Tre heta tips för en snyggare helg

Inlägget innehåller reklam för Kicks, NordicFeel och innehåller annonslänkar

Hej på er raringar. Jag tänkte ge er några tips inför helgen. Och vardagar också för den delen, men jag vet att många kanske har mest nytta av dem på helgen när man vill vara lite extra fin. Det är inte egna tips och de är inte nya på något sätt, men man kanske glömmer bort dem ibland eller aldrig testat. Så här kommer mina tre tips!

Tips nummer 1: Att mitt läppstift höll genom hela kvällen igår trots mat, dryck, skratt och regn berodde på…tadaa…primer! Jag glömmer oftast det men igår kom jag ihåg att lägga på det innan jag målade läpparna och vilken skillnad. Ha gärna en läppenna också så sitter läppstiftet otroligt mycket bättre. Ett välkänt knep, men som är lätt att glömma bort.


Den här primern har ett jättebra pris på NordicFeel, cirka halva mot butik.
Länk lipprimer Elizabeth Arden
Vill man ha i mer fast form så har det här från MAC fått väldigt bra betyg på Kicks hemsida.
Länk MAC primer

Tips nummer 2: Underkjol eller underklänning. En silkig sådan. Ni vet när man har strumpbyxor så kan en del klänningar klättra uppåt och man får gå och dra ner den hela tiden för att inte visa rumpan för folk och fä. Det undviker du med en underkjol så att klänningen ligger slätt och på plats. Ett tips mamma, mormor och alla äldre generationer använt sig av men som många av oss lite yngre missat.


Ibland funkar det inte med underklänning. Kanske är det fel skärning på överdelen, kanske lyser den igenom eller kanske är det bara för varmt. Då är en underkjol perfekt. Den här från Lindex finns upp till xxl och i färgerna svart och beige. Kostar 149:- Jag köpte min första underkjol igår, jag är nog vuxen nu 😀
Har man en lite genomskinlig klänning kan det vara perfekt med en hel underklänning istället. Den här är också från Lindex och kostar 199:-, men även Indiska har i svart och beige (där köpte jag min).

Tips nummer 3: Tejpa tårna! Det här har jag inte testat själv men nästa gång klackarna åker på ska jag prova. Tricket för att få mindre ont i fötterna när man har höga klackar är att tejpa ihop tredje och fjärde tån. Det gör att trycket minskar och en nerv som ligger där inte får samma belastning. Enligt en massa tester så funkar det här.

Jag har sett lite olika, några tejpar andra och tredje tån, men mest har jag läst om det här med tredje och fjärde tån ihoptejpade med kirurgtejp. Jag tror att alla jag läst som har testat säger att det funkar. Jag glömmer det här själv, men nu när jag skrivit ner det här i bloggen också ska jag väl komma ihåg till nästa klackgång.

Okej, de här kan nog vara svåra för mig trots tejp (övervikt och höga klackar är inte den bästa kombon i hela vida världen, speciellt inte för en sneakers-brutta), men lite enklare blir det nog. Och man kan ju testa på lite lägre klackar också. Eller försöka sig på dessa från Clarks för de är ju så jäkla snygga.

Det var tre tips man kanske glömt men som tåls att upprepas. Nästa gång blir det husmorstips. Kanske.

Puss o kram

 

Kolla mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.