Tar selfies men älskar andra än mig själv.

img_5072.jpgIdag har jag hängt med den här damen. Ni som följt mig länge känner kanske igen henne. Det är Svea. Min mormor. Världens goaste och vi skrattar alltid som sjutton när vi träffas. Så idag tog jag bilen och körde iväg till Älmhult för att hjälpa henne handla inför mors dag. Har man tillgång till bil så är det klart vi ska handla liksom. Sedan åkte vi hem för lunch (fiskgratäng) och efterrätt (jordgubbar). Jag passade även på att dra runt med dammsugaren. Är man 96 år så förtjänar man en piga ibland 😀

Efter några timmar med mormor var det dags att dra hemåt Osby igen. Det var dags för nästa släktbesök. Två av mina kusiner kom nämligen förbi på kaffe, melon, jordgubbar (jepp, igen..älskar det) och några småkakor. Och givetvis minnen. Vi ses inte ofta så vi hade desto mer att prata om. Caroline hade jag inte träffat på sex år. Therese var nog inte lika många år sedan. Eller…hmm..minnet är..sådär när det kommer till just när man senast har träffat folk.

Hur som helst så hade vi en jättetrevlig kväll. Jag glömde dock ta bilder. Jag misstänker förvisso att de inte hade velat vara med på bild ändå 😀

För ni har väl läst den senaste undersökningen om foton? Eller foton på sig själv närmare bestämt. Att den som tar selfies är mer narcissistisk än andra och att man uppfattar sig själv som snyggare än vad man egentligen är. Tja…vad ska man säga om detta? Det stämmer säkert i en del fall. Och i andra inte. Och egentligen, vem f-n bryr sig? Om man nu lägger upp en bild på sig själv i bilen (se nedan) är man alltså en odräglig jävel som älskar sin egen spegelbild så mycket att man kan drunkna i den (på tal om Narcissus).

Men jag vet inte om det är värre än alla som lägger upp bilder på sina ”perfekta” liv med ny uteplats, semesterresor och drinkglas. Eller på sina duktiga barn. Eller sin nya bil. Eller på sin mat. Folk lägger upp bilder på det de själva har lust med helt enkelt. Och bakom en selfie finns det ju ofta en story. Inte alltid, en del tar bara bilder för att de tycker att de är så jäkla snygga och lägger upp på Instagram bara av den anledningen. Det är upp till dem. Men som sagt, ofta kan det ju finnas en story.

Äkta trutande narcissistisk selfie, komplett med segertecken (dock utan en massa snyggifierande filter så där skiter sig klyschan lite. plutande munnen är ploj..även om det ju framhäver kindbenen extra att göra så. haha). Min story här är att det är kul att köra bil och att jag önskar att jag hade en. Men i Stockholm är det inte lönt. Dels så bor jag så centralt att jag inte behöver, och dels är det otroligt dyrt med parkering och grejor. Så nä. Men flyttar jag ifrån innerstan så är det en annan femma. Det är jäkligt skönt att inte behöva bry sig om tider på tåg, bussar och sådant utan bara dra.

Nu ska den här släktälskade narcissisten krypa till kojs.
Puss, kram och sov gott alla.

Kolla mer

6 comments

 1. Vilken söt dam,å vilken lycka att få ha sin mormor i sitt liv i vuxen ålder. PS du ser så jäkla pigg å fräsch ut solbränd å het enkelt skitsnygg!!

 2. Jag tycker också att din mormor ser så himla gullig ut! Saknar min egen lite extra när jag ser dina fina bilder du tar på dig och din mormor. Önskar dig en fortsatt fin tid i Osby!

 3. Så fina ni är! Tänkte tipsa dig om p1 dokumentären om Kicki Möller ”Beslutet”. Himla bra om alla tankar och så, med tankte på dina funderingar i samma banor. Stor kram och ha en fin dag!

 4. Har nog skrivit det tidigare också, men du ser så mycket gladare och piggare ut när du är ”hemma” i Skåne. Hoppas din vecka där gör dig gott och ger möjlighet till positiva funderingar kring vad som ska hända i ditt liv. Kram

 5. Hej!
  Instämmer med de andra här…. du ser helt fantastisk ut.
  Ögonen lyser, vad har hänt??
  Kram, Ingmari

  1. Tack Ingmari. Det är nog för att här nere träffar jag fler vänner och släktingar. I Stockholm är folk väldigt upptagna med sitt så det blir mer ensamt där. Kanske är det därför jag ser gladare ut 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.