Vårjackor och bastoppar

Innehåller annonslänkar

Hej mina fina. Nu har jag fiskat upp datorn igen så att det blir enklare att blogga. Att lägga upp bilder från mobilen och bara lite text går ju an, men om man har mer att skriva eller dessutom har länkar att lägga in så är det mycket enklare att göra det från en större enhet tycker jag.

Nu är det vår. Det kan säkert bli bakslag och kallt igen, det brukar bli så, men idag och flera dagar bakåt har varit underbara. Man känner livet i sig igen efter en rent ut sagt pissig vinter. Jag gillar vintern men då ska den vara knäppande kall och vit. Det har den inte varit i Stockholm. Bara grå. Blööh!

Men nu så! Det börjar till och med bli dags för vårjackorna. Som jag skrivit tidigare är det hög tid att skaffa jacka nu om man vill ha ett större utbud. Eller kanske dessutom inte enbart en bomberjacka, för DET finns det gott om. Precis alla butiker har bombers nu, men inte precis alla passar i dessa jackor eller tycker att de är snygga. Jag själv är inte så fin i bomberjacka, om det inte är de tunntunna varianterna som funkar hyfsat bra på min kropp. Men annars blir jag fyrkantig i dessa jackor. Så jag föredrar andra modeller. Som parkas och stickade kavajjackor.

Jag har en stickad kavaj sedan tidigare. En marinblå klassisk sak, men nu har den fått sällskap av en rosa variant. Just den här kommer från Haléns.

Egentligen kanske dubbelknäppt är snyggast just knäppt, men en vill ju kunna lufta lite också. För på våren är det ju lurigt med kallt en minut och nästa måste man öppna för att inte smälta bort. Just den här modellen går upp till storlek 48. Jag hade gärna haft en storlek större, men det finns inte och den funkar ändå tycker jag.

Gillar ni också den här rosa (den är puderrosa) så har ni jacklänk HÄR.

Toppen under är från Cellbes och en bra bastopp för den som efterfrågar sådana. Jag har den här vita kortärmade och en svart långärmad. Finns i vit, svart, svartvit-randig i både den med lång och kort ärm. Det lär bli fler för min del. Stl 34/36-62/64 och jag själv har 46/48.  LÄNK vit topp. (länk till långärmade här)

Och så den lika klassiska parkasen. Jag köpte en nästan likadan svart från Indiska förra våren, fast i ett glansigare material. Årets variant är i modal och 4% polyester, och jag gillar nog den mer faktiskt. Men nu har jag redan en så jag ska inte köpa (en del läsare verkar oroa sig över om, när och hur jag shoppar. Det kan ni sluta med, jag har koll) ny. Men för den som är i behov av en vardagsjacka så kan jag rekommendera denna.

LÄNK parka från Indiska. Den är rymlig men jag har ändå en xl på mig.

Kolla mer

4 comments

  1. Håller på att leta vårjacka jag med, men det är tusan så svårt när man är päronformad och drar storlek L-XL. Du får gärna visa fler jackor så jag får lite mer inspiration!

  2. Hej Louise, gillar din blogg mycket och att du visar snygga kläder som man själv faktisk kan ha råd med. Har sneglat på den rosa kavajjackan du visar här ett tag själv, sett den både på Haléns och Bubbelroom och tycker den är såå snygg. Skulle passa till en klänning jag köpt på Indiska (inte varit på Indiska på jättelänge, mest beroende på att närmaste affär är 1 timme bort, men efter att jag sett dig visa snygga kläder från Indiska så var jag bara tvungen när jag var i stan sist och då fick en klänning följa med mig hem). Tänkte beställa kavajen men vill bara fråga hur du tycker den är i storleken? Står i valet mellan L och XL. Vill kunna knäppa den. Är lite bredare över höfterna än upptill. Kram Ewa

    1. Hej Ewa. Vad glad jag blir över att du gillar bloggen och att den kan hjälpa dig hitta kläder :)Hmm, svårt att råda men jag hade nog kört på xl då skulle jag tro. Jag hade själv gärna haft en storlek större, men det fanns inte.
      Kram och ha en fin helg /Louise

      1. Hej! Tack så mycket för svar. Beställt nu och hoppas det blir bra 🙂 Kram och detsamma till dig. Ewa Mehaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.