Trerätters och en fasthållen mormor

Som jag skrivit så är jag hos mamma och pappa några dagar. Jag kom hit igår och det gjorde även min fina lilla mormor. Det var trerättersmiddag på gång. Och lite manikyr på det.

Pappa hade dukat fint med rönnbär och grejer.

Förrätten bestod av pannacotta med gräslök och löjrom, med stekta brödbitar till för lite tuggmotstånd. Väldigt gott. Och mäktigt 🙂

Huvudrätten såg kanske inte sådär tjusig ut när jag hade tagit från formarna. Men det är kycklingfile i en sås av grädde, fransk senap, purjolök, vitlök, bacon och svamp. Till det pressad potatis med persilja, sallad och gelé. Supergott!

Innan maten hade mormor sagt att hon gärna ville att jag ska fixa hennes naglar. Det är något jag brukar göra och varje gång är det samma sak som händer. Först håller hon på dö(hennes uttryck) av obehag när jag filar naglarna. Det gick dock ganska bra den här gången haha.

Sen målar jag och efter det kommer det knepiga. Det vill säga att få mormor att låta naglarna torka ifred. Det går inte! Hon bara måste smygkänna om de torkat, hahaha. Efter att ha målat om två av naglarna tre gånger efter hennes smygkännande höll jag och mamma till slut fast hennes händer.

Och ja, självklart var det på skoj och vi skrattade lika mycket alla tre. Min mormor är jäkligt rolig ska ni veta, så man kan mycket väl skämta med henne. Man tappar inte humorn bara för att man levt hundra år 😀 Inte mormor Svea i alla fall.

Resultatet blev ganska bra. Två av naglarna var lite blekare än de andra där hon hade petat och jag gav upp, men rosa blev de 🙂 Jag sa att nu är det selfietajm. Mormors reaktion var att det ju var bättre att visa hennes naglar än ansikte….

Men icke! Självklart vill jag ha med ansiktet. Och naglarna 🙂

När naglarna var klara fick vi efterrätt – katrinplommonsufflé med grädde. Jag glömde dock ta bild, men det var gott. Jag var lite skeptisk får jag erkänna, för katrinplommon är för mig mest något man äter när magen behöver hjälp. Eller som man petar in i söndagsstek (slottsstek kanske? minns inte vilken slags stek det är). Men det var gott i sufflé faktiskt.

Sen körde vi hem mormor till Älmhult och jag mamma och pappa kollade på tv. En väldigt trevlig dag 🙂 Kram på er!

Kolla mer

7 comments

  1. Så fina bilder på dig och mormor och naglarna blev verkligen snygga. Men du måste lägga ut receptet på förrätten, den såg verkligen god ut. Snygg header! Du är så fin på bilden, det är som en bild på Snövit minuten innan hon biter i äpplet!

  2. Vilken flärd måste jag säga! Lät som riktigt god mat, och så såg det ju så lyxigt ut också.

    Mormor ser icke ut att vara 100 år gammal av bilderna att döma!

  3. Det finns snabbtorkande att ha på efter man målat klart, jag älskar den från Yves rocher men vet att det finns på hm oxå!
    Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.