Beige men inte trist festklänning

Hej på er raringar! Vad kul att ni ställer frågor! Jag var lite rädd att ingen skulle ha en enda fråga, då känner man ju lätt sig lite dum 😉 Men det har ni. Frågor av alla de slag som jag kommer att besvara i ett eller kanske två inlägg imorgon eller måndag beroende på om det kommer in fler nu under helgen. Så keep ’em coming.

Men jag har ju också lovat inlägg om festklänningar, närmare bestämt de där jag såg på Kappahls pressträff i februari och som nu finns i butik.

Jag vet att många av er ska på fester i vår och sommar. Allt från bröllop,student, konfirmationer, folk som fyller jämnt osv. Då vill man ju vara fin. Och är det bröllop ska man inte vara vitklädd. Det vill man kanske inte vara på student eller konfirmation heller då ju huvudpersonen ofta själv (iaf när jag var ung) är klädd i vitt. Så satsa hellre på en annan färg just till sådana här tillställningar.

För att undvika trista mossiga regler som att man inte får ha svart (så dumt, det är ju klänningar i den färgen man har mest användning av. Pasteller-not so much) så kan man ju köra på marinblått istället. En mjukare variant av svart liksom.

Och istället för vitt om man råkar älska det, så är ju beige en bra variant. Men för att inte bli tråkig (beige kan enligt mig vara en oroligt tråkig färg som gömmer folk) hade jag livat upp det med smycken. Bär man beige är det bara att ösa på liksom. Men det finns ju även beige klänningar som faktiskt är lite livade redan från början. Som den jag testat från Kappahl.

Ljuset i den här provhytten var väldigt konstigt. Förmodligen för att det var en handikappanpassad hytt och därmed jättestor. Jag tog den för att den jag först ställde mig i och rev av alla kläder i hade trasiga lampor. Så jag grabbade tag i alla plagg och flyttade in i provrummet bredvid. Hur som helst så är klänningen alltså beige. Inte vit eller vintervit så den funkar på ett bröllop.

Längden är nedanför knäna. Dock går klänningen bara upp till storlek large av ngn anledning men eftersom den är stretchig fick jag på den i alla fall.

Det är små pärlor broderade både längs urringning och på skärpet i midjan.

Tycker man det är för mycket så är skärpet avtagbart.

Det är gummiband i midjan. Det går att köra skärplöst eller dra på ett eget utan pärlor.

img_3515.jpgMånga av oss vill kanske dessutom ha något över armarna på fest. Dels för att det kan kännas bart, kanske lite kyligt beroende på väder, eller helt enkelt för att man inte gillar gäddhänget en del av oss ligger inne med. Då går det ju att ha en kofta med lurextrådar i. De gör att den glittrar lite och känns festligare än en vanlig dito. Just den här är också från Kappahl och är längre bak än fram.

388587_LPris på klänning 499:-

449876_LKoftan kostar 299:-

Kolla mer

1 comment

  1. Jisses så fin du var i den klänningen och koftan! Verkligen blåsfin!
    Hoppas du kan få dem hemskickade av KappAhl som present och att du har någon kul festlighet att gå på i sommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.