Varför provar jag fula tjockiskläder

Just nu har jag pms och när jag har det åker mitt humör berg- och dalbana. Jag grubblar, är ledsen och hängig. Inte för att jag tycker om att ha mens heller men fy fan, kom nu så jag slipper det här!

En sak jag grubblar över nu är det här med stil. Vad har jag för stil? Har jag den stilen jag vill ha? Jag vet faktiskt inte. Ibland har jag det. Jag trivs bäst i jeans och topp som jag berättat tidigare och har det ganska mycket. Jag är inte mycket för volanger, rysch och pysch. Förutom ibland, då jag går bananas över en docksöt klänning. Jag får mina klädryck helt enkelt ,och det är positivt. Mode ska vara roligt och garderoben behöver inte vara koordinerad till max. Fy så tråkigt! En vän berättade om den chica tjejen hon jobbade med vars garderob gick enbart i svart, grått och vitt. Om man tycker att kläder är ett ont måste är det kanske ett smart val. Men inte om man tycker mode är lustfullt och kul.

Nog för att jag gillar det avskalade, men jag vill ha plats att ta ut svängarna. Tyvärr kan jag inte riktigt göra det som tjockis. Det är en av de tråkigaste sakerna med att vara överviktig. Det här med utbudet. Jag kommer emellanåt på mig själv med att titta på och prova saker jag aldrig i livet skulle sätta på mig om jag vore storlek M och kunde ha vad sjutton jag ville. Att prova saker bara för att de passar och är designade för tjockisar är…tja..det är så jäkla deprimerande. De där fula hemska tantiga topparna på xlnt, generous och bib. Att de är gjorda för mig och andra i min storlek. Nej fy fan!

Jag har sagt det många gånger tidigare och jag säger det igen, företag: sluta lägga pengar på att tanter ska designa kläder för yngre. Jag vet inte om till exempel Jytte Melvang är kvar på Bib längre men om så är fallet är det dags att ta in en yngre förmåga! En som vet hur kvinnor under 60 faktiskt vill klä sig. Oavsett hur tjock man är så skiljer sig kanske inte smaken åt sådär hemskt mycket för det. Det är inte som att den som varit normalviktig och går upp i vikt helt plötsligt utvecklar en enorm förkärlek för oformliga kläder. En volangkant gör inte designen roligare.

Som tur är finns det undantag och det är tack vare dem jag fortsätter blogga även om det emellanåt känns tröstlöst att inte kunna hitta kläder på annat än de vanliga kedjorna.

Xlnt har fattat att även vi med stor rumpa vill ha lite coolare brallor.Oftast har det varit där jag hittat både jeans och andra byxor. De här militärgröna cargobyxorna är så Louise.
Såhär vill jag se ut en slapp sommardag. Byxor och mobilhållare från Kappahl.

Cargobrallan finns även i jeans (och brunt såg jag i nätbutiken). 299:-

Så ibland kommer jag på mig själv med att prova något sådant här. En slags jeansklänning från generous. ”Ja men den var ju ganska söt” tänkte jag och provade. Ja söt för att hänga bland en massa fula kläder. Jag hade ju aldrig provat den om den hängt bland övriga sortimentet. Då blir jag arg på mig själv. Ta icke på dig kläder som inte är du bara för att någon annan tycker att det är så tjockisar ska gå klädda!

Till de som tänker (och en del känner ett behov av att säga det också)”ja men gå ner i vikt då istället för att gnälla” kan jag bara säga…far åt..ja du vet. Jag har lovat mamma att inte svära så mycket i bloggen. Även om JAG går ner i vikt kvarstår problemet.

Ja ni ser, psm får mig att skälla som en bandhund. Fast jag menar i och för sig allt jag skrivit även när pms-häxeriet gått över 😉

Ha en fin Kristi himmelsfärdsdag alla. Kram /Louise

Kolla mer

19 comments

  1. Tess:då är vi två 🙂 en helt vanlig snygg cargobralla, fast större. såna ska inköpas snarast. Tänkte se om de inte har typ 100 kr rabatt på byxor snar igen..kappahl brukar ju ha det.

 1. You Go Girl!
  Snälla, snälla ge inte upp dina klädtips till oss vackra ,runda, mjuka, sköna kvinnor som drar större än storlek fågelskrämma! Jag tittar alltid på din blogg innan jag ska ut och ”jaga” kläder för att i alla fall spara någon timme på dåliga provningar. Riktigt kul också att du är en (av mycket få) som faktiskt provar bikinis för att hjälpa oss andra hitta rätt!
  Tack än en gång och fortsätt gärna dina personliga tankar/grubblerier- gör bloggen mer personlig och äkta…alla kan ju liksom prova kläder och bara blogga om märken m.m.= ointressant. Nej, kom ihåg att vi är många här ute som har dig som fyrbåk i provningshelvetet!
  Kram Kamilla

 2. Just love you girl…
  Du har sååå rätt,jag förstår bara inte att kedjorna aldrig kan fatta att de ska designa deras kläder i större storlekarna lite roligare!Tror de verkligen att de bara är ”tanter”som drar över strl.42???Men vi som är yngre och (tyvärr)drar lite större ska vi behöva gå i tält då eller?Det finns ju faktiskt jättefina klänningar tex.som skulle kunnas göras i större storlekar,men går bara upp till L…why???Man blir ju på dåligt humör eller hur?
  Du har PMS och skylla på,jag blir bara förbenad när jag tänker på hur svårt de ska vara att klä sig som man känner sig…

 3. Åhhhh…sitter också här helt PMS-stinn, känslorna svänger ännu fortare än väderprognosen så ditt inlägg kändes så klockrent att läsa!!! : )
  Like you
  kramen till dig

  1. fia Fit: Det är ännu finare när det hänger på rätt håll, det har snurra sig här. Det är från Kappahl.

 4. Vad jag tycker är jobbigast är om man är överviktig med stor mage, men sen inte så stora lår, då är byxorna på såna där avdelningar värdelösa!

 5. Hejsan. Tack för en bra blogg, själv är jag 50 år och drar storlekar mitt emellan vanlig XL och de kläder som finns på ex Bib mm. Jag håller med dig, varför ska det vara så fula kläder där? Jag vill ha samma kläder som det vanliga utbudet fast i min storlek. Kan väl inte vara så svårt? Att ta på sig stora vida tunikor mm gör en ju bara större. Nej fram för att alla kläder ska göras i alla storlekar upp till den största, finns nog många som vill handla.

 6. Man vänder sig till sin VC och säger att man behöver hjälp med sina PMS-besvär, och då får man det. Skitenkelt.

  1. Lena: ja det är nog bra att prata med läkare när man har rejäl psm. Tur att jag ska dit på onsdag.

 7. En sak som jag alltid undrat över också: Varför har ALLA tröjor, tunikor och skjortor på XL-avdelningarna 3/4-ärm?? Vi vill ju också kunna välja långärmat eller kortärmat som alla andra? Dessutom finns det väl inget mindre smickrande för ett par knubbiga armar än en ärm som slutar mitt på… Vem är det som har bestämt att 3/4-ärm är grejen för tjockisar?

 8. Kurviga tjejer är alltid snyggast. Dessutom finns det större utbud för oss mulliga nu. När jag 1996 var 11 år och tjock fick man handla på tantavdelningen. Jättekul och pinsamt. De andra handlade på JC. Nu finns det stora storlekar i alla fall. Zizzi och ZJ har faktiskt riktigt fina kläder och man rotar lite. Det finns dessutom dina stora stolekar i Köpenhamn om man orkar åka dit. Sommarsemester kanske?

  1. Sara: Det förstår jag att det var pinsamt. Usch 🙁 Själv var jag smal som ett streck när jag var 11 så det är kanske därför jag har desto svårare att acceptera att det inte finns snygga kläder för mig här i sverige på vanliga avdelningar. Jag har kikat lite på Zizzi men det är inte min smak förutom några byxor. De är dessutom en hel del dyrare än HM, Gina, Indiska o dylika märken. Mellan 7 och 900 kronor för ett par jeans är ganska saftigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.