Varför jag skriver mer om vissa butikers kläder än andra

Hej på er!

Jag fick ett meddelande med ett ”klagomål” (beröm också och jag gillar brevskrivaren) som jag tänkte att jag svarar på här med ett inlägg, för det kanske är fler som funderar i samma banor. Nämligen att det blir för mycket Cellbes när jag tipsar om mode.

Ja det blir ganska mycket Cellbes och Lindex, och det har inte bara att göra med att jag kan köra affiliatelänkar via dem. Nix, det handlar helt enkelt om utbud. För jag är ju ute och provar kläder väldigt ofta. Jag går in i väldigt många butiker, men en del av dem har inte kläder i min storlek. De flesta har faktiskt inte kläder i min storlek om man nu ska vara petnoga.

Sedan kommer vi till aspekten att jag måste gilla kläderna, och det gör jag inte alltid. Ibland är modet skitfult, eller som när det är reatider  i jan-feb ,så finns det inte mycket att välja på än gammal skåpmat och det nya som kommer in är i början mest basplagg.

Jag tänkte skriva lite om några butiker här. Såna som jag besöker ofta och de jag är i mer sällan eller ens aldrig numera. För jag går ju in i så många fler än jag skriver om. Men hittar jag inget så finns det ju inget att skriva om heller. Enkel matematik.

Zara – mycket snygga kläder men väldigt små storlekar så jag hittar inget som passar mig där. Förutom skor och accessoarer. Så därför kan jag ju inte prova och visa från dem.

Desigual – Inte min stil.

Mango – de har inte min storlek, plus att jag inte riktigt gillar deras stil.

Kappahl – där går kläderna sällan över storlek large på ordinare dam och xlnt har bara något plagg då och då som jag gillar, oftast är de för tråkiga i skärning och mönster för min smak.

Lindex – jag hittar en del, men på sistone har väldigt många av nyheterna bara gjorts upp till storlek large eller 44, och då passar de inte mig. Det känns som en trist trend.

Gina Tricot – samma sak med storlekar där. Jag hittar en del men mycket är för smått.

Indiska – den som varit min favoritbutik. Men inte längre tyvärr. Deras plagg har i mångt och mycket blivit raka och de får jag inte på mig. Deras storlekar har också ändrats till att många plagg kommer i sifferstorlekar och går bara upp till 44. En ganska rymlig 44 dock, men ändå 44 som är för litet för mig. Plus att de har blivit helt galna i småblommig som jag INTE tycker om. Men visst hittar jag guldkorn ibland, men inte alls lika ofta som förut. Förutspår en inte så solig framtid för den kedjan tyvärr.

MQ – sällan mina storlekar och när de avslog min ansökan om affiliateprogram så blev jag förbannad då det kändes som att de inte vill förknippas med mig. Ja då skippar jag den affären.

&Other stories – finns inte i min storlek, förutom skor.

Monki – de har egentligen inte heller mina storlekar, men eftersom mycket av plaggen är oversize så kan jag ha en del. Dock går det lite i vågor med hur deras plagg funkar på mig.

Esprit – för litet.

Cubus – oftast för litet, plus att jag inte riktigt delar deras klädsmak. Det finns en del jag gillar och kommer i, men ganska mycket känns b där.

Joy – mjaa..lite för mycket volanger, damigt och gulligt liksom. Går sällan in där. Borde kanske kolla oftare men när man inte hittat ngt på 10 besök tröttnar man liksom.

H&M – jag gillar dem och avskyr dem. De har snygga kläder till bra priser. Dock vet vi ju alla hur kasst deras storlekstbud är. Så det är en hatkärlek, men en av de butikerna jag besöker oftast.

Och så vidare med butiker jag glömt. Mindre butiker som Filippa K och andra på till exepel NK är det inte ens lönt att gå in i.

Sedan har vi nätet då. Ellos till exempel, de gillar jag men jag har inte råd att beställa en massa från dem för att visa er. Tidigare hade vi ett samarbete och allt var mycket enklare då. Men inte längre. Så därför kan jag inte visa mycket av deras plagg på mig själv, bara deras produktbilder. Och samma sak med Zalando, Asos och andra. Visst kan jag lägga upp produktbilder och visa tips så. Men det är ju inte riktigt det bloggen går ut på. Även om jag gör det ibland emellanåt.

Jag har samarbete med Cellbes och möjlighet att få hem och prova och visa deras kläder. Deras plagg går i stort sett alltid upp i storlekarna dessutom. Så ja, det blir en hel del Cellbes där jag plockar russinen ut kakan (för nej, jag gillar inte heller allt där, men det gör man väl inte med någon affär, online eller fysisk).

Ibland hittar jag massor jag vill tipsa om, speciellt nu när det börjar droppa in snygga vårkläder, och ibland hittar jag väldigt lite. Som häromdagen när jag var på Twilfit och provade 13 stycken behåar. Ingen funkade. Ibland hittar jag jättemånga. Så det varierar som sagt. Så tror jag det är för er också, även ni med mindre storlekar. Men om ni har svårt kan ni tänka er hur det blir för en med xl och 52 i brallor.

Visst skulle jag kunna göra som en del och visa bilder på plagg och skriva att oooh, den här vill jag ha. Fast jag vet att den inte finns i min storlek. Det har hänt nån gång, men väldigt sällan. Jag lägger inte tid på att vilja ha sånt jag inte kommer i liksom.

Jag hoppas att detta svarar på frågan. Och jag fortsätter leta som alltid. Har ni tips på sånt ni vill att jag ska testa så hör av er.

Puss och kram/Louise

Det känns inte riktigt lönt att skriva om plagg som sitter så här illa.

 

Kolla mer

12 comments

 1. Hej,

  håller helt med dig om att utbudet i de flesta affärer är pinsamt dåligt över storlek 44/46. För att inte tala om när man behöver en storlek över 50. Då är man oftast hänvisad till Cellbes eller Ellos. Jag handlar också mycket från Cellbes, mycket tack vare att du har tipsat om så mycket snyggt därifrån.

  Är även nyfiken på vad du tycker om Zizzi. Jag tycker en del där är ok/bra medans en del är såååå tantigt! Både i modell och mönster. Men det är i alla fall en fysisk affär man kan gå in i och hitta kläder i rätt storlek. Kan vara lite skönt som omväxling.

  Tack för en bra blogg! Är en trogen läsare även om jag inte skriver så ofta. 🙂 Uppskattar dina inlägg mycket. 🙂

  Hälsningar
  Ulrica

 2. Hej, jag tänkte med på Zizzi när jag läste ditt inlägg. Själv handlat flera jeans där som är fina.

  1. Hej Anna. Jag vet faktiskt inte var Zizzi håller hus i Stockholm numera. När de fanns på Åhléns city så kollade jag där. och gillade också deras jeans, och ibland ett och annat övrigt plagg. Men sedan stängde de och jag har inte kollat var de finns. Får kanske kola upp det 🙂

 3. Hej, jag tycker att du väljer helt rätt, du har ju dina bloggläsare som förväntar sig att få tips om mode för 44 plus. Och från cellbes har ju alla möjlighet att handla, oavsett var man bor i landet.

  Jag har hittat en hel del på monki, även om en den lagg kan vara lite väl ”boxiga” i min smak.

 4. Skrev en kommentar som försvann? Tack för svar. Då förstår jag.
  Det är helt sjukt att de som drar över stl 44 är hänvisade till ett par affärer. Helt galet. Och klart du vill kunna komma i det du skriver om.
  Men det måste ändå vara ett delikat problem för dej som bloggare då jag antar att många av dina läsare kan handla i ”vanliga” affärer. Kram

 5. Asos brukar ha sjukt bra reor! Det går att klicka hem ganska mycket för en förhållandevis liten summa, och returfrakten är alltid gratis om man printar ut en returetikett via deras sida (småbökigt men värt det). Jag älskar Asos när alla Lindex, Kappahl och liknande står en upp i halsen, och om det mest är en kostnadsfråga för dig så rekommenderar jag att hålla koll på deras rea, som sagt 🙂

 6. Ett tips på ett väldigt bra postorderföretag är Bonprix. Mycket snygga tuffa kläder som finns i större storlekar (upp till 58 tror jag), till ett och samma pris, och till ett otroligt bra pris! Mycket snygga BHar i större storlekar.

 7. Har upptäckt på H&M hemsida att vissa plagg går upp till storlek 50. Det är inget dom gör reklam för så upptäckte det av en slump. Tex: http://m2.hm.com/m/sv_se/productpage.0622560001.html

  Jag hoppas att dom fortsätter med det på fler plagg men inte gör som Lindex… alltså fasar ut tjockisavdelning och gör några få plagg i fler storlekar än upp till 44 eller Large.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.