Visst vill vi bloggare också tjäna pengar!

Godkväll vänner. Vad sägs om ett tips till med svarta kläder? 😉 Jag tänkte att jag kör på den linjen idag. Förutom ett tips om juicemaskiner för alla som älskar att göra sina egna juicer. Detta fick jag dock kritik för då jag inte har maskinen själv. Men som ni vet köper jag ju inte allt jag visar i bloggen. Vem fasen har råd att köpa allt man visar? Detta trodde jag att alla hade förstått, men så är inte fallet. Därför tänkte jag klargöra det. Nej jag köper inte allt jag visar i min blogg, det har jag inte råd med. Skulle jag bara visa mina egna prylar och kläder hade jag inte kunnat uppdatera och tipsa speciellt ofta. Det tror jag inte att någon bloggare kan göra, det skulle vara om Bill Gates eller andra jäkligt rika började blogga då.

Att man har affiliates och sponsrade inlägg retar en del, medan andra uppskatta det då de vet att den som skriver en blogg kan ägna mer tid åt bloggandet än om man skriver gratis. För det ta tid att ha en mode- skönhets- eller inredningsblogg till exempel. De där inläggen där jag skriver ner mina åsikter går mycket fortare än de där jag tipsar om till exempel kläder. För att kunna tipsa kontinuerligt gäller det att ha koll på vad som finns i butik och online. Vad som är inne nu och vad som kommer att vara inne om ett tag. Man fotar, planerar, redigerar bilder, svarar på mail och kommentarer, man testar produkter och kläder, har kontakt med företag, fixar tävlingar med mera, med mera. Det är klart att man vill ha betalt för allt jobb man lägger ner för att kunna driva en blogg. Och all tid! Det handlar om många många timmar. Därav sponsrade inlägg, annonser och affiliatelänkar. Precis som tidningar, tv och andra sajter har reklam.

Retar man sig på detta får man kolla på svt och läsa bloggar som inte innehåller kommersiellt innehåll. Sedan ska man givetvis se till att märka ut om ett inlägg innehåller reklam, sponsrade länkar osv. Detta är det tyvärr fortfarande många bloggare som helt skiter i. Men man SKA alltså göra det.

Okej, nu blev det här inlägget ganska långt och mer utbroderat än jag tänkte från början så jag tar de svarta kläderna i nästa inlägg då den här texten ju stack iväg åt annat håll. Så som den ofta gör när jag sätter mig vid datorn och är irriterad eller funderar över något.

Och just det ja, jag har fått frågor om hur mycket jag tjänar, hur mycket jag får ut från f-kassan och annat, hur mycket jag shoppar för osv. Nej jag tänker inte skriva om det. Nog för att jag gärna kan vara personlig, men en del saker känner jag att jag inte har någon som helst lust att dela med mig av då de är privata. Däremot kan jag gärna tipsa om budgetfynd och hur man lever billigt. Det är jag bra på.

Nog om det nu, vidare till nästa inlägg. Har ni fler frågor så kan ni maila mig på adressen som står här i högerkolumnen.

/Louise

Kolla mer