Snart dags för flytt igen

Tack för era gratulationer kära läsare och vänner. Jag hade en finfin födelsedag 🙂 Idag såsar jag fortfarande runt i pyjamas. Eller såsar gör jag inte direkt, jag försöker fixa tusen och en saker. Jag har skrivit en lista för att kunna bena ut och lösa ett problem och ärende i taget. För nu närmar det sig flytt och det är ett litet helsike. Jag lär ju flytta från Stockholm till Malmö eftersom jag inte får tag i en lägenhet under 10000 i månaden, och jag vill helt enkelt inte bo på 23-33 kvadrat och betala så hutlöst mycket.

Så det blir Skåne. Men då kommer man till flytt. Jag lär behöva hyra en lastbil, men vågar/kan inte köra själv även om den bara kräver b-körkort. För även om jag har körkort så kör jag ganska sällan, och då bara typ i Osby, Älmhult och sådär. Med personbil. Så jag, lastbil och Stockholm till Skåne låter som en dålig idé, antingen om Skåne betyder direkt till Malmö, eller om det blir sent så får jag lasta av allt i Osby hos mamma och pappa först och sen ta det till Malmö några dagar senare eller så.

Därför behöver jag en person som kan och vill köra. Och vänner/bekanta/kompisar som vill hjälpa mig bära ut lådor, påsar och möbler ut i hissen och från den in i lastbilen. Det är inte det enklaste i Stockholm då folk är väldans upptagna. Så det är en utmaning i sig. Ibland önskar jag väldigt mycket att jag inte vore singel och måste fixa allt ensam. Men nu är det så, och jag brukar klara de flesta utmaningar.

Men det ÄR mycket nu men en andra flytt inom en månad. Den till Tyresö kändes ganska onödig nu när jag ser tillbaka på allt – det blev en helsikes massa pengar i onödan. Men men, det var kanske nån mening med det. Sen hoppas jag slippa skriva om flytt i bloggen på bra länge.

Och så det här med jobb. Är det någon som har tips på jobb i Malmö får ni väldigt gärna höra av er.

Lite Malmöbilder. Eller snarare utanför Malmö i Bunkeflostrand med omnejd. Det var där jag var hos en vän nu när jag var nere ett par dagar för att kolla lägenhet inne i Malmö, samt umgås med honom.

Kolla mer

10 comments

 1. Hej Louise, grattis på bemärkelsedagen. Har du fått lägenhet i Malmö? Isf grattis till det oxå. När går flyttlasset dit? Åhhh vad kul och bra för dig, nu ska väl livet ordna sig ändå… 🙂

 2. Jag förstår att det är tråkigt för dig att behöva flytta MEN som läsare tycker jag det ska bli otroligt spännande!
  Hoppas på en nytändning för bloggen och dig!

 3. Jag är en hejare på att köra lastbil och är lite av en king of the road faktiskt. Dessutom har jag familjen i Skåne så jag tackar inte nej till att åka/köra ner dit. Vi har dessutom setts när jag har bloppishandlat av dig så är väl en bekant 😉 Nu vet jag ju inte när detta gäller, men du kan väl maila mig så kanske vi kan tajma det.

  1. Men söta! Vad go du är! Tror att jag löst det, men annars är det ju helt underbart <3 Det gäller btw den 1 dec är det tänkt. Då går flyttlasset söderut. Kram!

 4. Ja, du får ju säga till om du vill ha hjälp av en komplett främling, men jag skickar gärna min man att hjälpa dig att kånka grejer. Han är supersnällt – jag lovar

 5. Du får väl anspela lite på din kvinnlighet…? 🙂 Som en kvinna jag mötte i veckan, som frågade om jag kunde bära hennes kassar för att hon inte ville bryta en nagel och sen gick före mig uppför trappan och fnissade och frågade om det var tungt, utan att bära något själv…”Huvudsaken att jag inte bryter en nagel! Vad har man annars killar till?”, sa hon retsamt. Men jag hade gärna hjälpt dig bära om jag hade varit där! Försöker ju alltid vara en gentleman. 🙂

  1. Så fjantigt
   Dels tjejen som ba åååå mina naglar.
   Och dels din kommentar.Anspela på kvinnlighet.
   Antingen hjäper man till som medmänniska. Eller så låter man bli.

   Louise hoppas det löser sig ❤️

 6. Inte lika fjantigt som att kommentera andras kommentarer och håna de för det i alla fall. Men det är väl din idé om jämställdhet, antar jag, varje gång någon av manligt kön kommenterar? Visst är det så, Annika? Att ta ned denne och påvisa från en moralisk högplatå vad som är rätt och fel och tydligen även hur man får och inte får vara som kvinna? ”KROSSA PATRIARKATET!”

  Du förstår inte skämt/ironi i alla fall, den saken är ju också klar. Jag nämnde det just för att det var en sån överdriven historia och det var just det man kunde skratta åt också. Även den nämnda kvinnan, hur FJANTIG hon än må ha varit i dina ögon, hade i alla fall humor och konsten att kunna bjuda på sig själv, då hon visste att det gav ett gott skratt och hon samtidigt fick hjälp också.

  Sen avslutas det med”Antingen hjälper man till som medmänniska. Eller så låter man bli.”, för att lära ut vad som är rätt och fel, och hur det ska gå till. Du har aldrig tänkt på själv att det där i så fall bara är D I N åsikt? Vem är du att säga till andra vad som är rätt och fel och hur saker ska vara? Jag och många med mig, skulle nog hellre säga att alla sorters påhopp och kränkningar på nätet är vad som borde upphöra. Och att alla som inte delar ens åsikt eller har något positivt att säga, hellre bör hålla det för sig själv.

  Fy skäms på dig!

  1. Haha ojdå.
   Kränkt vit man?
   Krossa patriarkatet.. va fan kom det ifrån?
   Ironisk? Jaha alla kanske inte hänger med i sånt. Så fy skäms på dig själv

   Rätt o fel kring kvinnlighet? Jag har inte sagt nått om rätt eller fel.
   Men du verkar tycka att kvinnligt är att svassa uppför trappen.. o fnissa lite. Och att det inte är lika kvinnligt att du fick lite mothugg

   Så ta ett djupt andetag o
   Ha det så bra i livet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.