Så här mår jag just nu

Idag har jag suttit i kö till vårdcentralen en timme. Jag fick ringa fem gånger innan jag äntligen kom fram. Första gången sa de bara att de kunde inte svara nu och poof var jag borta. Andra gången svarade en man och sa ”vänta lite”. Va? sa jag och tänkte att jag har ju väntat en kvart i luren på att komma fram. Och så kopplades jag bort. Tredje gången var jag rejält sur. Efter 30 min var det min tur. Det prasslade till som om någon lyfte luren och vips, bortkopplad IGEN!. Och en gång till, då gick det jättesnabbt men jag gissar att strategin var att lyfta på luren och lägga på så försvann kön. Men femte gången , DÅ jäklar fick jag prata med en sköterska.

Inte mycket, men under lång tid så känns det av ändå.

För det är ju så att jag fortfarande har feber. Varje eftermiddag runt tvåtiden börjar det kännas i kroppen och tempen kryper sakta uppåt för att landa på cirka 38 grader. Inte så högt, men när man haft det sedan i somras så är det jobbigt vill jag lova. Jag blir trött, seg, ledsen och känner att jag tappar både lust och ork till en massa saker. Som om febern börjat trubba av mig.

Och hostan då. Jag hostar som en tok och får knapra sketna receptfria hosttabletter för att inte både kissa på mig och kräkas av hostan som jag annars kan göra emellanåt. Det är om inte annat ett bra tillfälle att öva sina bäckenmuskler när man hostar som fan. Om man ska se något positivt med det slemmet i luftrören då.

Jag skrev ju om bemötandet jag fick av förra läkaren hos Söderdoktorn, han som är helt jävla dum i huvudet. Så jag sa att den där dr Ludwig tänker jag INTE gå till igen. Det behöver jag inte heller. Eftersom det här har hängt i så länge och jag haft samma sak flera gånger så ansåg de äntligen att det kanske behövs en utredning på annat än en akuttid på 10 minuter. Så en läkare ringde upp mig två gånger och sa att hon kommer skicka remiss till infektionsläkare. Så vi får väl se vad som händer nu.

För jag vill bli frisk. Känna mig pigg igen och inte bara få viss ork via koffein. Det blir en till kanske två koppar om dagen och en Redbull (brukar köra på billiga varianten Powerking). En del gnölar om att jag dricker en sådan burk om dagen. Men vad fasen, testa själva att vara så jäkla trötta. Man gör allt för att bli lite piggare då! Om det hjälper eller om det är placebo vet jag inte, men jag kör på. Så länge jag inte känner mig kass av det så skit samma. Det är ju inte som att jag drar ner nikotin i lungorna eller något sådant läbbigt (jo jag har funderat på att börja röka för att gå ner i vikt, på riktigt. Men det är fler nackdelar än fördelar så jag låter bli).

Jag har dåligt samvete för att jag sover ganska länge. Men när jag tänker efter så är det inte så himla konstigt egentligen. Andra med 38 graders feber och hosta sover hela dagarna för att de känner sig jättesjuka. Jag har haft mitt så länge att det börjar kännas som ett normaltillstånd. Nu vet jag att många har tusen gånger värre sjukdomar. Men det finns det alltid någon som har och alla har sitt privata helvete. Jag försöker att inte klaga alltför mycket men ibland blir jag bara så less på återkommande skit-sjukdomar jag får.

Jag sitter just nu och kikar bort mot bokhyllan där min nya Musseväska står. Jag blir glad varje gång jag tittar på den så den var ett bra köp . Jag ser hur han går sådär energiskt och hurtfriskt och känner att ja nu jävlar Musse Pigg, snart ska jag vara lika kavat och glad som dig! Ja han är en seriefigur men huvudsaken är att han ger inspiration.

Okej, dags att fixa de måsten som ändå finns.
Kram på er vänner. Och krya på er ni som är sjuka. ♥

Kolla mer

15 comments

 1. Hoppas att du får en rejäl besiktning nu! Det är ju inte vettigt att du inte fått det innan!?
  Vill önska dig en skön jul och hoppas att du orkar mysa och ha det gott ändå.
  Hälsningar Marita

  1. Tack Marita. Ja de har ju tagit en del prover men man kan ju inte bara säga tack och hej bara för att de sett normala ut. Så vi får se vad som händer. Kram och god jul.

 2. Hoppas du kommer till en bra läkare som gör en riktig utredning. Tyvärr stöter man på korkade läkare lite varstans. Helst ska man ställa sin egen diagnos i undersökningsrummet.
  :-(. Krya på dig! Kram

  1. Ja jag hoppas på en som verkligen tror på mig och tar mig på allvar så jag förhoppningsvis kan slippa åka på sådant här igen. Det kan inte bli sämre än det förra puckot i alla fall. Kram!

 3. Det är jobbigt med feber nästan hela tiden. Jag har haft det i 8 år nu. Men jag har ME.
  Man blir trött och slut och hela livet påverkas. Dom måste ju ta och kolla upp vad som verkligen ligger bakom dina problem och försöka lösa det. Om det är nåt som kan fixas ska man ju inte behöva gå med det så länge.
  Kom ihåg att du alltid har rätt till second opinion om du inte blir nöjd med läkarens insats.
  Du känner ju din kropp bäst och vet om nåt är fel. Ge inte upp!
  Håller tummarna för dig!

 4. Håller tummen att de hittar något så du kan få rätt medicin och bli frisk!
  Resväskan är jättecool! Man blir verkligen glad av den. Jag hoppas den och du får en bra resa ner mot Skåne och att du får en mysig jul!

 5. Hej, när man läser din blogg dagligen blir det till slut så att man undrar hur du mår, som man gör med en vän. Jag tänkte senast igår på din feber och att du inte skrivit något och hoppades att det gått över eftersom du vekar orka göra en massa kul. Det är starkt av dig att försöka leva på som vanligt trots febern. Blev irriterad över läkaren du blev så illa behandlad av, tänkte att du borde kontakta Fråga Doktorn i SVT 🙂 Hoppas verkligen att det löser sig för dig. God Jul och Kram Helena

 6. Önskar dig en God ❤️Jul . Hoppas nu att du får hjälp med din hosta o feber att du orkar upp för trappan som Rocky . Du är stark Louise kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.