Både halloween och flytten är nu avklarade

Hej! Allt väl med er? Här är det fint i höstblåsten. Halloween är över och vi har gjort pumpor, korvfingrar, pyntat och målat läskig makeup. Men också flyttat. Så jag kan ju börja där. Jag packade ihop allt i förra veckan och i fredags skulle då flyttgubbarna komma och hjälpa mig flytta allt. Thomas dotter Malin ville gärna hänga med mig och vara med i flytten så hon bad mig väcka henne vid sju i fredags morse. Så gulligt att hon faktiskt ville vara med. Vid åttatiden skjutsade Thomas iväg oss så jag hann förbereda och dra fram det sista från under soffan och sängen, packa ihop sånt jag glömt och sånt. Så kom ”gubbarna”(killar på typ 35-30) och började röja loss i lägenheten, vinden och källaren. Så nu är allt flyttat!

I lördags kväll när barnen åkt till sin mamma drog jag och Thomas till lägenheten för att flytta med sånt som inte kommit med på flyttbilen, som täcken, kuddar, städprylar och annat. Och så städade vi ur allt. Därmed är jag klar på Ribersborg. Så skönt!

Men så var det ju det här med Halloween också. I vanliga fall firar jag inte direkt det utan har mer bara sett det som Allhelgona helgen så jag har gått till kyrkan och tänt ljus inne eller ute (eller båda delarna) i stillhet. Men nu hade vi barnen här så då ville jag spöka till det lite för dem.

Torsdagens middag blev fingrar i häxmos (enligt Malin hade häxan malt ner barn i moset. Jag vet inte hur det blev grönt av den kombon, men vem är jag att säga vad en häxa kan göra?)
Halloweenaltaret i hallen med lite godis, pumpor och ljus. Givetvis hade vi spindelväv och spindlar lite överallt också. Både äkta och fejk 😉
Småpumporna har nu fått flytta ut på bordet på verandan, men de var fina där på hallbyrån.
I fredags var det ju flytt och när vi var klara vid ett nåt sånt så stack vi iväg till Burger King en snabbis innan svärföräldrarna kom för att hälsa på några timmar. Och direkt när de åkt gick vi loss på pumporna. Jag har aldrig karvat pumpa förut, men det gick ganska bra tycker jag. Det blev två stycken. Den här stora fick bo på ett trappsteg.
Och den mindre ställde jag på räcket på verandan. Dagen efter var locken borta på båda för fågeljäklarna hade gett sig f-n på att få tag i värmeljusen. Samma sak i söndags morse och även idag. Dvs locken borta och fåglarna hade snott värmeljusen. Men nu är ju helgen över så pumporna får väl åka till pumpahimlen nu. Men de är mysiga att tända. Tur det är dags för julpynt snart 😉
Läskigt värre. Och direkt efter pumpakarvningen var det dags för tacos. Sen film en stund och efter det var vi alla ganska möra.

I lördags sminkade jag Malin så hon såg ganska läbbig ut när hon skulle åka till sin mamma. Som det där mörkhåriga likbleka barnet i en skräckisen ”The Ring”. Har jag för mig att den heter iaf. Dock ingen bild pga inte mitt barn. Det här har alltså varit min helg. Som ni nog förstår har det varit full rulle hela tiden så bloggandet har fått stå tillbaka. Men nu är jag alltså tillbaka. Mellan all låduppackning och grejande då. Men jag har en del nytt att visa och tipsa om så håll utkik.

Stor kram! ❤️❤️❤️

3 reaktioner på ”Både halloween och flytten är nu avklarade”

  1. Jag fick tips att göra hålet i botten av pumpan för några år sen! Så bra för då står ljuset stadigt och det regnar inte in t ex! Kanske kan hindra fåglarna från att sno ljusen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *