Släta ut valkarna

Just nu har jag en sådan där period ni vet, där man känner sig lite extra fläbbig och oattraktiv. Eller, jag kanske inte ska säga ”ni vet” för jag vet ju inte om ni kan känna så. Men jag tror det. De flesta av oss har väl sådana perioder. Jag har alltså det just nu. Kanske för att jag inte är frisk och känner mig extra glåmig med frissigt hår. När det kommer till kläder så tycker jag att det putar och buktar ut lite väl mycket här och var och vill helst av allt bli av med valkarna för gott, men det är ju inget man gör i en handvändning. Så jag försöker släta ut det bubbliga med hålla-in trosor. Men när man har klänning blir det inte lika bra med trosorna för på mig blir det en icke så snygg kant i midjan där trosan slutar. Jag har höga trosor också, sådana som går upp till bh’n. Men de är ganska värdelösa för de rullar lätt ner och så blir det istället en stenhård liten troskorv runt midjan. Så det jag söker nu är en bra body. En utan inbyggd bh för det vill jag ha en vanlig till. Många bodys med inbyggd bh är inte ett dugg smickrande för bysten.

Den ska vara praktisk och inte så dyr. Inte lätt ska jag säga. Jag har sett på HM, Kappahl och Lindex men de går bara upp till 44/46. Varför i herrans namn då kan jag undra? Är det inte sådana som jag som drar större storlekar som är de största spekulanterna på formande underkläder? Om man har storlek 34/36, varför behövs då hålla in-underkläder? Jag dissar inte de som är smala men som vill bli ännu smalare, nope, det är kedjorna jag blir irriterad på. Att de tänker så himla bakvänt.

Jag har hittat några på Ellos som jag vet att jag visat här tidigare, så kanske det blir en av dem ändå då det är jäkligt svårt att hitta ute i handeln. Om man inte går till specialbutiker och får hiva upp en tusing för en fläbbformare. Det har jag inte lust med. Imorgon ska jag förresten på visning för Swegmark så gissa om jag kommer efterlysa en slät body utan inbyggd bh som formar bra men som är skön också.

 

17-0789Den här svarta funderar jag mest över. Den har det mesta av vad jag söker men jag är lite osäker på spetsen. Syns den igenom plagget? Annars är det bra pris och att döma av recensionerna verkar den bra. Finns från storlek 34-52 och kostar 209,50:- på rea. Länk HÄR.

17-0787Bodyn finns även i beige som ju funkar under det mesta. Billigare än den svarta, den kostar nämligen 119,50:-. Samma storlekar som den svarta. Länk HÄR.

ells_0047318_MHon ser inte direkt ut att behöva en figurformare kan jag väl tycka, men vem vet? Hon kanske är sådär snygg tack vare bodyn…

17-0152Sedan har vi då det andra alternativet-en formande underklänning. Det har jag redan en och den får jag gå och dra i för om jag rör mig rullar den upp. Snorirriterande. Men den här ser stabil ut och har inte de där inbyggda kuporna. Den jag har redan är mer som ett vanligt linne så jag har alltså min egen bh under, plus dubbelt tyg från underklänningen. Och sedan den riktiga klänningen på det. Det blir lite varmt så jag tror en sådan här vore mycket bättre.. Den här underklänningen kostar 299:-. Går från storlek 38 till 56. Länk här.

ells_0084686_MEn underklänning slätar ut och när det är sådär blankt tyg ligger klänningen snyggt ovanpå istället för att eventuellt haka upp sig på strumpbyxorna.

Kolla mer

14 comments

 1. Hej, jag känner mig likadan. Har kanske 10 kg övervikt och det är inte jättemycket men tillräckligt för att man skall ha en rejäl ”muffin top” över byxlinningen. Inte kul med tighta toppar utan det blir gärna lite lager på lager, gärna en kofta. Köpte lite kläder på rea igår och då blev det ett par byxor som jag inte kunde knäppa, korkat men de var ju så billiga :).
  Vintern är förrädisk. Det är så lätt att dölja de där valkarna som plötsligt syns så väl i vår.
  Jag tror jag äter godis eller kakor varje kväll, inget jag är stolt över. Skalll försöka ta tag i det. Måste försöka ersätta det med något annat.
  Kram Helena

  1. Man får hålla sig från att dricka och äta och bara vara snygg så man slipper toa när man har den 😉 Men det går ju. Tänk alla bodys man hade i slutet av 80- och början av 90talet. Fixade det galant. hehe.

 2. Ja til å trylle vekk valker! ;D

  Jeg har en høy håll-inn truse, mitt triks for å unngå rulling er å feste den i BHen med en säkerhetsnål 😉

  Her var det mye fint, men jeg vill nok ikke kjøpt den nederste underkjolen. Den ser veldig lang ut, man nok ikke ha hvilken som helst kjole tilsammen med den

 3. Jag har en underklänning från Åhlens eget märke och den är riktigt bra! Man får en riktigt kurvig figur, den håller in och har silikonkant nertill så att det inte rullar någonstans. Man kan ha egen bh, pris runt 300-350.

  Body har jag en från Lindex där man kan ha egen bh och den har knäppning i grenen.

 4. Jag har en superbra en från märket FLEXEES, den påminner lite om en badräkt i modellen. Men är mkt skön går att andas i fast amn sitter 🙂 Den är gammal men håller formen perfekt.

 5. Jag har nyligen hittat till din fantastiska blogg. Kul med kläder i större storlekar och du har himla många bra tips.
  Jag använder ett linne från Flexees
  http://www.provrummet.se/sv/shapewear-shapingunderklaeder/maidenform-flexees-fat-free-tank-svart.php
  Det är lite dyrt men värt sina pengar. Inga byglar som klämmer och skaver. Det är ganska långt och det hålls nere. Så har man ett par lägre jeans på sig så slipper man valkar och glipa i baken om man böjer sig. Linnet är beroendeframkallande.
  Jag har två svarta och ett vitt. Köpte mina för tre år sedan och använder dem varje dag. Du hittar det på Lindex.

 6. Men hålla-in-undisar är ju för att forma och skapa jämn figur, inte för att bli smalare direkt. Jag har stl 36/38 oftast, men har fett ändå som ger bilringar och putmage fast i mindre storlek. Många byxor får jag en ”muffin-top” av och vissa klänningar i följsamt tyg visar allt därunder i form av troskanter eller valkar. För mig är det ett problem att det knappt finns formande underkläder i min storlek, lika väl som det är ett problem för dig att det inte finns i din.

  1. Jag förstår vad du menar men det finns mycket att välja på för mindre storlekar än för större och det är just detta jag är irriterad över. För visst kan alla oavsett storlek vilja slätas till lite.

 7. Fläbbdagar är för jävliga 😉 Kan varmt rekommendera den första svarta bodyn från Ellos. Har den själv och sitter som ett smäck under. Dessutom billig. Sen har du ju Spanx.

 8. Tänk på att bandet till axlarna skär in i armarna och gör ont. Har köpt en i varje färg och kan inte använda dessa p.g a banden

 9. Halkade in här lite sent, av datumen att döma, men känner ändå att ett inlägg måste skrivas… japp, jag vill alltså gnälla!
  Till att börja med; spanx – lätt ett av de sämsta köpen i mitt liv! Trots att jag är en riktigt stor baddare med JLo-ass och STORA bröst har jag en förhållandevis liten midja som gör att spanxen rullar ner och gör mig illa. Silikonkanten i ”linningen” gör inget annat än försvårar påklädningen:(
  Shapingunderklänning med silikonlinning i nederkant som ser ut som en mankini upptill har jag också provat (dyr som satan) men det aset gav mig präktiga ryggbröst OCH skar in i axlarna, morrrr!
  Har nu gett upp och draperar mig i lösare kläder så att jag åtminstone får behålla förståndet, blir helt vansinnig och fruktar en hjärnblödning av tortyrkläder jag dessutom inte kan lita på.
  Hoppas du var mer framgångsrik än jag varit och hittade något som funkar!
  Tack för en bra blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.