Shoppa nytt och gammalt men tänk på att återvinna också

Hej på er! Tack alla som handlat på min bloppis, så kul! Nu blir det både plats hos mig och så kör vi på återvinning. Jag packar dessutom paketen med plastpåsar som jag återanvänder. Inte så tjusigt men hellre än att bara slänga påsar man inte kan använda till sopor.

Mer då? Jo imorgon bitti vid sju drar jag till Stockholm. Det är nämligen skönhetsmässa på gång – Daisy Beauty Expo. Imorgon är det föreläsningar på dagen och sen middagsmingel, och på lördag är det utställning. Det ska bli så himla kul! Dels att ta del av en massa nyheter och även att träffa en massa gulliga skönhetsbloggare och journalister. Jag känner att jag behöver det nu. Att göra något kul för jag känner mig ganska låg här i Malmö får jag erkänna.

Det vore kul med något nytt att ha på mig de här dagarna, men jag får ta vad jag har. Men OM jag haft råd att shoppa hade jag köpt de här båda:


Ni som varit ute i butikerna på sistone har nog sett att det är fortsatt mycket djurprint. leoparden hänger med, så också tigern och nu har ormen fått ett uppsving. Den här klänningen är från Kappahls ordinarie sortiment och går till stl 46. Den är väl tänkt att sitta lösare om man ser på deras modellbild, men jag tycker att den funkar fint på mig också. Förutom att jag behöver byta behån på bilden till en minimizer istället så jag slipper spret över brösten. Men i övrigt är den här i min smak. Kostar 399:- och jag vill ha den till stövlar.

Och så den här med det klassiska mönstret. Det återkommer förutom som här på Kappahl även hos Lindex och andra i flera färger. Den här är från Xlnt och kostar 399:-

Ett tips för att komma undan lite billigare, och dessutom bidra till återvinningen är att ta med en påse gamla textilier och lämna in. Det kan vara trasigt och måste såklart inte komma från just kedjan man handlar på. Så får man 50 kr att handla för (om man handlar för över 300 kr). Gäller både Kappahl, H&M och Lindex.

Nu ska jag ta fram resväskan och packa ner lite kläder för helgen.
Kram på er

Kolla mer

5 comments

  1. Jag har ytterligare ett köpfritt år och när jag vill ha något nytt att ta på mig letar jag igenom garderoben igen och hittar oftast något jag inte använt på rikitgt länge så det känns som nytt. Har såklart för mycket kläder vilket underlättar köpfritt år.

  2. Köpfritt år borde alla ta. Du Louise konsumerar väldigt mycket vad det verkar. Att köpa kläder och sedan inte använda de och sälja till ett lägre pris, förstår jag inte. Kan ej vara bra för varken miljön eller ekonomin.

    1. Nu är det ju ett jobb för mig och jag har samarbeten osv. Har kollat mitt miljöutsläpp och ligger betydligt lägre än snittet. Flyger i stort sett aldrig, har ingen bil, äter mindre kött, sopsorterar osv, så jag har inte speciellt dåligt samvete.

  3. Det är helt fantastiskt, hade ett förra året med och fortsätter för jag tycker gamla kläderna och sakerna fungerar ett år till. 50.000 extra på sparkontot gjorde att jag blev taggad till ett år till. Köper nya strumpor om jag verkligen inte har några och såklart schampoo etc men har en mascara, en hårborste etc………

    jo att köpa och sälja är ingen bra affär även om det såklart är bättre än att slänga. Förstår dock att Louise ibland säljer de kläder hon fått vid samarbeten som kanske inte passar. Testa en köpfri period, kan vara en månad, 3 månader eller som jag ett år.

    Sen lånar jag kläder av väninnor ibland när jag vill ha något nytt på mig, hennes gamla kläder kan bli som mina nya!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.