Stars and stripes på Hästveda marknad

Tack så mycket för alla gratulationer älskade läsare! Jag vill egentligen gå in och besvara alla som jag brukar försöka göra när jag får kommentarer från er men, alltså, jag orkar inte svara alla just nu. Det har kommit väldans många på facebook också och där kan jag i alla fall trycka på gilla så att personen vet att jag läst och tackar. Här är det svårare men ni ska veta att jag läser varenda kommentar och blir jätteglad över er vänlighet och omtänksamhet. Mamma läser också och har högläsning för mig emellanåt när jag själv inte hunnit se. Så tack av hela mitt hjärta!♥♥♥

Förutom att bli glad över kommentarer och gratulationer idag har jag, mamma och pappa varit på Hästveda marknad. Det är en tradition varje sommar att åka dit. Om jag så bara ska dit och vända så vill jag till Hästveda för då kan jag liksom bocka av det och veta var på året vi är liksom. Jag bockar av påsk i mars-april, midsommar i juni, Hästveda i juli, trisskrap i augusti 😉 och sedan dröjer det ett tag tills jag bockar av allhelgona, sedan min födelsedag, lucia och jul. Ja ni fattar, lite koll helt enkelt.

Så nu har jag alltså bockat av Hästveda marknad. Det är alltid ett myller av folk och jag håller på att bli helt vansinnig på alla helvetes barnvagnar som inte flyttar sig. Jag har noll förståelse för att man åker dit med barnvagn när det är som mest folk och sedan dessutom ställer sig mitt i vägen när denne träffar någon annan med barnvagn. Folk får då åla sig förbi längs med kanterna. Och så går alla jättelångsamt. Okej, man är där för att titta på saker men om man nu går i mitten på vägen så kan man väl skynda på stegen något i alla fall? Ja jag har blivit lite stockholmare i just detta att folk inte kan flytta på sig!

Jag har säkert missat jättemånga roliga stånd pga min irritation över den sega folkmassan som rör sig som sirap, men några saker hittade jag i alla fall. En topp och en ring köpte jag. Och marknadskarameller.

Jag har inte fått till rätta knycken än för att ta bilder hos mamma och pappa. ibland ber jag mamma ta foto och ibland blir de till och med bra 😉 Men nu körde jag spegeltricket och det blev sådär. Men ni ser tröjan i alla fall.
Jag har kommit in i en flaggperiod nu. Det är amerikanska och brittiska flaggan på korsen och tvärsen för tillfället. Den här är alltså en marknadströja. Jag beställde ju en kofta från Rutstore.se för ett tag sedan men glömde ta med mig den ner. Nu funderar jag över en tröja med stars and stripes från samma ställe med tanke på hur jäkla kall den här sommaren är. Jag tog inte med mig varken kofta eller jacka ner till skåne för jag tyckte att det är ju sommar. My ass!
Den här ringen fick också följa med mig hem. Icke äkta silver och väldigt billig men vad gör väl det?

Kanske det blir en sväng dit imorgon också på något sätt. jag vet att jag absolut inte får med mig mamma och pappa för de tycker likadant som jag om trängseln, men det är kanske lite mindre folk dag 2 tänker jag. Vi får la se.

Stor kram från mig till varenda en av er!

Kolla mer

21 comments

 1. Hästveda marknad var ett stående inslag i mina somrar som barn. Min Pappa är uppväxt i Hästveda och Farmor och Farfar bodde mitt i marknadssmeten. Men nu är det många år sedan jag var där men varje sommar tänker jag på hur kul det skulle vara att åka dit igen. Kanske nästa år?

  1. Ja att uppleva barndomsminnen är ganska roligt. Fast visst är det konstigt hur mycket mindre allt är när man är vuxen? Det gäller förmodligen inte Hästveda i och för sig för det ÄR stort.

 2. Godmorgon! Jättefin tröja. Stod också och tittade på den men köpte inte den, det ÅNGRAR jag nu. Ha en bra dag. Kram Mirjam Håkansson

  1. Du får sticka dit idag och köpa den 😉 Betala inte mer än 140:- för det är vad gubben i början av raddan av stånd tog. Andra tog 160:-. Ha det fint. Kram

 3. Haha, förstår din frustration över barnvagnarna! Jag tänker lika som du och det trots att jag har barn själv och för några år sedan hade dem i vagn. Det är inte kul med trängsel helt enkelt och vissa gör det lite värre än vad det skulle behöva vara pga att de stannar upp och snackar. Något jag retar mig på ännu mer är de som tar med sina hundar på dessa marknader. Fattar inte varför de ska ta med dem in i värsta trängseln! Stackars hundar som man lätt kan trampa på tassen. Skulle aldrig komma på tanken att ta med min hund på något liknande.

  Fina fynd gjorde du iaf. Hoppas du hinner dit en sväng till och kanske hittar något mer. 🙂

  Kram!

  1. Ja jag kan bara inte med det och vet att många tycker likadant oavsett om de har barn eller inte. Jag har själv rullat barnvagn där det varit otroligt tätt med folk(kronprinsessbröllopet t ex) och vet att det är svårt, men då gäller det att försöka vara så smidig som möjligt. Inte ställa sig mitt i som en stoppskylt.

   Vad gäller hundarna håller jag helt med dig. Jag tycker synd om de små liven.
   Jag hoppade marknaden idag och nöjde mig med fyndet från igår 🙂
   Kram!

 4. Tycker du har lite dålig stil vad det gäller barnfamiljer, jag trodde vi hade ett fritt land, och alla är väl lika välkomna de med barnvagn, liksom rullstol, osv.
  Inte va bitter på de som fått gåvan att bli förädrar!
  Det är ju semestertid och då har väl ändå folket som mest tid, varför jäkta runt som om sista dagen är kommen?
  Koppla av och njut, på marknader och annat, med eller utan barnvagn.

  1. Herregud, jag är väl inte bitter för att folk får ungar. Däremot tycker jag att det är ömesidig hänsyn som gäller både för de som rullar och de som inte gör det.

 5. Sedan jag flyttade ner till norra Skåne för fem år sedan har det blivit en tradition för mig med att besöka ett par av marknaderna på sommaren, främst Hästveda men också Åby marknad i Hässleholm. Fast egentligen fattar jag inte varför jag åker runt på dem, jag gillar ändå inget som säljs! Förutom kolaremmar och kokostoppar 🙂 Men jag var där igår och hade vännernas barn med. Som tur har de växt ifrån barnvagnen!

 6. Reagerade som så många andra på det du skriver om folk med barnvagnar, ganska så intolerant attityd du uppvisar Louise. Ska man inte få åka på marknad bara för att man har små barn som inte kan/orkar gå själv? Detsamma gäller folk i rullstol eller panchisar med t ex rullator. Kan hålla med om att en del är osmidiga som stannar upp plötsligt och ska snacka med varandra men det gäller väl alla fotgängare och inte bara de som kör barnvagn. Litet mer tolerans och förståelse för dina medmänniskor i annan situation än din efterlyses!

  Grattis till vinsten förresten!

  1. Så många andra är två stycken, som dessutom lägger åsikter i min mun. Jag tror vi är minst lika många (fler) som blir irriterade på att barnvagnsförarna är så otroligt osmidiga trots sina high tech vagnar.

 7. Tycker det är intressant att folk kan läsa ut så mycket annat än jag av en text. Jag ser inte någonstans att du klagar på BARNEN. Barnvagnarna – ja. Mammorna (jo jag generaliserar här) – ja. Och jag håller med, jag blir tokig när de kommer i bredd som en j-a barnvagnsmaffia. Jodå, jag har säkert gjort det själv dessutom:)

  1. Ja de kommer som någon slags rysk försvarsfemma i hockey. Akta er för annars klipper vi hälsenorna. Lite så. Jag vet ju att det kan vara svårt när det är mycket folk men jag kan då inte låta bli att undra om det är tvunget att gå just då när de flesta andra går? Om de flesta kommer kl 18 kan man kanske välja en annan tid. För sin egen, bäbisen i vagnen och folket runtomkrings skull. Kan jag tycka. Oh well, det var det om barnvagn i folkmängder.
   Ha en finfin helg 🙂

   1. Man kan ju aldrig ändra på andra utan bara på sig själv. Vet man med sig att man har lätt till irritation pga mycket folk & trängsel kan man ju se till att åka dit en tidpunkt då man misstänker det är mindre folk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.