Une ny mascara testad

 

Ny mascara från Une

Jag gillar smink. Jag tycker det är väldigt roligt att trolla fram sitt snyggaste jag med makeup. Jag vet att en del tycker att det naturliga är vackrast men nej, jag känner inte en enda kvinna som är snyggare utan smink. En del kan såklart se ut som en smärre katastrof när de kletat runt med smink men då handlar det snarare om att de inte vet hur de ska hantera pennor, borstar och allt man behöver. Det är inte så att man måste lägga ner väldigt mycket tid på sin makeup om man nu tycker det är skittråkigt, men några drag med mascaran och lite färg på kinderna har de allra flesta tid med och det lilla gör så mycket.

Det viktigaste i sminkväskan för min del är mascaran. Och fransböjaren. Som blondin har jag även ljusa fransar och ögonbryn vilket jag inte alls gillar. Speciellt inte som jag har ganska mörka ögon. Jag har många fransar men de är inte så långa så jag satsar oftast på en förlängande mascara framför en som ger volym. Men helst vill jag ha båda delarna såklart. Jag har testat väldigt många olika mascaror, både dyra och billiga och min favorit de senaste åren och den jag återkommit till är False lash effect från Max Factor. Men idag provade jag en ny. En jag faktiskt gillade direkt. Annars kan det ta några gånger att få till rätta knycket och för mascaran att liksom komma igång.

Den nya jag provat kommer från det franska märket Une som jag skrev om i våras. Ett märke med grönt tänk.Organiskt, grönt och miljövänligt är deras paroll. Helt ärligt tycker jag att deras ställ på Åhléns ser ganska tråkigt ut. Det är vitt vitt vitt och ger ett nästan sterilt intryck. Om jag inte hade varit på pressvisningen hade jag förmodligen passerat detta märke. Men nu var jag ju där. Och nu har jag provat mascaran. Och jag gillar den. Den är organisk och bra för fransarna samtidigt som den gör vad man vill att en mascara ska, dvs den ger svärta och förlänger utan att ge stora kladdiga spindelben runt ögonen. Imorgon blir det ytterligare testning men so far so good alltså.

Borsten är nog lite kortare än ”normalborsten” men lätt att jobba med. Rek pris är 169:-
Jag vet inte om Une finns på fler ställen än Åhéns men där finns den i alla fall.

Nu har jag tvättat bort sminket och mascaran var enkel att få bort. Sovtajm nu. Sov sött alla. Kram!

Kolla mer

10 comments

 1. Hejsan…..
  Den mascaran ska jag prova.
  Vad tycker du om bälten? Är man XL har många av mina vänner åsikter om att det ska VARA breda bälten. Använder du bälte? Ge mig tips snälla!
  Och vart ska det sitta… på magen eller hänga? Du vet vad jag menar 🙂
  Kram/Älla

  1. Hej Älla. Nja jag personligen gillar inte breda bälten. I våras var jag på en inspirationskväll på Joy där vi skulle tävla om vem som plockade ihop finaste outfiten på sig själv. De i butiken tyckte absolut att jag skulle piffa upp med ett brett bälte. Jag gick med på det (jag ville ju vinna) men tyckte jag såg ut som en fyrkantig smurf. så nej inga breda bälten för denna här. Ibland till klänning har jag ett smalt skärp ganska högt upp, typ mellan midjan och bysten som är det smalaste stället. Sedan är det ju upp till var och en men jag tycker som sagt inte om breda bälten när jag är tjock. Kram!

  1. Ja ibland vill man ju testa nytt 🙂 Den torkar lagom fort så man hinner lägga på två lager utan att det blir kladdigt.

 2. Bra pris . Tack för tipset. Ska kolla om det finns i brunt. Ibland kan svart bli för starkt i mitt bleka ansikte på vintern.

  1. Jepp den finns i brunt också. Jag fick den som pressprov och i den medföljande broschyren såg jag att den finns i brunt och att den lanseras i september 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.