Vill ni veta vad jag sysslade med för 20 år sedan?

Mode, skönhet och inredning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Redan när jag var runt tio ville jag bli modedesigner. Oj så jag ville det. Men att flytta till Borås och gå gymnasiet där (textillinje) vågade jag inte. Det kan jag ångra nu, men det var säkert en mening med det.

För exakt 20 år sedan var jag sambo och bodde i Osby, men efter att ha hoppat av lärarutbildningen då jag insåg att jag inte själv inte alls ville bli lärare,  ja då kom jag in på Företagarnas folkhögskola i Leksand. Dekoratörsutbilning. Eller om den hette ”Reklam och dekoration”, så var det nog. En utbildning där man lär sig styla skyltfönster och butiker, texta, komponera osv. Så jag drog iväg dit för en intensivutbildning.

De flesta av tjejerna i klassen bodde på internat på skolan. Eller snarare, just vår klass hade sin skola en bra bit iväg men de andra utbildningarna (förutom fiolbyggare och vävarna) höll till på själva skolan där vi bodde. Vi var fyra korridorer i just huset för Reklam och dekoration, och jag hamnade med de här bruttorna. Här var vi redo för alla hjärtans-fest 14 feb. (Anna i vit topp är fortfarande min vän och jag har fb-kontakt med Camilla i tofsar bredvid mig).
Veronica ritade av oss a la Spice girls.

I klassrummet.

Förutom färglära, snabbtextning, kalligrafi, och annat fick vi lära oss om komposition, drapering med mera. Vi hade till och med skyltfönster och gamla dockor att öva på i skolan.

Och så var vi ute och skyltade fönstren i Leksands butiker.

Till höger var vår byggnad där min klass bodde. Det fanns en hel massa olika linjer och inneboende på skolan som ligger precis vid Siljans strand.

Och många av festerna hölls hos oss på ”klipp och klistra-linjen”. Ja det var en alkoholfri skola. Det efterföljdes väl…eh..sådär…får man väl säga.

På den här tiden kunde man köpa militärbrallor och annat på Ö&B som då bara hette Överskottsbolaget. Jag behövde ett par brallor att kunna måla, klistra, såga, spika och greja i så jag rotade fram de här. Det var en stor soldatgosse som haft dessa för det var en jättestor kil insydd i rumpan.

Det ser ut som en före-och efter bild. haha. Men det var soldatbrallorna. Jag hittade inga andra som funkade i övrigt så en av tjejerna hjälpte mig klippa bort kilen och sy in dem.

Det var svinkallt där så jag och Anna gav oss ut och shoppade varma jackor och mössor i sportaffären. Det här är vad jag köpte. Det var på riktigt modernt med såna jackor då. I dun och metallic. Men den här kanske var lite väl stor då jag hittade den på herravdelningen. Men jag frös inte mer den vintern i alla fall!

Jag köpte dessutom broddar eftersom jag halkade varje dag vi genade genom skogen för att komma till skolan. De andra tyckte att jag var en tant och skrattade åt mig men jag har aldrig brytt mig speciellt mycket om vad folk tycker om det jag har på mig. Om det så gäller broddar, stora jackor, tajta klänningar eller vad det nu må vara.

Jag vet inte om ni uppskattar sådana här gamla minnen, det är ju oftast bara kul för de på bilderna, men jag tänkte ändå att jag kunde visa och berätta lite mer om mitt liv way back.

Efter intensivutbildningen på 4 månader flyttade jag hem igen, men då hade min sambo fått smak på att bo ensam så jag fick skaffa egen lya och så tog det slut ett par månader efter det. Men det är en annan historia 😛

Kram på er!

 

Kolla mer

19 comments

 1. Kul att få veta mer om din bakgrund och hur du hamnade där du är nu, med utbildning boende mm. Jag tycker ju att jag har lärt känna dig så det är kul att få lära känna ännu mer om dig 🙂 Kram

 2. Vilket fint inlägg! Du är lika söt nu som då.
  Sedan tror jag att du väldigt tidigt i livet följde ditt hjärta. Du brinner ju fortfarande för samma saker 🙂
  Sen att du varit arbetslös och sjukskriven (antar jag) tycker jag är en parantes. Du har flöjt ditt hjärta, litat på dig själv och tja ibland blir det inte som man tänkt sig. Fast jag tror aldrig att man på ålderns höst ångrar att man gjort det!

  Fint inlägg och det var jättekul att se lite mer om din bakgrund!

  Kram och trevlig helg!

  Kram

  1. Tack snälla Sara. Både för komplimangen, och framförallt om dina ord om hur jag kanske inte gjort de val som andra tyckt att jag borde göra utan följt hjärtat. Stor kram till dig och hoppas du haft en fin helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.