Tack till alla mina superhjältar och trevlig tredje advent till er andra

Hej mina fina! Tredje advent idag alltså. Och det snöar utanför fönstret här i Osby, så himla mysigt. För ja, jag är kvar i Osby. Igår tog vi lastbilen ner till Malmö och flyttade in hela klabbet med flyttlådor, andra lådor, ikeakassar, sopsäckar och annat grejs som möbler och prylar. Så allt är på plats i nya lägenheten. Eller, de är inte på plats där de ska vara, utan bara inhivade liksom.

Eftersom jag är helt genomtrött, mest psykiskt faktiskt efter all stress och oro (även om det gör ont i kroppen att bära och slita också), så valde jag att åka tillbaka upp till Osby för att sova här i natt. Samt skjutsa mamma och pappa till och från julfest.

Att skjutsa var det minsta jag kan göra efter allt de, och framförallt pappa gjort för mig i samband med flytten. Pappa har fixat med skåpbil till och från Stockholm (två ggr) och sen lastbil till Malmö. Och kör, burit saker, vi har varit på soptippen och kastat en massa osv. Jag är så himla tacksam för min superhjältepappa! ♥ Och mamma såklart, som också hjälpt till ♥

Andra superhjältar i samband med flytten som jag tänkte tacka här i bloggen (hade jag haft priser hade jag delat ut dem, men nu får det bli blogg och lite annat som jag tar privat) är min morbror Lasse som körde första lasset från Stockholm.

David och Johanna. Min gudson och hans flickvän kom och hjälpte mig packa ner porslin och lite annat i köket. Tack gulliga ni!

Och underbara fina Anna som kom och hjälpte till att flytta från Tyresö. En klasskompis från journalistutbildningen som jag inte träffat på tio år, men som ställde upp och åkte tunnelbana, pendeltåg, buss och allt för att hjälpa mig, när ingen annan hade tid. Så himla fint!!!

Och Fouad som hjälpte mig i samband med flytten från Mariatorget. Han ställde upp när flyttgubbarna åkte hem när hissen pajade i samband med sista lasset upp till lägenheten i Tyresö. Och som hjälpte mig att hämta det sista som lampor och grejs.

Sen har vi Anneli som också hjälpte till att bära till och från hissen.Tack till dig också.

Och Valdas som körde lastbil till Malmö och som hjälpte till att bära kartonger och möbler. Stark som en oxe och så snäll som ställde upp för pappa och mig (jag känner inte honom).

Och Svend. Min kompis som jag inte heller träffat på tio år som ställde upp en lördag. Tack snälla för att du hjälpte till med flytten i Malmö.

Har jag glömt någon, så tack till dig också. Jag är så glad för er som ställt upp. Nästa gång blir det flyttfirma igen, för fy sjutton vilket helvete det är med fyra flyttkörningar på 1 1/2 månad.

Nu får ni hålla tummarna för att jag får jobben jag sökt (och kommer att söka) och att Malmö kommer känna som hemma för mig.

Dags för lite mat och sen drar jag och mamma ner till Malmö för att börja göra i ordning mitt nya hem. Bilder kommer sen.

Stor kram till er och ha en fin tredje advent 

 

Kolla mer

10 comments

 1. Önskar dig en riktigt härlig framtid och stort lycka till med jobbsökande. Nu kommer det säkert att bli jättebra och jag väntar med spänning på foton av dig lägenhet. Många kramar

 2. Skönt att sista flyttlasset är klart!
  Malmö i allmänhet och Slottstaden i synnerhet är helt underbart att bo i! Jag längtar tillbaka väldigt ofta.
  Sushin på Regementsgatan var underbar och även Spoonery kan rekommenderas varmt!

 3. Ett stort grattis för att du är på plats i lägenheten 🙂 så spännande med något nytt. Och STARKT av dig att våga flytta till en ny stad. Det är inte alla som klarar av. Ska bli spännande att följa din resa mot jobb och nya äventyr i Malmö 🙂

 4. Välkommen till Malmö! Hoppas du vilar ut nu och njuter av din nya lya. Du måste skaffa en cykel, det är ett måste i Malmö! När jag flyttade ner från Stockholm sa någon att det är aldrig längre än en kvart på cykel till någonting i Malmö – och det stämmer verkligen. Jättefina cykelvägar överallt är det också, har inte ägt ett busskort sen dess. 🙂
  Hoppas vi ses i julvimlet på stan – då ska jag gå fram och säga hej! Stor kram från Hanna

 5. Grattis till att ha flytten avklarad!
  När du landat lite så ty ler jag vi kör en ”välkommen till Malmö Aw!”
  Hade varit kul att se vem mer i Malmötrakten som läser Och så klart kul att få välkomna dig till Malmö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.