Söndagsrutin för fin hud


Godkväll mina fina. Was up? Här är det te och film som det brukar på söndagskvällarna. Jag kör alltid med rött te som ju är koffeinfritt på kvällarna. Nu är jag ändå i en kan-inte-sova-loop och somnar först framåt fem på morgonen, men det är i alla fall inte på grund av koffein.

En annan sak jag brukar ägna mig åt på söndagar är hudvård. Det blir ansiktsmask och grejs då. Vill man ha en fin hy får man jobba för det. Och med fin menar jag inte bara att man inte har finnar, utan att den har lyser och att man undviker rynkor så långt det går. Helt går såklart inte om man inte tar till botox och annat, men man kommer en bra bit på vägen genom att faktiskt ta hand om den genom att undvika rökning, se till att rengöra och smörja in sig.

För nej, jag tycker helt ärligt inte alls att det är kul med rynkor i ansiktet även om jag är 44 år och det liksom hör till. Men jag gillar inte det, och ja jag kan mycket väl tänka mig lite botox eller så. Det får vara precis hur fåfängt som helst, det bryr jag mig inte om.

Idag har jag kört med produkter från Palina. Först rengjorde jag och tog bort makeupen, sedan tog jag den turkosa tuben som är en ansiktsskrubb. Sedan färgade jag fransar och bryn. När jag var klar med det lade jag en ansiktsmask – den gula som är en lermask – Rescue Me Mud Mask (på den här sidan finns även skrubb och en massa annat). Efter cirka 20 minuter sköljde jag bort och avslutade med toner. Sedan gosade jag in ansiktet med ett bra serum från Clarins. Det ska gärna få torka sjunka in i huden och sedan på med en ansiktskräm. Serumet jobbar på djupet och masken gör susen på ytan. Det var min söndagsrutin det.

Jag har även varit ute på en liten provrunda tidigare ikväll. Jag var inom River Island och en snabbis på H&M. Jag ska se om jag hittar länkar och så till det jag hittade på RI- för det var fina saker och jag vill haaaaa. Jepp, så är det.

Puss och kram så länge, nu ska jag tillbaks till Iron Man och mitt kalla te 😉

Ps, länken till serumet är en adlink.

Kolla mer

4 comments

  1. Hej! Kul att du varit på River Island! Är så sugen på vad du hittat där, jag har varit i butiken i Gallerian för något år sedan och tyckte det fanns mycket snyggt.
    Är också nyfiken på om du kollat in New Yorker? Har hittat en hel del i den kedjan när jag varit i andra städer i Europa.
    Hoppas du får en god natts sömn!

  2. Jag har verkligen inte råd med krämer, peeling och masker och har panik över att jag knappt vårdat mitt ansikte alls på typ 1 år. Gör en egen soft scrubb på socker och citron och geggar in ansiktet med avokado ibland, men vill verkligen ha ”riktiga” grejor snarast. Köper en asbillig ansiktskräm, men med den starka solen och torra klimatet här borde jag ju ha en väldigt återfuktande nattkräm och en dagkräm med minst SPF 50. Du vet inget billigt märke som är bra och går att få tag på jorden runt?

    1. Rent spontant tänker jag på Cetaphil som är ett amerikanskt märke som finns över hela jorden. Kom till svenska apotek förra året. Ett märke många superkändisar använder. Tänker att de har ju råd med svindyra men väljer ändå Cetaphil. Använder själv det. Både ansiktsrengöringen, handkräm, ibland ansiktskrämen, duschkräm och bodybutter. Kostar typ 50-150 kr beroende på produkt. Dock vet jag inte vad den har för spf. Just solskydd är bäst att köpa i Sverige då de har annan märkning i många andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.