Skriv kontrakt

Hej raringar. Hoppas ni har en fin helg? Själv har jag just(före kl 22) borrat och skruvat upp några klädhängare och fixat lite här. Nu är det mest en del saker som ska till tippen på nåt sätt, lite till upp på vinden och så ett berg att ta hand om kvar.

Och köpa ny Hemnes byrå, golvspegel och lite sånt. Sen är det äntligen ganska klart här hemma.

Ni är några som frågat om det är ett förstahandskontrakt? Nej, det är tyvärr bara andra hand i sex månader. Sen får jag se.

Ett tips till er som själva tänkt, eller kanske har barn som ska hyra i andra hand, eller vara inneboende – skriv kontrakt! Det är ett skydd både för dig som och den som hyr ut. Lista sånt som är trasigt, skriv hyra, villkor osv.

Detta har jag alltid gjort, förutom månaden som inneboende hos en bekant. Det slutade med att hon ville ha 1500 kr för att ha mina saker stående två dagar i gästrummet, då allt inte fick plats i första lasset.

Det finns ju värre exempel såklart, men som sagt – skriv kontrakt!

Hur det blir efter juni vet jag inte, förhoppningsvis kan vi förlänga. Snacka om att mitt liv verkligen är ett oskrivet blad just nu. Spännande på ett sätt, och otroligt jobbigt på ett annat.

En sak jag däremot vet är att jag ska börja träna nu. Än utanför gym, men dock. För nu har jag fått kortisonspruta i mitt högra knä så att jag ska kunna röra mig utan att gråta av smärta.

Imorgon blir det en provrunda för att testa mitt knä. Håll tummarna för att sprutan hamnat rätt och att det kommer gå som en dans.

Stor kram! ❤️❤️❤️

Kolla mer

10 comments

 1. Kommer säkert kännas bra med knät, har artros och fått två sprutor och blivit helt smärtfri ett par månader. 4/2 sätter jag in ny knäled sen väntar 3 månaders sjukskrivning och förhoppningsvis bye bye värk.

  Kram

 2. Hur kan man ta betalt för det om man är bekanta dessutom. Helt sjukt beteende tycker jag. Inte ens om jag vart luspank hade jag betett mig så och ja jag har varit luspank så vet hur det är. Hoppas allt ordnar sig och att du kommer hitta ett boende med första kontrakt snart eller får stanna där du är om du trivs.

  1. Nej jag hade inte heller tagit betalt oavsett min ekonomiska situation, men vi är alla olika. En del ser en chans att få in cash och andra ser till vänskapen. Tack för omtanken <3

 3. Jag bor i Malmö och har en månads gratis träning på Nordic wellness att ge bort om det är något du skulle behöva! Bara maila mig isf så kan vi kanske mötas upp så jag kan lämna det (eller kan skicka också för den delen). Bor i slottsstaden. Bara att maila : tove.linnea.nilsson@gmail.com

 4. Du skulle vara en mycket uppskattad lärare. Kanske som vikarie men en fin början. Kloka kollegor och fina barn.

 5. Nu är det 10 år sedan jag fick mitt förstahandskontrakt mitt i stan i Malmö, men tipsar om de privata värdarna. Fått ett till kontrakt på nyrenoverad med högre hyra också som student i Malmö. Det är enklare än i Stockholm, men inte lätt.
  Namn på värdar:
  Balder
  Contentus
  Heimstaden
  Wilhelm Bostäder
  Stadsbostäder
  Malmöborg
  Kanslihuset
  Bengt Nevander Fastigheter
  Henning Persson Förvaltning
  Kolla såklart så ingen av dom är svartlistade…Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.