Sketstart på dagen och så saknar jag mitt hår!

Hej på er!

Hoppas ni haft en bättre start på dagen än vad jag haft, för den började verkligen sketet. Jag höll på med blogginlägg till klockan över två i natt för jag tänkte att äh, lika bra att hålla på när jag ändå är någorlunda pigg, plus inte har något inbokat förrän imorgon(alltså måndag) kväll.

Men ack vad jag bedrog mig! För när jag vaknade vid halv tolv så hade jag egentligen bara en halvtimme på mig att vara hos frisören, något jag missat. Så jag låg och drog mig i godan ro tills jag fick ett meddelande fem över tolv som frågade om jag var på ingång. Va? Vaddå? Jag hade helt missat och förlitat mig på att jag skulle få ett påminnelse sms dagen innan, som jag fick förra gången. Men det kom inget igår och jag hade alltså inte skrivit upp att jag skulle klippas och slingas idag.

Och som ni nog vet får man ändå betala om man missar en sån tid. Och ge över två tusen för luft ville jag ju inte, så jag drog på första bästa kläder och kastade mig i en taxi för att hinna klippas iaf, även om färgningen inte skulle hinnas med. Självklart var det en miljon rödljus och säkert en miljard människor ute som skulle äta lunch just då. Så det var stopp överallt och tog sketlångtid och kostade mycket med taxin. Skulle tagit tbanan, men trodde ju att taxi gick snabbt…Bah!

Men nu är jag nyklippt och väntar två månader till nästa gång. Helst vill jag inte klippa mig alls för jag vill få tillbaka mitt långa hår. Jag saknar det!

Så här såg mitt hår ut för några år sedan. Inte så längesen alltså. Men så hände något. Håret blev sprött, torrt och risigt som en gammal höbal. Så det fick klippas. Och klippas. Och klippas.

Jag och Matthias pratade lite om det idag och vad det kan bero på. Kanske är det all sjukdom med twar, borrelia och skit. Samt medicinerna jag fått ta för det. Men han kände i alla fall att håret är tjockare i botten nu och känns friskare än för nåt halvår sen. Enligt Matthias kunde man typ nysa då så gick mitt torra hår av och for omkring. Lite som såna där ökenrullare man ser i westernfilmer.

Tumbleweed
Mitt hår på väg nånstans…

På väg hem från klippningen började det såklart att regna på mitt nyfönade hår. Surprise…

Sminkade mig lite i taxin. Att applicera mascara på kullersten och gupp vid gamla stan är inte att rekommendera. Här är jag hemkommen och på väg upp i hissen.

Eftersom måndagen började så sketet så tänkte jag att nu ska jag ta en trisslott när jag råkade gå förbi en sån liten spelbutik. Turen måste ju vända kände jag. Men icke. Nitlotter. Pfft!

Nu får det bli en dusch av kroppen (håret är ju tvättat redan) och omsminkning. Samt arbete med en artikel några timmar innan jag börjar packa för skåneresan imorgon. Ska eventuellt iväg en sväng ikväll, så lika bra att börja på dagen.

Först ska jag dock försöka bli av med magklumpen över de där förbaskade pengarna jag fick lägga på hårfärgningen som inte blev av. Får nog köra bloppis så det liksom uppväger lite. Men eftersom jag ska till Skåne så…Hmm, får kanske ta med mig ett gäng kläder ner och sälja därifrån eftersom jag inte riktigt vet hur länga jag blir kvar i söder.

Ja det var allt för nu. Kram på er!

 

 

Kolla mer

3 comments

  1. Stackare vilket oflyt! Jag både skriver upp i almanackan, på min att göra-lista och i mobiltelefonen allt jag ska göra numera.
    Vilket snyggt hår du hade med de långa längderna! Förstår att du längtar tillbaka.
    Välkommen ned till Skåneland!

  2. Tycker du är fin i håret nu oxå.
    Använder du inte trapporna upp till din lght? Ett bra tips för vardagsmotion annars;)
    Önskar dig en bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.