Tant på Rival

Ikväll blev det hastigt och lustigt öl på Rival. Min vän Calle ringde och frågade om vi skulle ses så jag kunde få minneskort till kameran jag lånat av honom. Vi bestämde att ses på Rival typ ”nu”. Jag hoppade i en klänning och sprang iväg. Nu hoppas jag äntligen slippa ladda kameran efter vareviga gång jag varit ute på stan och fotat. Laddningen håller för en omgång och sen är det slut. Därför blir det nu den lilla svarta kameran som får hänga med mig på bilderna istället för den lilla rosa.

För er som inte varit på Rival kan jag rekommendera en öl eller ett glas vin i deras mysiga bar. På sommaren kan man dessutom sitta ute på balkongen. Luvely. Jag såg att det är där Mark Levengoods show ”The sound of Mark” kommer att spelas så jag hoppas på ett besök där när den sätter igång eftersom jag (och många med mig har jag förstått) är smått förälskade i denna vänliga, kloka och underfundiga man.

En annan vänlig och klok man är min vän Calle. Vi träffades när vi jobbade på Herr & Herr på PUB för 7 år sedan (tror jag det var). Vi sålde herrkläder, pratade pratade pratade och samma dag gick vi ifrån jobbet arm i arm. Det klickade direkt mellan oss.

 

Varför tar man bild på sin öl, latte, vin eller annan dricka? Vi vet ju hur det ser ut. Nästa gång lovar jag att höja kameran ut över rummet istället. Det är ett tips för andra också. Ta på omgivningen och inte vad ni stoppar i munnen (om man inte lägger upp bild och recept såklart).

 

Jag fick bråttom och klev i första bästa. Det blev min Odd Molly klänning som fick luftas idag.

När jag kom hem knäppte jag på tv’n och kände mig genast skitgammal för det var P3 guldgalan som jag råkade komma in i. Priset till bästa artist skulle delas ut. Det var DÅ mina vänner jag kände mig gammal för jag hade inte en susning om vem vinnaren är. Kapten Röd…who? Häromkvällen delades ett annat pris ut, Jerringpriset. Detta gick också till någon jag inte heller hade en aning om vem han är. Där kände jag mig i alla fall inte gammal utan mest obildad eftersom jag trodde att ALLA visste vem Rolf-Göran Bengtsson är. Så var det tydligen inte och det var lite skönt för då känner jag mig inte lika dum. Men musik, och bästa artist…herrejösses, det ska man väl veta? Gaaah! Gammeltant. Jag har broddar också. Och dramaten. På riktigt.

Nu ska tant sova. Puss, kram och knarr från höftleden.

Kolla mer

10 comments

 1. Lyssna på SR och titta på SVT, de gör ett fantastiskt jobb! Visst de spelar mest kommersiella låtar och visar mycket Hollywood också. MEN de lyfter fram svensk musik, kultur och dokumentärer som de andra kanalerna aldrig skulle sända. Tänk en värld med bara TV3, kanal5, Mix Megapol, The Voice mfl – VE och FASA. Visst jag lyssnar och tittar mycket på dem med, men de breddar ju knappast vyerna!

  Go public service (nja, kanske inte UR)

 2. OddMollyklänningen på dig får tio poäng!
  (EN SÅÅÅN vill jag ha!)

  Haha! Jag är också tant med broddar och dramaten!
  Såg att vi är sammaålders, också.

  Dock ramlar jag sällan ut på krogen, och inte in-te-stan heller för den delen..
  Så jag kikar in på din blogg och får mig lite bigassfashion till livs istället! ;o)

  Trevlig söndag!
  Tina.

  1. Tina: å! Tack så mycket vad gullig du är! Jag köpte min för halva priset på Campadre förra året så det är alltid ett tips att hålla utkik där. Och vid odd molly måste man vara där kl 7 när de startar för det tar slut på en timme.

   Haha, vi är smarta snarare än gamla. Jag hatar verkligen när det blir sådär ishalt för jag ramlar som Bambi. Jag har tänkt få ut lite oftare i vår så då får ni hänga med via bloggen.
   En lite glammigare blogg kanske. haha. Ha en fin tisdag. kram L

  1. axelina:Tack så mycket. Ang Rival så hade inte jag heller varit där annat än när släktingar bodde på hotellet, men jag har inte varit i baren trots att jag bor ett stenkast bort. Kan rekommendera 🙂

 3. Kapten röd lyssnar både jag och min 10 åring på mycket just nu… Han kommer från vår närhet från början och det är kul att han kommit såpass långt…. Finns en låt, ligger på youtube…. Den heter ” du e la go”… Här kan man snacka göteborgska….

  Tack för din fina blogg….

  1. Maria: jag får nog ta och lyssna in mig lite på Kapten röd, haha. Man måste ju hänga meeee.
   Tack så mycket goa du

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.