Skatt och sponsrade inlägg

I samband med mitt bloppisinslägg undrar några hur det funkar med beskattning av varor man tar emot som influencer. Här kan ni hitta all info:

https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/inkomster/delningsekonomi/internet/influerarebloggareochspelare/influerareochbloggare.4.41f1c61d16193087d7f125bd.html

När det kommer till att märka ut samarbeten så är jag noggrann. Ett samarbete ska alltid märkas ut först i inlägget. Jag vet att många bloggare och influencers är kassa på det och kör med smygreklam. Det är upp till dem, men jag gör det inte.

Jag har som ni märkt inte heller annonser eller sponsrade inlägg. Detta av flera anledningar.

  • En del vill inte att man ska skriva att det är ett samarbete, dvs bryta mot bestämmelser.
  • Många erbjuder usla deals, som att jag får ett mobilskal eller annan produkt. Ett exempel är ett företag med väldigt dyra hårspännen i plast. De erbjöd en hårprodukt(en hårklämma för ett par hundringar) mot tre inlägg. Det är ett jävla hån rent ut sagt. Företagsägaren skulle aldrig i livet skriva flera inlägg mot en hårklämma hon dessutom ska skatta för.
  • Spelföretag erbjuder ofta samarbeten men det är jag inte intresserad av.
    Ska jag ha sponsrade inlägg vill jag ha pengar- inte prylar, och det ska ha någon relevans till bloggen och något jag kan stå för.

Jag hoppas att ni som undrar har fått svar.

Kolla mer

5 comments

  1. Bra info! Jag är arbetslös och ska börja blogga men vet inte hur det blir med a-kassa och inkomst från samarbeten?

  2. Har haft blogg tidigare men då jobbade jag och hann inte med den men är arbetslös ett par månader till och tänkte att det passar nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.