Somriga härliga parfymer

Jag älskar parfymer! Jag har flera hemma men om jag hade fått välja hade jag haft ännu fler. Jag är inte en sådan som kör på en doft rakt av. Nej jag varierar beroende på om det är dag eller kväll, fest eller vardag, sommar eller vinter samt såklart humör. Så när jag går förbi parfymavdelningar i varuhus så sniffar jag givetvis på nyheter och gamla favoriter. Samt kollar in topplistan och ser vilka som folk köper mest av.

Här är några jag kollat in på sistone. Kanske kan vara bra att ha ett litet hum när man går där bland djungeln av flaskor och inte vet vart man ska börja. Speciellt om man kanske råkar vara på resa och har brådis i taxfreen…

Clean Blossom är precis som det låter en blommig doft. Jag gillar den här. Första väldigt blommiga intrycket lägger sig srax och blir mjuk och kvinnlig på. Visste ni att Cleans dofter gärna kan blandas med varandra?
Toppnot: Neroli, hyacint och gul freesia
Hjärta: Apelsinblommnnera, lilja och magnolia
Bas: I basen känner man doft av mysk, träiga inslag och sandelträ.

Första intrycket av Missonis sommardoft är att den är söt och citrusaktig. En hit för den som gillar söta somriga dofter typ Escada och liknande.
Toppnoter: Citron, Bergamott, Päron
Hjärtnot: Mahonia, Petalia, Jasmin
Basnot: Ambroxan, Tonka böna, Sandelträ

L’eau från Biotherm är en underbar sommardoft. Fräsch och lätt. En klar favorit.
Toppnot: Bergamott, Apelsin Tangerine (clementin alltså?)
Hjärtnot: Ingefära, Fresia
Basnot: Cederträ

Clean har två nya dofter. Warm cotton Breeze och Sunkissed Skin.

Sunkissed är en typisk sommardoft där man tänker utlandssemester, parasolldrinkar, kokos, bad. Härlig!
Topp: Lotusblomma, ackord från frisk luft, honungsmelon
Hjärta: Akvatiska ackord, daggstänkta blomblad, kokos
Bas: Amberträ, mysk, vanilj

Warm cotton breeze är som vanliga warm cotton fast mjukare och fräschare liksom.
Toppnot: Aldehyd, mandarin, apelsin, bergamott
Hjärtnot: Liljekonvalj, hyacint, päronblomster
Basnot: Mysk, amber, ljusa tränoter

Jag är förtjust i alla dofter från Marc Jacobs. Det finns nog ingen jag tyckt att, usch – inte för mig. Plus att flaskorna är supersöta. Nu har en ny Daisy Dream kommit, Daisy Dream Blush. En rosablommig flaska där doften motsvarar utseendet. Den är lite som att sticka in näsan i en god blombukett. Fast mjukare.

Toppnot: Violblad, liljekonvalj och bergamott
Hjärtnot: Ros, liljekonvalj och fresia
Basnot: Vetiver och mysk

Kolla mer

2 comments

  1. Håller med, det är så kul med dofter men väldigt svårt tucker jag. Jag är extremt kräsen med dofter och det är svårt att hitta någon som är så där perfekt. Har kört med Britney Spears- Midnight Fantasy i flera år och älskar den men det hade varit kul med något annat nu.
    Blev himla nyfiken på Cleans Sunkissed skin då den har inslag av kokos. Perfekt sommardoft tänker jag så den måste jag dofta på vid tillfälle. Tack för tipsen!!

  2. Åh, jag har alldeles för många parfymer i skåpen! Eftersom jag inte ska ha parfym på arbetsplatsen tar de ju aldrig slut heller. Bra, kan man ju tycka, men faktiskt lite trist när man vill köpa nya och variera sig. Har själv slagit till på flygerbjudanden och dessutom gör min mamma detsamma åt mig, så jag har massor! Jag älskar Cleans parfymer och även MJ:s Daisy-serie.
    Eftersom jag sällan använder parfym blir doftsinnet lite känsligare. Jag lägger märke till alla andra runt omkring mig som luktar god parfym och kan riktigt njuta när jag går förbi någon med härlig doft.

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.