tycker att det är lite för tidigt, kanske för att augusti bjöd på ganska pissigt väder till stor del. Eller fram till nu i alla fall, jag läste någonstans att det ska bli varmt igen i slutet av månanden. Det hoppas jag på för SEN är jag redo för höst, men inte riktigt än.

Hur som haver så lämnade vi barnen i fredags efter 14 dagars semester med dem. Och några av de dagarna tillbringade vi i Stockholm. Vi bodde vid Medborgarplatsen och utgick därifrån via tunnelbanan. Tyvärr är det ju covidtider än så många saker behöver bokas i förväg för att få komma in och en del har därmed höjt priserna vilket är trist. Men vi hittade saker att göra ändå.

Nope jag petar inte näsan 😉 Första kvällen när vi installerat oss på hotellet efter lite strul med rum ( vi fick byta till en svit vilket var väldigt trevligt då barnen fick varsitt rum och jag och Thomas ett = inget bråk vid sovdags. Hur som efter vi installerat oss gick vi ut en sväng för att hitta något att äta och hamnade på ett falafel-kebab ställe. Det var jättegott och jag uppskattar att man själv fick sleva upp såser, ta tillbehör osv. Riktigt generöst och bra. Det ligger på Folkungagatan, vad det heter minns jag dock inte.
Det var varmt och skönt så vi högg en plats utomhus.
Oscar ville till Mall of Scandinavia så vi åkte dit. Något Malin icke alls uppskattade då hon hatar affärer. Det ÄR knepigt att få ihop aktiviteter som passar både en 8åring och en 13åring. Men vi var där. Vi kollade runt. Vi åt. Vi åkte hem.
En av de bästa sakerna med att sova på hotell är ju FRUKOSTEN. Jag vill ha allt och lite till, men sen brukar jag ändå inte orka äta av allt. Lite slöseri, men va fasen…det händer ju inte så ofta.
Jag fick den ljusa idén att ta med Thomas och barnen till slottet för vaktavlösningen. Den har jag inte sett sen jag själv var tonåring trots att jag bott länge i Stockholm. Men jag tänkte att det kan ju vara kul att ha sett. Det var verkligen inget att se. Inga hästar, inga trummor – bara några gubbar som gapade lite och så var det klart på typ 5 minuter. I ösregn. Vi frågade i slottsboden sen och det beror på Corona. De vill inte samla en massa folk helt enkelt. Sen kommer det ändå många turister och kollar, men de flesta var som vi ” var det här allt???”. Så ett tips, gå inte för att kolla vaktavlösningen om ni turistar i Stockholm. Inte än i alla fall.
Som ni ser så shoppade vi lite tjusiga caper för det vräkte verkligen ner.
Lakritsroten är en butik för alla lakritsälskare och jag är en sån. De har numera filialer i flera städer, men nu gick vi förbi den i Gamla stan. Jag har länge funderat över att testa ”Svenskjävlar” som sägs vara världens saltaste lakrits. Tyvärr var den slut, men vi fick i alla fall testa från en burk säljaren hade bakom kassan. Och ja de ÄR salta.Och goda. Eftersom de var slut köpte jag något liknande som säljaren rekommenderade. De är också salta och smakar lite mer salmiak tycker jag. Dock inte lika salta som svenskjävlarna. De här är numera uppätna.
Vi köpte varsitt 72-timmarskort och det lönade sig för vi åkte tbana, pendeltåg, djurgårdsfärja, spårvagn och buss.
När jag ändå var i stan hade jag bokat in dejt med min vän Marika och hennes döttrar Miloo och Noomi. Så jag tog med min bonusfamilj till Mr Cake för att träffa tjejerna. Det var kö men det tog ca 15 min så det var ok. Och vi fick en plats ute i solen. Jag tänkte att om jag nu är på ett så omtalat ställe så ska jag bannemig inte snåla utan jag slog till med en fläskig tårtbit. Ska det va så ska det. Och jo, det kan hända att hon lade biten på sidan, men helt magiskt så reste den sig så nu är det fritt fram för frieri 😉
O ja, det är dyrt men om man tar en gång så what the hell liksom. Tårtan var god kan jag meddela. Men inte sådär otroligt fantastisk ändå tycker jag.
Vi tog en sväng till mina gamla hoods vid Mariatorget en av kvällarna, och en av dagarna var vi i närheten igen för att bada i Tantolunden.
Det vill säga, Thomas och Malin badade medan jag och Oscar satt och väntade.
Oscar å sin sida hade sett fram emot att få äta på BAP. Ett burgar och pastramiställe på Östermalm. Vi kändisspanade Magnus Uggla som också var där och åt med sin fru (antar jag). Gott? Ja! Jag tog en pastramimacka och det är ju en hel måltid.
På onsdagskvällen var det dags att åka hem. Vi hade parkerat vid Vikingterminalen och oj vad det var långt att gå med artrosvärkade ben, även om det är vackert vid vattnet och utsikten över Gröna Lund.

Väldigt osmickrande bild men eftersom vi råkade komma för sent till phuset så hade de låst in vår bil. Vi hade glömt att kolla tiderna helt enkelt, så dumt. Så vi ringde Stockholms parkering så de kom och öppnade för oss, men det tog ca 1 timme och 40 minuters väntan. Men barnen var tålmodiga trots att det var sent, och tack och lov för internet! Sen körde Thomas hela natten så vi var hemma vid halv niosnåret på morgonen.

Det blev en ganska lugn torsdag för vi var alla ganska möra, speciellt den här snyggingen som hade kört. Barnen sov en stor del av vägen och jag snarkade också till emellanåt. Så det blev lite waterslide i trädgården och sen en film och mat framför teven sista kvällen för den här semestern.

Det var lite från våra två veckor med barnen. Imorgon drar Thomas till New York och jag har tänkt ta itu med städning av huset. Tillbaka till verkligheten som sagt haha.
Kram på er och ha en finfin tisdag ❤️❤️❤️

3 reaktioner på ”Familjetripp till Stockholm”

  1. Låter som en trevlig tripp till Stockholm!

    Vad gör du när Thomas är bortrest ? Jobbar du med något, små projekt med något eller hur fördriver du tiden?

    Vi får hoppas på mindre regn kommande vecka i Skåne 🙂

  2. Härligt inlägg att läsa! Vore kul med mer detaljer kring vad du valde för kläder för varje dag 😃

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *