Trendigt pynt för håret

Godkväll mina fina. Alles gut med er? Här är det fint tycker jag allt. Häromdagen var till Emporia (stort köpcenter för den som inte har koll) för att ta mig en provrunda. Tyvärr är det ju tiden det är nu och den innebär att det inte hunnit komma in så mycket nyheter. Och bland det som kommit så har jag redan hunnit prova det jag gillar. Så det blev inte en endaste bild faktiskt.

Men en sak jag kollade in var det här med håraccessoarer. Är det något som är trendigt nu och i vår så är det olika sorters prydnader för håret. Det kan vara så kallade scrunchies som man hade på 90-talet. Eller diadem, hårband och spännen. Allt funkar.

Själv ville jag ha en scrunchie med inbyggt hårband. Här slog jag två trender i ett eftersom just kedjemönster tillsammans med djurprint är något man ser överallt. Ett väldigt enkelt sätt att piffa en vardaglig hästsvans. Dock är de förhållandevis dyra tycker jag. 90 kronor för en sån här. Men det fick det vara värt för jag tycker att den är fin. Finns på Gina Tricot.
Ett sånt här diadem i fuskskinn har jag tänkte leta upp och testa. Det finns på Glitter och kostar 99 kronor. I like. A lot. Sedan om jag passar i det vet jag inte än.
Jag hade dille på diadem för ett tiotal år sedan och jag har kvar flera, bland annat med rosett. Det är en avvägning man får göra där med att vara 46 och ha rosett i håret. Det är ju ganska förknippat med småtjejer annars. Men tja, det kan funka. Ska gå igenom de jag har.
Den här prickiga är också från Glitter har jag för mig och det var den jag hade siktat in mig på egentligen. Tills jag insåg att Glitter inte finns på Emporia…
Långa band är också fint. Gör en rosett och eller låt dem hänga.
Hårband är ju en mjukare variant av diadem, och med leopard är man hemma. För min del får det dock inte vara för stor knut där mitt på för jag tycker att man blir helt äggformad då.
Den här verkar ha mindre knut och passar förmodligen mig bättre. Jag minns inte var den kommer ifrån. Men bilderna här är från Glitter, Ur&Penn, Lindex och Gina Tricot har jag för mig. Sånt här finns precis överallt – det går liksom inte att missa den här trenden.
En liten rosett på gummibandet gör mycket. Finns i prisklasser från en tia till uppåt hundringen. Jag skulle aldrig i livet ge nästan hundra spänn för en vanlig gummisnodd som kostar nån krona att tillverka. Icke. Men det är ju jag det.
De har varit omoderna ett tag nu, vem minns inte Carries diss av scrunchies i ”Sex and the city”? Men nu är de tillbaka med full kraft!
Blingiga spännen till fest. Fäst ett eller ett par spännen i håret och du är hemma.
Ett gäng klämmor. Såna här enkla på rad syns på kändisar och catwalks nu.
Spänne till hästsvansen. Bling bling.
Sådana här har också varit ute ett bra tag, men nu är de tillbaka med tygsnoddarna. Dessa finns också i dyra varianter, som till exempel de Isabella Löwengrip gör. Jag tycker själv att den här för 99 kr på Lindex är i dyraste laget och skulle icke ge mer än så för en plastbit till håret. Dock är de himla sköna och praktiska att ha i håret. Så det är dags att använda de där klämmorna man har när man tvättar bort sminket även till vardags nu.


Pärlor börjar också komma mer i ropet igen. Sätt dem i håret, gärna flera på rad. De här finns på Glitter.

Kram på er!

Kolla mer

14 comments

 1. Haha ja den Carrie kommentaren är ju episk!

  På mellanstadiet sydde jag egna hårband med tyger jag fick tag i haha. Sen var man lycklig då man kunde köpa billiga på marknad under sommaren. Men nja…känns så fel att hoppa på det modet igen

  Intressant är dock att se hur Isabella Löwengrips nya storsatsning på håraccesoarer kommer gå! Väldigt höga priser jämfört med Glitter osv

 2. Så kom (äntligen?) tillfället när våra smaker delade sej, vi som är så synkade annars. Tycker det är svinfult det här. Men heja alla ni som gillar.

 3. Hej, nästa gång du är på Emporia hittar du Glitter på 3:e våningen (i samma gång som Hemtex fast på andra sidan).

 4. Tur att man får välja vad man tar till sig av trender. Älskar hårklämmor och har haft det trots att det varit ganska ute men scrunschies och rosetter pallar jag inte! =D

 5. Jätteroliga och bra tips. Har också haft hårspännen förra gången det var inne, men kanske är för gammal nu. Men hårband får det bli.

  1. Ja hårband är finfint. Sen kan man ju välja klämmor som funkar för en själv, om man tycker att rosa, glitter och så känns för flickigt så lär det finnas massor av andra spännen 🙂

 6. Lite bling i håret är fint
  Gillar du Emporia? Jag är inte så förtjust i det. Tycker Triangeln eller Södergatan är mysigare.
  Vill du ha sällskap ngn gång, hör av dig.

  1. Ja bling är alltid bra 🙂 Jag tycker ganska bra om Emporia, men håller med om att Triangeln är trevligt. Mobilia var dock ingen favorit för mig känner jag. Sällskap vore jättetrevligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.