Bilder från julen i vårt hus

God jul, eller god fortsättning säger man väl nu när julafton är över. Jag hoppas att ni haft en fin jul oavsett hur ni firat eller inte firat. Här firade vi jul med Thomas barn och hans föräldrar. Min mamma och pappa kunde av förklarliga skäl inte komma då de dels inte fått färdtjänst än och vi inte löst hur man ska få upp rullstolen hit. Plus en massa annat praktiskt. Förhoppningsvis har pappa kunnat träna sig att kunna stå till nästa jul, annars löser vi det på annat sätt. Och kanske vi kan få hit Thomas syster och hennes barn också. De bor i Oslo så vi får väl se. I år blev det ett litet men mysigt firande som jag tror att vi alla uppskattade.

Jag kommer att åka upp till mamma och pappa nu mellan jul och nyår och även Thomas kommer när han väl är hemma från New york, så får vi jula till det med dem också. Ge julklappar och mysa.

Jag och min Thomas. Så många jular jag önskat att jag hade någon vid min sida, och nu har jag det. Han jag velat ha i så många år ❤️(han har dessutom gått från inte så julig till att nu både ha jultröja och gå all in med pyntet).

Vad sägs om mina vackra julskor? Varför ha klackar och grejs när man kan ha sköna tossor med tomteluvor på? 😀

Så till julpyntet då. Här är full jul i vårt hus med lampor, granar, tomtar och grejor. Jag älskar julen och tycker det blir så mysigt när man pyntar.

Det är fullt i granen. Jag vet att en del föredrar sparsmakade granar där pyntet hänger glest, men det är inte min stil. Jag vill ha Disneygran snarare än svensk klassisk med 7 kulor och några kottar. Det blev silver, rött och vitt. Samt några udda kulor i form av en sockervaddsmaskin (Malins), en flaska bubbel (min), en hamburgare (Oscar) och pommesfrites (Thomas) som bryter av ;D

Ja vi kör på konstgran, den här är från Startrading. Visst är det finns med kungsgranar men det är också mer jobb så jag trivs bra med den här. Lägg hellre några slantar extra om ni ska skaffa en kostgran än en halvtaskig gles en. Stjärnan i toppen är från Georg Jensen som Thomas fick i 45 årspresent från sina föräldrar. En fin sak att sätta upp år efter år.

Min juldinosaur har fått hänga med till Bunkeflostrand.

I år blev det julgardiner i köket och jäklar vilken skillnad det gjorde. Det blev så himla mycket mysigare. Jag råkade först beställa för korta men jag hann få de nya några dagar innan julafton så jag blev så glad.

Sen kommer vi till själva julafton. I år var första gången jag står för julafton, så även för Thomas så vi är noviser på det här. Och eftersom han jobbat mycket och jag farit fram och tillbaka till Osby plus en massa annat, så körde vi på ganska mycket färdiglagat. Men hey, vad gör det? Dock kommer jag att göra en del annorlunda till nästa år. Thomas och jag är vana vid olika saker på julbordet där jag är van vi en väldig massa hemlagat som hemgjord korv, hemgjord sylta, stekta revben, olika sorters omeletter, fiskpudding och allt vad mormor hade på julbordet. Allt det behöver jag inte, men revben och sparrisomelett i ugn ska jag definitivt ha med nästa år.

Men vi blev definitivt mätta av det här också.

Som singel i många många år har jag inte gjort egna köttbullar (vem orkar det till sig själv bara?), men nu jäklar gjorde jag slag i saken och Thomas hjälpte mig rulla dem. Och vet ni? De blev en hit! Oscar(bonussonen) älskar dem. Han sa innan han smakade till farmor att han hade velat ha hennes köttbullar. Men så smakade han och blev lite besatt av dem. Jag vet inte hur många han åt då och sen på natten också. Och idag kom han ht med några kompisar och åt upp resten för han hade tänkt så mycket på dem, haha. Så härligt betyg!

Jag glömde ta foto på dukningen, men den blev julig och den där slingan med ljus och blad från Ikea satten pricken över i’et. Funkar året runt dessutom så löp och köp. Jag tror den kostar typ 80 kronor.

Här äts det julmat. Blurrade ansikten pga inte vill vara med och inte får vara med i bloggen, men jag vill ändå visa att vi ju inte var helt ensamma 😀

Här var klockan närmare elva och jag var så himla trött, men Thomas ville ändå ta några bilder 🙂 Jag hade som ni ser den plisserade sammetsklänningen från Cellbes. Den var skön och jag trivdes utmärkt i den 🙂

Det här hade vi inte testat förut, men att sätta lite blockljus i spisen gav redigt julmys. En riktig brasa funkar inte just nu för det behövs fixas med sotning och annat. Men det kommer det också.

I uterummet har vi också en gran. Inte för att vi kan vara där ute då det inte är isolerat, men det är ändå mysigt att ha den där.

Nötknäppare, gran, tomte och jesuskrubba får samsas på byrån i hallen.

Juldagsfrukosten efter att ha sovit ut efter julafton och Thomas körde hem barnen till mamman på morgonen.

Idag, annandag jul är jag ensam då Thomas flög iväg till New York i morse. Det är både skönt och lite ensamt, men jag tröstar mig med The Holiday på tv. Jag älskar dem filmen. Dock fick jag som sagt besök av bonussonen och två av hans kompisar en stund tidigare ikväll. De höll på att skrämma skiten ur mig när de bankade högt, intensivt och rejält på dörren. När man inte väntar sig sällskap och det bultar på dörren så ökade puslen rejält vill jag lova. Jäkla ungar! 😀

Nu ska jag nog ta mig ett bad och ett glas vin tror jag, och sen kolla någon film till. Kram på er vänner ❤️

3 reaktioner på ”Bilder från julen i vårt hus”

  1. jätte fin jul å härlgit att köttbullarna uppskattades …tips för kaminen att varva med …lägg in vedträn och linda en ljusslinga på batteri ..funkar även fint utomhus i en eldningskorg eller eldfat de gånger man inte vill ha ljus eller kan elda ..god fortsättning

  2. Vilken fin jul ni fick! Du till och med lagade egna köttbullar….märks att du trivs i ditt nya liv med Thomas, hans föräldrar och bonusbarnen. Så mycket roligare att ordna jul 🤶 när det finns en kär familj att fira med! Jag minns dina inlägg från Stockholm, du var ofta ensam. Det är slut med det nu. GRATTIS!! 🌟🌟🌟🌟

  3. Så fint ni har det! Och mysigt att fira jul hemma, även om det är lite jobb att förbereda:)

    känner igen det där med hur olika man är van vid när det kommer till julbord: jag minns första gången jag och sambon skulle fira jul ihop och äta julbord med hans familj hos föräldrarna. Det kändes så ”torftigt”, jag var så van vid massa hemlagat och mycket av allt. Nu när vi har det hemma hos oss brukar det bli nåt slags mellanting, mindre än hos min släkt men mer än hos hans:) God fortsättning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *