Red ut håret skonsamt

Nu har jag testat min nya utredningsborste- Detangler brush från Unite. Borsten som ska reda ut tovor i håret utan att det ska göra så vansinnigt ont och dessutom slita mindre på håret. Den funkar både på vått och torrt hår men jag har hittills mest använt den på vått hår tillsammans med spraybalsamet 7 seconds, även det från Unite.

Och vad tycker jag då om denna borste? Jag som ser ut som ett penntroll i håret när jag kommer ut från håret. Det är verkligen otroligt trassligt! Mitt betyg är att den är helt underbar! Det är hur enkelt som helst att reda ut mitt trassliga hår, så lätt att jag tänkte att jag kan inte ha kommit igenom allt och drog några tag med en vanlig borste. Men joho då, det var utrett och det utan att det kändes. Så den funkar. Ni med trassligt hår eller som kanske har barn som hatar att få håret borstat borde satsa på en sådan här. Luvely! På riktigt.

Det finns ett gäng olika detangle-borstar i olika prisklasser. Själv har jag bara provat en så jag kan inte uttala mig om de andra. Men när jag frågade på Facebook fick jag svar av några som testat både original och billigare varianter från till exempel Glitter och enligt dem var originalet Tangle teezer den bästa. Det kan nog bara en smaksak, jag vet inte då jag som sagt bara har testat en. Kanske blir det att jag beställer en till att ha i träningsväskan.

 

ImageResize.ashxDen här varianten har jag. Den kan ni köpa hos frisörer, lista på salonger som är återförsäljare har ni här.

blue-blush_500x500Originalet heter Tangle teezer och finns i många olika utföranden och färger. De som är extra bra att ha i duschen (aqua splash), kompakta format och sådana som är utformade som blommor. Men jag personligen hade nog valt den här turkosa med rosa piggar. Den finns på flera olika sajter för lite olika priser men jag länkar till Eleven.se här på alla borstar, så får ni leta själva om ni vill hitta billigare. Just den här heter Blue blush och kostar 159:-. LÄNK

22184041-hfmsc_500x500För små händer kanske det är lättare med ett smalt skaft och vilken liten prinsessa(eller prins så att jag är helt pk) skulle inte vilja ha en änglaborste som dessutom är snäll mot håret? Jag hade velat det när jag var liten i alla fall, det är då ett som är säkert. Jag hade långt hår och var väldigt håröm. Ingen bra kombo. Tangle Angel kostar 159:- och här har ni LÄNKEN

detangler-brush_500x500Här är en lite billigare variant. Jag läste recensioner och en tyckte att den var mycket hårdare och sämre än den som kommer här nedan, medan en annan tyckte att den var toppen. 3 av fem stjärnor på just Eleven.se. 99:- kronor kostar den och här är en LÄNK

notanglemacadamia_500x500Den här gröna borsten har ett långt namn och heter Macadamia Natural Oil No Tangle Brush. Det är den dyraste utredningsborsten i gänget med sina 179:- men den har å andra sidan fått 5 av 5 stjärnor i betyg. LÄNK

mason-pearsonSedan skulle jag även vilja ha Rolls roycen bland borstar, nämligen en Mason Pearson borsten. Den som många frisörer och andra användare avgudar. Dyra som sjutton men å andra sidan håller de skitlänge om man tar hand om sin borste så det kan vara en bra investering för håret.

bn1-ruby_500x500Mason Pearson borstarna finns i många olika versioner för olika slags hår. Jag tänkte spara lite och köpa mig den här varianten, nämligen Mason Pearson Popular Bristle & Nylon, Dark ruby. Priset är saftigt med sina 1 149 kronor men som sagt, har man sedan den i 25 år så är det ju helt okej. LÄNK

Lite trivia: När jag blev fixad i håret inför Twilfit-fotograferingen så var det Dejan Cekanovic som höll i spakarna (borstarna). Han har stylat bland annat Madonna och Beoyonce..och så mig 😉 Supertrevlig kille och han hade med sig just en Mason Pearson.

Dejan gjorde mig så fin så :)
Dejan gjorde mig så fin så 🙂

Ps. Nu ska nog länkarna funka. Hojta till annars är ni söta.

Kolla mer

9 comments

  1. Hej Louise! Kolla in Daisy Beauty, Kickis blogg, de söker en social media manager , du borde vara som klippt och skuren för det jobbet, vet ju att du letar jobb o ville bara tipsa ombud inte redan sett detta. Ha en skön ledighet oxå!

  2. Mason Pearson brukar finnas billigare på zoo-affärer då hundägare gärna använder dem till sina utställningshundar, vet dock inte om det är samma borstar som för människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.