Tvätta dina penslar

Nytvättade och fräscha

En sak jag borde göra oftare är att rengöra mina sminkborstar. Foundationborste, ögonskugga, puder, rouge osv innehåller så mycket bakterier och skit att jag mår lite illa när jag tänker på det. Jag har googlat det här med renlighet och städning efter att jag och en kompis återigen pratat lite om det här med om hur ofta man ska byta i sängen. Städdamerna från ”Rent hus” sa var 14e dag eller oftare om man har barn, djur och så i sängen. Det är ju inte bara svett som skitar ner utan alla gamla hårstrån och avskavd hud som är kalas för kvalster. Ööörk. Jag byter i sängen så ofta som de rekommenderar men som sagt, jag är kass på att rengöra penslarna.

Att rengöra ansiktet morgon och kväll är en självklarhet för en fräsch hy. Men det gäller att byta handdukar och hålla annat runtomkring fräscht också så man inte drar runt på gamla finnar och förkylningar. Kom ihåg att inte använda för varmt vatten för då kan limmet i penseln lösas upp och borsten ramlar av. Mild tvål eller schampoo och ljummet vatten och så kör man runt lite i kupad handflata några gånger tills sköljvattnet är klart. Jag vet att detta är gammal skåpmat för de flesta men en del kan nog behöva en påminnelse, det vet jag ju själv.

Sov gott raringar. Kram /Louise

 

 

Kolla mer

4 comments

 1. Jaha , då vet jag vad jag ska göra imorgon. Nu ska gamla krämer, ögonskuggor mm slängas. Penslar tvättas. Är verkligen dålig på detta.

  1. Anita: ja visst är man kass på det. Ochh samla på sig gammalt smink man inte använder där det växer till sig bakterier. Speciellt i gamla mascaror. Huua.

 2. haha vad skoj, jag läser detta inlägg nu och igår kväll fick jag för mig att städa i badrumskåpet och slängde huuuur mycket gammalt smink som helst.
  P.S. Älskar din blogg och tycker du är skitsnygg!!

  1. Lena: Haha, vilket roligt sammanträffande. Ja det där med att rensa borde man göra oftare. Gamla mascaror som ”kan vara bra att ha”. Hur bra är de? eller ögonskugga i knalllila för att man kanske får för sig att använda det trots att man inte gjort det sen -88.
   Tack så mycket för komplimangen snälla du 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.