Ser fram emot maj


Hej på er! Har ni haft en bra Valborg? Att döma av alla bilder i sociala medier så verkar alla haft det jättebra med vänner,barn, eldar, båtpremiärer, god mat osv. För egen del var det ensamt och lågt. Jag ska inte gå in på det djupare för jag vill också egentligen visa upp den där positiva fasaden och mitt lyckade liv. Men nu är det inte så. Inte just nu. Jag mår inte bra. Men jag hoppas att det ska vända.

Vintern och våren har varit jävliga. Men nu kommer maj och med den förhoppningsvis mer värme och sol. Bara det gör att man får mer energi och får lite ny kraft. Och det behöver jag. Mycket. Skitmycket. För att jobba i uppförsbacke år efter år och sedan äntligen få lite flyt, bara för att åka ännu djupare ner i skiten, ja det tär enormt mycket och det är jobbigt att ta sig upp.

Sedan är det ju inte en ny månad i sig som gör skillnad, precis som det inte gör skillnad att det blir nytt år och man hoppas på så mycket. Nej det är ju fortfarande upp till en själv att göra den där skillnaden. Men samtidigt, kan man få extra skjuts av nytt år, eller ny månad så är det ju bara bra. Och som sagt, sol, ljus och värme har ju även en fysiskt positiv effekt.

Lite så här kände jag mig igår. Allvarlig och ledsen. Fast det var inte meningen att bilden skulle bli sådan. Det var snarare solen som gjorde det. Att man försöker undvika att grimasera plus att ta bilden snabbt som attan för det känns ändå lite fånigt att ta selfies bland folk. Det gör det.

Här var jag i ännu mer sol på Bysistorget som ligger ett hundratal meter hemifrån. Jag försökte verkligen att inte grimasera. Men med illsol rakt i plytet så det ju inte att se normal ut 😉

Jag har inga läckra matbilder att bjuda på, men jag gjorde mig en smoothie. Mango, banan, lite kesella och mjölk. Enkelt och gott. Jag tror jag ska ta och festa till det på en sådan idag också.

Det var mina söndagstankar det. Jag skulle kunna utveckla mycket mer, men det blir för jobbigt. Sedan kommer det ju en del personligt när jag ger svar på era frågor. Så jag grottar inte ner mig mer än så här nu och hoppas att det kommer att vända snart.

By the way, jag tänkte ha en liten loppis här i bloggen. Bland annat med klänningen jag vann från La Redoute. Den sitter inte bra i ryggen på mig. Ev tar jag med jackan också då den också är lite för liten. Jag har dock inte bestämt mig om den än för den är så fin. Skor och väskor brukar ni inte vilja köpa så inget sådant. Jag ska se om jag hittar fler klänningar också för det brukar ni gilla mest. Och så ska jag lägga in min motionscykel på blocket. Ingen här som är sugen? Tar kanske med en bild på den också i bloppisen om utifall att någon är på jakt efter en billig motionscykel.

Kram /Louise

Kolla mer

6 comments

 1. Är en helt ny läsare. Men har fastnat för ditt ärliga sätt att skriva, rakt ärligt känslosamt och äkta. Skickar en liten kram och hoppas det jobbiga lättar snart.

  Förresten ang loppisen…väskor är ju en hit! ☺Nån snygg kan du väl slänga med

 2. Kom att tänka på den här diktstrofen av Tranströmer:
  ”Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.”

  Vackert, tycker jag. Även om du kanske inte gått vilse direkt, så hoppas jag att du hittar den där gläntan! 🙂

 3. Hej!
  Jag har följt din blogg ganska länge nu och tycker att det är så tråkigt att du mår dåligt. Vad jag funderar på är om kanske borde gå och prata med någon, som t ex en kurator eller psykolog? Det finns hjälp att få! Jag har själv fått diagnosen måttlig depression, som jag börjar komma ur nu med hjälp av samtalsterapi. Det finns även medicin som hjälper. Det är ju inte meningen att du ska gå och må dåligt!
  En stor kram skickar jag dig och hoppas verkligen att du snart ska må bra igen!

 4. Hoppas att energin kommer med det fina vädret. Jag investerade i magnesium, b-vitamin och c-vitamin efter en tung vinter med massa sjukdom osv. För mig märktes resultat efter bara en vecka. Kram på dig!

 5. Jag har inte mått så bra det senaste halvåret utan varit väldigt less på mig och mitt liv. Fast det är inget nytt, så har jag känt sen jag var i början av 20-årsåldern. Jag hade kanske för stora förhoppningar om livet? När jag var liten gosse trodde jag att livet som vuxen skulle bli, spännande? Skojigt? Minns inte längre, är ju så gammal. Det blev i alla fall inte alls som jag trodde. Så har jag aldrig känt mig hemma i Sverige heller. Känner att jag inte passar in i det här landet. Försökte lämna Sverige och emigrera när jag var tonåring, antingen England eller Canada, men det blev tyvärr inte av. Jag står ut och kämpar vidare bara, försöker överleva så att säga. Men maj gillar jag. Då tar jag alltid en vecka semester och åker till Tyskland för att frossa i färsk sparris! I Tyskland känner jag mig hemma, där känner jag mig härligt avslappnad och kan jag vara mig själv. Har väldigt många gånger tänkt flytta dit, men jag är så dålig på språket, är ju till åren och hur ska jag kunna få ett jobb och försörja mig? Det är nära dit, bara 7 timmar snabbt med bil och jag är alltid välkommen hos mina vänner där. Jag vet var extranycklarna till bostäderna ligger så jag kan åka dit när de inte är hemma. Det känner jag är skönt.
  Jag har gått i terapi för det där men det har inte hjälpt. Ingen har fattat vad jag har sagt eller känt utan de har bara gått efter sina mallar och bett mig bearbeta saken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.