Svar på frågor del 1

Hej vänner! Det är så kul att jag fick in så många frågor i min frågestund. Många av er hade flera frågor så det blir en hel del att svara på 🙂 Jag tänkte att jag tar dem i turordning och så delar jag upp det i några delar. 2 eller 3 då det blir ganska långa svar.  Här kommer del ett!

Först ut är Sara:
Hm….då undrar jag vilket område i Stockholm du bor på?
Sen undrar jag även om du alltid varit modeintresserad

Svar: Hej Sara! Jag bor vid Mariatorget på Södermalm.
Ja jag har alltid varit modeintresserad. Faktum är att jag kommer ihåg nästan alla mina kläder från skolavslutningarna sedan jag var cirka 8 kanske. Från att jag var i den åldern kollade jag alltid på Modejournalen (hade inte en enda kompis som tittade på den, haha). Jag ritade alltid kläder och drömde om att bli designer. Väskor började jag samla på som liten knodd. Första jag minns fick jag nog när jag var cirka 4. Röd med vita detaljer.

Christina frågar:
Jag skulle gärna vilja veta följande… Vilken typ av man brukar du falla för?
Hur ska en drömdejt se ut?
Vilket är ditt favoritresemål? Drömjobb?

Svar: Hej Christina! Uj, det var svårt. Jag faller inte så ofta men de jag blivit kär i har sett olika ut, dock har de alla haft humor som liknar min. Jag älskar en man jag kan ha en rapp dialog med. Generellt hade jag väl sagt att jag gillar välklädda män, mörkhåriga och med blå/gröna/grå ögon. Ganska långa. Social, med ambitioner, omtänksam och med humor då. Men jag har fallit för inte så långa, blonda män med en klädstil som kan innebära badtofflor och trasiga shorts. Så jag har nog ingen genre sådär men han måste ha DET.

Drömdejten. Det finns ett avsnitt i Sex and the city när Carrie och Mr Big går ut och äter och sedan dansar i fina kläder till musik a la Sinatra har jag för mig. Typ så. Att få klä upp mig och en man som vågar dansa. ”Riktig” dans då där man håller i varandra. En manlig man. Sedan gå en promenad hand i hand när solen börjar gå upp. Ungefär så ser nog drömdejten ut 😀 En picknick kan ju också vara riktigt mysig. Om han fixar den så jag bara blir inbjuden och slipper mecka innan. Ska det vara drömdejt så ska det, haha.

Favoritresemål är svårt för jag har inte haft tillfälle att resa så mycket. Jag har inte haft råd helt enkelt. Men jag vill till New York. Jag har även alltid velat åka till Amazonas. Jag vill se Machu picchu i Peru. Av resmål jag varit på ligger minnet från Alcudia på Mallorca med familjen mig varmast om hjärtat.

Drömjobb är journalist så det gäller ”bara” att få fart på det. Jag har även tänkt skriva en bok eller fler så författare SKA jag lägga till listan. När jag var yngre var det fashiondesigner som gällde.

Karolin frågar:
Om du inte skulle jobba inom journalistik vad skulle du vilja jobba med då?

Svar: Hej Karolin! Då hade jag gärna jobbat med pr.

Maria N frågar:
Hej Louise! Jag undrar ifall du skulle kunna tänka dig att flytta norrut? Här finns många bra och fina ensamstående män och du skulle säkert hitta något vettigt att syssla med, så idèrik och kreativ som du är! Vi behöver nytänk i norrland och det är mycket billigare att bo här!

Svar: Jag tror absolut att det finns mycket att hämta i Norrland, men då jag själv är från Skåne och har släkt och vänner där lär det bli att jag flyttar neråt när jag ev tröttnat på Stockholm. Jag vill vara närmre nära och kära helt enkelt 🙂

Åsa frågar:
Hej! Har förstått att du nätdejtar… Hur ofta blir det dejt IRL? Och varför tror du själv att du inte hittat den rätta?

Svar: Det där går i vågor. Ibland blir jag så jäkla trött på nätet och killarna där att jag lägger ner. Senaste nätdejten var i januari. Innan dess var det i november tror jag. Och dessförinnan var skitlängesen. Jag har väl hunnit tröttna ganska rejält helt enkelt.

Jag vet inte varför jag inte hittat den rätte. En del säger att jag är så kräsen. Ja men det ska man ju vara. Det måste ju kännas bra. Sedan letar jag inte efter någon perfekt för det är inte jag. Det är inte någon. Perfekt för mig kanske. Jag har dessutom träffat flera trygghetsknarkare som inte vågat satsa på en tjej som inte haft fast jobb  osv. Och så tror jag att vikten har en del med det att göra också. Jag träffar dessutom mest bara killar som enbart är ute efter en sak. Och det är inte förhållande. Och varför jag drar till mig sådana vet jag icke.

Anna skriver:
Hej! Jag snubblade in på din blogg och hjälp va du ser ung ut, så fräsch och vacker 🙂
Undrar vilka produkter du använder i håret och hur du stylar det?

Svar: Hej Anna! Och tack så jättemycket för komplimangen, vad glad jag blir! <3

Jag får en del olika pressprover så jag är lite otrogen när det kommer till produkter och testar det jag har hemma (Jag ska ta en bild och visa hyllan med produkter) Ett favorit-schampoo och conditioner just nu är 7 seconds från Unite. Doftar underbart och ger håret en boost. Jag brukar ha olja i håret och favoriterna är från Unite och Davines.
När jag stylar återkommer jag alltid till Tigis Small talk (lila kula med pump) som är en stylingcreme som liksom håller ihop håret. Ibland har jag i mousse och där föredrar jag en av de billigare på marknaden, nämligen den från Proffs. Den där cerisa man kan köpa på H&M och överallt till en billig peng. Min styling ska helst gå FORT. Jag tvättar det och fönar oftast torrt. Sedan i med produkter och så är jag klar. Det tar ca 5 min.
Men det händer att jag vill vara finare och då tar jag fram min locktång. En wand (du vet, konformad pinne) som jag köpte på Netto för en hundralapp. hehe. Jag har dock tänkt att jag vill testa en bredare sådan för min är ganska smal. Har mina ögon på en från GHD.

Desiree frågar:
När och varför började du plugga journalistik? Har du pluggat nått annat och varför? Är själv sugen men vågar inte när man ser hur marknaden ser ut. Är 36, och det känns svårt. =)
Tack för en peppande blogg

Svar: Hej Desiree! Jag började plugga 2005 på Södertörns högskola. Jag kände att jag ville ifrån Osby och jag funderade på vad jag tycker om att göra. Och jag älskar ju att skriva. Jag skrev ”dagbok på nätet” långt innan ordet blogg uppfanns. Det var inne på Lunarstorm faktiskt. Jag hade ganska många läsare och de tyckte att jag skulle ta tag i mitt skrivande på riktigt. Det var även en journalist på Aftonbladet som skrev att hon brukade gå in för att läsa min ”dagbok” för att få inspiration. Jag minns att hon nästan rakt av kopierade en krönika jag skrivit om reklamfilmer. Så jag tänkte att då är jag ju tillräckligt bra så då ska jag banne mig skriva själv istället för att andra stjäl mina texter och idéer. Dock är det svårare än vad jag tänkt mig…

Jag har pluggat webbdesign och e-handel ett år. Jag är utbildad dekoratör. Jag började plugga till lärare sv-eng 4-9 men hoppade av efter 2 v. Det var vad andra tyckte jag skulle bli, inte vad jag själv eg ville. Samma sak med socionom och förskollärare som jag hoppade av direkt då det bara kändes fel redan från början.
Jag skulle inte råda dig att plugga till journalist faktiskt. Såvida du inte verkligen verkligen brinner för det och gärna har en del kontakter. Annars är det svinsvårt, speciellt om man inte är 25 år liksom. Jobben är få och det är skitmånga som slåss om dem.
Jag hade hellre satsat på pr om jag vore du. Copywriter, social media manager och liknande. Då får du skriva men mer kommersiellt. Där finns det mycket fler jobb. Men om du verkligen brinner för journalistik så ta språnget och våga. För ja det finns asmånga journalister, det utbildas alldeles för många med tanke på marknaden, men om man har tur, kontakter och skicklighet så kan det gå vägen i alla fall 🙂

Kolla mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.