Svar på era frågor del 2

Hej på er! Nu kommer del två av svaren på era frågor. Det blir ganska långa svar och därmed ett lång inlägg. Men det är ju bara att scrolla vidare till sådant man hellre läser om man tycker det är för tjötigt.

Asta frågar:
Jag är nyfiken på mer om Louise. På din bror, din uppväxt, varför du lämnade Skåne.

Svar: Hej Asta. Det kan bli hur långt som helst 🙂 Men i korta drag så hade jag en bra uppväxt. Vi bodde i huset där mamma och pappa bor kvar än. Det var minst två ungar i varje hus i kvarteret så vi var ett stort gäng som lekte, ofta utomhus. Vi hittade på lekar som kunde vara en hel sommar.

I skolan var jag dock inte populär och hade inte så många kompisar där. Vi var ojämnt antal tjejer i klassen och då hamnar ofta en utanför. Det var jag. Jag var den som dög när någon var sjuk. Jag var dessutom liten (yngst i klassen) och hade när till gråten vilket ju var tacksamt. Så det behöver inte alls handla om utseende för att någon ska bli hackkyckling. Det var aldrig någon som frågade chans på mig och på partyn när vi lekte såna där puss och kram-lekar så var det alltid kram.  Av någon anledning vände det när jag började högstadiet. Då började killarna se mig och jag blev väl sedd som en av de ”snygga” och blev kompis med en av skolans populäraste tjejer. Och hade även en bästis i klassen.

Min bror var fem år äldre än mig och vi hade en typisk syskonrelation med mycket bråk när vi var små. Han var den snygga killen som fick brudarna han ville ha och han och hans kompisar var nog riktiga players, haha. När jag kom ikapp i ålder (alltså när jag blev typ 20) så var han ganska stolt över att vara min storebror. Han hamnade tyvärr snett med spelberoende och skit så vi kom ifrån varandra en del men behöll alltid kontakten. Djupare om det tar jag till mina memoarer eller nåt. Han dog för sex år sedan av att hjärtat gav upp. Det där är något som stört mig sedan dess. Vet du att inte en enda har frågat varken mig eller mina föräldrar vad han dog av? Detta trots att jag kommer från en by där folk gärna snackar. Jag är ganska säker på att det varit mycket snack, för det var det innan han dog. Folk har så jävla mycket teorier och fördomar. Detta istället för att fråga.

När jag var 18 träffade jag min dåvarande pojkvän. Vi var ihop och sambos till några månader innan jag skulle fylla 26 då han gjorde slut. Jag bodde kvar i Osby tills jag var 32 då jag kom in på journalistutbildning i Stockholm. Då var det dags att röra på mig. Göra nya saker. Till dess hade jag bara bott i Osby, med en avstickare till Leksand där jag bodde på internat och pluggade till dekoratör ett halvår.

Det var ett långt svar men det är svårt att svara kort på en så omfattande fråga 🙂

—————————————————————————————————————

Anna skriver:
Hur strukturerar du din garderob? Typ, brukar du lägga bort plagg säsongsvis? Har du lätt för att rensa eller är du en nostalgisk behåller-allt? 🙂

Och vad är ditt bästa respektive sämsta köp i klädes- och i skoväg? (Jag förstår för mitt liv inte hur vissa plagg kan vara så fina i affären, men sen använder man de knappt…)

Svar: Hej Anna. Ja eftersom jag bor litet med få garderober så får vinter och sommargarderoben helt enkelt byta plats när det är dags för säsongsbyte. Jag är ganska duktig på att rensa faktiskt men visst finns det en del plagg jag behåller. Dels sådana som jag hoppas komma i igen och dels sådana som är förknippade med en massa minnen.

Mitt bästa skoköp är nog när jag köper sneakers. De använder jag mest. Som mina Adidas superstar. Sämsta är ett par dyra Clarks som faktiskt var ett felskick av nätbutiken. De var dessutom använda. Blev jag färdig att skicka tillbaks? Nope. Så de där skorna ligger där som en påminnelse om hur dum jag var. De är snygga men ashöga så jag kan inte gå i dem. Riktigt irriterande. Bästa klädköp vet jag inte riktigt. Hmm, kanske någon vinterkappa jag haft. Sämsta är nog när jag köpt plagg som jag hoppats komma i om jag bara går ner lite i vikt. Det är otroligt dumt. Bättre att köpa plagg som passar nu, och sedan köpa nya om och när man gått ner i vikt i så fall.

———————————————————————————————————

Gloss skriver:
Visst bor du i en andrahandslägenhet? Hur länge har du haft den och är du rädd att bli ”utkastad”? Flyttade själv 5 ggr på 10 månader när jag kom till Sthlm, bodde 5,5 år i andra hand i samma lägenhet innan jag köpte men hade mer eller mindre konstant ångest för brev på hallmattan eller samtal om uppsägning. 🙂

Svar: Hej Gloss. Ja jag bor i andra hand. Jag har bott här i ca sju år nu. Men ja, visst är jag rädd att damen som äger lägenheten ska sälja den eller flytta hem igen. Att köpa finns inte ens på kartan då det är svindyrt är. Min etta här kostar mer än ett fint hus i Osby. Galet.

——————————————————————————————————

Camilla frågar:
Jag vill veta om du har tips på någon bra uppstramande kräm. Har rätt fin hy i övrigt, men halsen börjar redan bli skrynklig och jag gillar inte det det minsta!

Svar: Hej Camilla. Jag vet hur du menar, jag är inte heller förtjust i rynkor. Inte på mig själv i alla fall. Jag antar att du använder serum och kräm även ner på halsen och gärna ner mot dekolletaget? För huden där är ju en förlängning av ansiktet. Den allra bästa krämen för mig är Bioline Primaluce som jag skrev om för en månad sedan. Inlägg HÄR. Jag har provat många olika men den krämen plus serumet (det är serumet som jobbar längre ner och förebygger) gör att jag tycker att huden ser fräschare och fastare ut.

—————————————————————————————————–

Appi frågar:
Hur har det gått med det där jobbet som du skrev om ganska nyligen? Är det klart?

Svar: Hej Appi. Nej det blev inget. Vi kom inte överens om lön eftersom de krävde nystartsjobb-ersättning men ville ändå inte ge den lön som facket rekommenderar. Plus ett skambud som ingångslön för den första månaden.

Kolla mer

6 comments

 1. Hej.
  Jag undrar om du har provat och vet hur Pernilla Wahlgrens kläder är i storleken. Kan du ha dem så tror jag att jag kan. Finns inte att få tag på i min stad så jag måste skicka efter och det kännsxså svårt när man inte har en susning om storleken.
  En sak som irriterar mig är att varför kan inte en XL vara en likadan XL i alla affärer och plagg??? Och alla andra storlekar med för den delen. Det gäller ju främst damkläder och man får ju alltid ta med tre storlekar in i provhytten. Därför är det så himla jobbigt att handla kläder. Storlekstabellerna på nätet ger jag inte heller mycket för, de brukar aldrig stämma.
  Men det är skillnad på herrkläder. Min man har alltid samma storlek på byxor och tröjor var han än handlar. Han behöver inte ens prova. Orättvist tycker jag

 2. Hej, tack för att du delar med dig och berättar om dig själv. Miste min bror för sju år sedan och tårarna rinner när jag läser om din bror. Det är så sorgligt när unga människor går bort och helst någon som står en nära. Tänkte på det där med att folk inte frågar vad någon dött av. Ibland kan jag känna att folk är väldigt nyfikna och bara frågar vad personen dött av bara för att de är nyfikna inte för att de bryr sig. Komplicerat på något sätt. Det beror lite på vem som frågar och hur de frågar.

  Kram Helena

 3. Hej!
  Åh vad jag kände igen mig med hur det va i skolan. Det va samma för mig. Dock så vände sig mina så kallade vänner mig ryggen i åttan.
  Det kändes bra att läsa att jag inte e ensam. Kram Rebecca.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.