Så funkar jag och min blogg

Hej på er. Ikväll har jag varit ute en sväng med min kusin, hennes dotter med sambo. Trevligt, om än att Vapiano inte är ett ställe jag kommer att gå till igen. Jag har nog aldrig varit riktigt nöjd där faktiskt så nä, spar era pengar och gå till annat ställe. Men sällskapet var trevligt och vi gick vidare för kaffe vid Stortorget i Gamla stan. Det var mysigt.

Tyvärr har jag väl lite svårt att överhuvudtaget uppskatta mat just nu för min mage är helt fucked up. Klarar ni inte att läsa om kroppsliga besvär så gå vidare för här kommer sånt. Min mage måste undersökas och det ganska snart, för att äta innebär toa före maten, under tiden jag äter och sen några gånger efteråt. Det gör ONT. Tio besök per dag är det väl i snitt och har varit ett tag nu. Så nej, jag mår inte så bra. Stress och annat gör så klart sitt till. Jag har fått olika diagnoser som Ulcerös colit, Chrons och IBS, och den senaste var ” vi vet inte, jag fattar inte så vi måste undersöka vidare”.

Eftersom jag inte mår helt bra ikväll så är jag inte på rosenknoppshumör heller, och reagerar säkert mer än jag borde på några små kommentarer. Som att mina bilder från provhytterna inte är så roliga. Nej det är ju sant, men å andra sidan – vem fasen ska ta mina foton? Jag har ingen pojkvän jag kan säga åt titt som tätt att fota mig. Ingen vän som tycker sånt är kul heller. Jag har ett stativ som jag kan ställa upp i lägenheten, men det är inget bra ljus här så jag vet inte hur mycket roligare såna bilder skulle bli.

Och att asa med stativ utomhus och ta med självutlösare på mig själv? Så andra ser? Aldrig i livet! Hade skämts ihjäl över att stå och posera där folk ser och dessutom göra det ensam. Nix. Vill ni ha såna bilder finns det ett överflöd av såna bloggar. Både som ber andra fota dem och och som tar med stativ ut på stan för att ta bilder på sig själva.

Visst vore det kul med någon som är duktig på att fotografera som hjälpte mig, men så är det inte helt enkelt. Take it or leave it.

Sedan var det någon som inte förstod mitt inlägg om HM parfymerna. Jag vet inte vad man inte förstod? Att jag recenserade dem och tyckte att de flesta inte var i min smak? Är det för att jag enbart ska komma med tips vad man ska köpa? Och inte avråda från sånt jag själv inte gillar? Det är väl lite det recensioner går ut på, dvs att säga vad jag tycker om ditt och datt.

Jag har ju lovat ett inlägg om parfymer jag faktiskt gillar också. Men för att det ska bli ett bra inlägg vill jag sniffa på några av de nya dofterna igen. HM dofterna kommer varken att vinna eller förlora på att jag luktar igen, men de andra som jag kände att jag tycker om, dem vill jag gärna ha mer att säga om, och det får jag genom att sniffa mer än en gång.

Att skriva inlägg tar tid. Jag vill vara insatt i saker jag skriver om. Om det så är dofter, mascaror, kläder, politik eller helt andra saker. Att bara ploppa ur sig saker på löpande band- njäe. Inte jag.

Så funkar det. Ibland har jag lovat ett inlägg men inte haft tid eftersom jag ju jobbat 100% emellanåt med annat. Livet kan komma emellan. Jobbar man enbart som bloggare, eller influencer som en del hellre vill kallas, ja då är det en annan sak.

Okej, det var ett lite halvsurt inlägg kanske, men jag är lite halvsur ikväll pga maghelvetet.

Imorgon är jag säkert gladare för då ska jag göra lite kul saker.

 

 

Kolla mer

48 comments

 1. Jag gillar din blogg som den är och har följt dig i ett par år. Känns nästan som om jag känner dig :). Skulle nog heja instinktivt om jag mötte dig på stan.

  Gillar blandningen av kläder,smink,inredning och det personliga du ger. Livet är inte bara kul och glamoröst.

  Hoppas du får ordning på din hälsa och annat som tynger dig
  snart. <3

  1. Ser du mig på stan så hälsa och ge mig en kram 😀 Ni läsare är så fina! Speciellt ni som vet att livet går upp och ner och att jag gör mitt bästa med både blogg och annat. Kram!

 2. Jag gillar också din blogg precis som den är och vill inte att du ändrar på något! Är glad över att du vill testa nsaker noggrannt innan du ger din åsikt om produkter, och att du visar både det du gillar och ogillar.
  Jag håller tummarna att du får ordning på magen!

  1. Det blir jag glad över att höra Charlotte. Oftast skriver jag inte om saker jag tycker är kassa, men det händer ju att jag tar upp det både med kläder och annat. Tack för magkryat 🙂

 3. Strunta i de kommentarerna, kanske lättare sagt än gjort men gör det!
  Man kan inte göra alla nöjda.
  Du har en superbra blogg, tycker man annat så är det ok att lämna och läsa nått annat där tillvaron är mer filtrerad och där bilderna har perfekta ljus osv osv.
  Livet är inte perfekt…

  1. Ja för det mesta struntar jag i passivt aggressiva kommentarer, men ibland har jag också en kass dag och blir sur. Såna är vi väl alla. Jag är glad att de flesta av er goa läsare tycker om att bloggen inte ens försöker visa ett perfekt liv. Kram

 4. Hej Louise! Jag tycker din blogg är den bästa av alla!! Har följt dig i många år och tittar in varje dag. Jag tycker dina bilder funkar bra….Är trött på alla uppstyltade tillgjorda bilder som man kan se i en del andra bloggar.
  Du är naturlig och fin…Det räcker för mig// Marita

 5. Tycker om din blogg precis som den är. Postiv ibland och negativ ibland, precis som livet är. Hade allt varit rosenrött hela tiden hade den inte passat mig. Älskar din kläd- och sminktips. Har hittat massor av snygga kläder tack vare denna blogg och det är inte alltid så lätt och göra när man är några storlekar större. Så fortsätt som du är! krya på dig med dina magbesvår!

 6. Jag uppskattar både bilder och inlägg som de är!
  Känner igen det där med magen, haft liknande om än inte lika jobbigt som du. Har du provat att äta enl fodmap? Fungerade perfekt för mig, googla och läs om det skulle vara något för dig.

  1. Det blir jag glad över att höra. Det är lite trist med anonyma kommentarer som är smått passivt aggressiva, men det får man väl ta. Fast jag får ju också reagera. Och det gör jag ibland. Men glad att nästan alla mina läsare är fina.
   Ja jag ska kolla upp det med foodmap för min mage är urjobbig. Jag borde vara van eftersom jag haft det sen jag var 19 och alltid har koll på toaletter överallt, men på sistone har den varit värre än vanligt vilket är superjobbigt och tar mycket kraft och energi.

 7. Det var ett tråkigt och surt svar jag fick. Bor inte nära stad och butiker och uppskattar fina inlägg. Just var jag mer än nyfiken på parfymer för det går ju också att köpa på webben.Svårt att veta när du har dina risiga dagar så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min nyfikenhet om just parfymer.Som en käftsmäll, hoppas du mår bättre i dag, Du förstörde min och ja, nu lägger jag ner denna blogg som någon här har på förslag att jag ska göra, för det finns ju andra blogga där jag aldrig upplevt denna otrevliga ton.

  1. Hahahaha orka klaga! Kolla någon annan blogg, googla tips på parfymer eller kläder. Har du läst bloggen ett tag vet du ju själv att Louise mår lite upp o ner, för övrigt helt normalt!
   Och om din dag blev förstörd av det inlägget då har du inte vart med om mycket i livet. Hej påre!

   1. Tack Carro, ja vi är ju alla människor och ibland avreagerar man sig lite. Även i skriftform, tycker nog inte att jag tog i så jag kräktes direkt, haha. Kram!

  2. Ja det finns många andra bloggar att läsa som har fina inlägg. Nu ser du ju inte mitt svar, men det är ju tråkigt att du tycker att jag förstörde din dag.

 8. Tycker om din blogg just för att den är som den är. Vardaglig och nära. Är såå trött på bloggar som är uppstyltade och tillrättalagda. Så ändra inte på något utan kör på som vanligt.
  Hoppas att det ordnar sig med allt för dej.

  1. Tack Paula. Jag hoppas också det ska ordna sig så kommer jag att berätta om kul saker också, det har ju varit ganska mycket jobbigt den senaste tiden. Men jag vill ju inte som du säger ha en tillrättalagd blogg heller, för jag skriver om mig och mitt liv och det är inte perfekt på något sätt.

 9. Hej Louise! Din blogg är toppen med inlägg och bilder från provrum. Gillar man inte bloggen så behöver man inte läsa. Onödigt att kommentera. Fortsätt som du gör, krya på dig och all lycka i framtiden.

 10. Hej!
  Säger som dom som kommenterat tidigare, fortsätt skriva som du gör.
  Gillar blandningen i din blogg.Du skriver ju om hur livet är för oss vanliga dödliga.
  Bilderna duger så bra så…..
  Beundrar dej för att du orkar prova och visa oss alla kläder i trånga och varma provhytter.
  Lycka till med boendet!

  1. Tack Anna, det gör mig glad att ni är så många som faktiskt gillar att jag skriver om hur livet är med upp och nedgångar. Och att du gillar mina vanliga provbilder 🙂
   Kram

 11. Googla även på oreganoolja. Det hjälpte mig när jag hade problem med magen. Starkt som tusan. 2 droppar tillsammans med honung, 1-2 gånger per dag i max 2 veckor. Finns på hälsokost.

  Må så gott!

 12. jag tycker att det behövs bloggar som inte är så glassiga. Det finns tillräckligt med skimrande ytor på nätet. Vad är det för fel med provrumsbilder som ser ut som om en vanlig människa har tagit dem?

  1. En del vill ha mer glassigt, och andra inte. Här är det ganska mycket realism och gillar man inte det så..tja..finns många kändisbloggar att följa då 🙂

 13. Jag såg inte de kommentarer du fick men jag har många, många gånger tänkt tvärtom. Jag gillar, nej -älskar! att det är vanliga provrumsbilder tagna med mobil, ibland i kasst ljus som en del butiker har, ibland med byxorna nedhasade och inte passande underkläder till, nån gång med trötta ögon och regn/vindrufsigt hår. För, så ser VERKLIGHETEN ut! För dig, för mig, för oss alla. Du Louise är ÄKTA.

  Jag vill inte följa bloggare med proffsbilder,totalt stageade omgivningar, fixad ljussättning, femtioelva vinklar, perfekt hår och make up, inte en skrynkla på kläderna eller en enda liten operfektion nånstans, retuscherade in absurdum, plastigt, perfekt och tråkigt – kunde lika gärna vara en AI-modell. Det får mig bara att skaka på huvudet och sen aldrig återkomma.
  Dig har jag följt i flera år.

  Blev ledsen när jag i ett provrum överhörde ett samtal mellan ett par högstadietjejer i somras. De två provade kläder och skulle ta foto på sig i outfits de provade för att skicka till en tredje kompis (för att få smakråd gissar jag) inför en fest dagen efter.
  Ena tjejen började få ångest och tog massvis med bilder men ljuset var inte bra och gav både hennes hud och kläderna konstig färg, klädern veckade sig i midjan, bh-bandet syntes igenom och sminket var inte jämnt. Kompisen började oja sig också över sina foton på outfits och att de inte hinner ”fixa” bilderna nu och de kom överens om att inte skicka bilderna till tredje kompisen utan bara ta kort på kläderna på galgen… För de kunde absolut inte skicka dessa ”skräckbilder” till sin vän.
  Så tydligen finns det tonårstjejer som inte vågar visa sig utan filter ens för sina vänner. Sorgligt.

  1. Hej rosakudde. Men fy så sorgligt att tjejer verkligen känner att de inte duger utan att ha fixat sina bilder. Alla ser ju lite si och så ut i provhytter, det vet man ju och vem bryr sig? Det är ju verkligheten som räknas och då att man är en bra människa. Det är en galen utveckling när folk till och med skönhetsopererar sig för att likna sina filterbilder.

   Jag blir så himla glad av din komplimang att jag är äkta. För det vill jag vara. Ärlighet och rakhet är viktigt i alla slags relationer – till kollegor och chefer, vänner, familj, pojkvänner och såklart även till er läsare. Tack <3

 14. Jag tycker du tog åt dig och reagerade för mycket på kommentarerna , så kritiska tolkade jag inte de som. ta bort det här inlägget för det skaver illa,märks på ditt inlägg att du inte mådde bra.
  Men jag tycker om din blogg och hoppas magen mår bättre idag.

  1. Tack Kickan. Jag låter dock inlägget ligga kvar för bloggen speglar ju en del av mig också, med upp och nergångar. Bra humör och kasst. Jag tycker inte att min reaktion var så farlig utan mer en förklaring. Det kommer ju nya och mer positiva inlägg som uppväger 🙂

  1. Ska göra det. Och ska gå till doktorn också och få en rejäl genomgång av magen om det nu är ibs eller vad som händer. Och utgå från det sen.

 15. Jag har tänkt att skriva till dig tidigare men tyvärr inte gjort det men så såg jag ”kakans” kommentar. Du har väldigt liknande symtom som mitt ena barn har och hon har haft problem i många år, men har varit hos en homeopat och fått hjälp och äter just nu enligt FODMAP – utfasning och mår efter några veckor mycket bättre. Hon har även haft feber och varit sjuk i många år och allt hänger förmodligen ihop med magen. Hon har i ett par veckor ätit gluten fritt, laktosfritt, inget stekt, ingen äggula, nästan bara potatis, morötter, palsternacka och allt skall vara mosat, man börjar om igen och äter som en bebis, man skall ej dricka till måltider utan bara emellan måltiderna, och så skall man äta ca var 3:e timme. Vänd dig till någon homeopat/dietist angående detta och få hjälp med hur du skall göra, jag tror att nu kommer må mycket bättre om du testar detta/Lycka till

 16. Hej!

  Krya på dig, tufft o jobbigt att inte må bra.
  Jag vet!..
  Gillar din blogg precis som den är, den är ärlig o härlig.
  Sköt om dig!
  Kram Camilla

  1. Tack Camilla. Ja det är verkligen skit att inte må bra i kroppen. Ont i knäna så jag gråter och måste ta tabletter, och då fuckar magen ur ännu värre än vad den är i vanliga fall (och den är urkass ändå). Så visst påverkas man. Hoppas du själv har en fin dag. Kram och sköt om dig också.

 17. Ändra inte på NÅGOT! Jag läser din blogg varje dag och har gjort i flera år och tycker du är både ärlig och uppriktig. Hoppas verkligen att det ordnar sig med jobb, bostad och kärlek för dig. Många kramar till dig från mig ❤

  1. Tack gulliga Nettan och kramar till dig också. Jag hoppas också att det svänger så jag kommer ha positiva och roliga saker att skriva om snart 🙂

 18. Jag fullkomligt älskar din blogg rolig mix med snygga kläder och annat mer privat. Dock köper jag aldeles för mycket kläder efter ha kikat på din blogg så provrumsbilder funkar för mig

 19. Äh, strunta i de där kommentarerna. Konstruktiv feedback är bra men just kritiken mot provrumsbilderna och kritisk parfymtest fattar jag inte alls.

  1. Ja en dag då jag mått bättre hade jag struntat i vilket, men är ju som alla andra och reagerar mer på en skitdag. Aja, avreagerade mig lite 🙂

 20. Jag tycker det är kul att se att när man följer en länk om ett plagg du provat,ser man att plagget oftast sitter mkt bättre på dig än modellen! Kan du inte bli modell, typ Asos curve el.dyl?

 21. Jag tålde inte koffein och slutade med kaffe, cola och te för ett år sedan. Det bästa jag har gjort! Ett toabesök om dagen istället för tio precis som du beskriver:) värt att prova kanske!

  1. Dricker inte mycket kaffe, men däremot Pepsi Max. Skar dock ner på det i Osby men märkte ingen skillnad. Fast kan ju inte skada att testa igen.

 22. Hej!
  Gillar verkligen din blogg som den är.
  Ville tipsa om att be läkaren skicka remiss för en Hcat undersökning (har för mig att den heter så) för dina magbesvär påminner om de jag hade. Mina berodde på gallsaltsmalabsorption och det är vanligare än man tror. Har för mig att jag läst att en tredjedel av alla med ibs antagligen har det. Kanske värt att kolla upp? Hoppas du får ordning på magen och hälsan.

  1. Tack Camilla <3 Vilket bra tips, ja jag ska be dem kolla upp både det, tarmläckage och annat. Jag vill ha en ny utredning istället för bara en ”slaskdiagnos” som ibs ofta är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.