Recap av min Osbyvecka

Godmiddag alles. Hoppas ni har en bra onsdag? Här knatar jag runt i nattlinne än, det ni! Men det är så skönt att skrota runt och bara vara. Faktum är att jag inte gjort så mycket mer än så i påsk. Eller jo, jag har träffat släkten och umgåtts med mamma och pappa, men det har inte blivit av att jag träffat några kompisar eller så. Jag antar att de varit upptagna med sitt i påsk dessutom. Och idag är alltså sista dagen, för imorgon förmiddag drar jag norrut med tåget.

Jag vet att en del av er tycker det är kul med lite Osbybilder så här kommer en liten recap av veckan.

Det var soligt och fint i Stockholm när vi åkte, men snö i Skåne. Här är jag i Solna hos min kollega Agge och hennes man som jag åkte ner med.

Jag hade laddat upp med Pepsi Max ( här i limevariant och ja, den är god men slår inte originalet) och påskkatter. Jag älskar lussekatter så jag blev superglad över det här påhittet. Och när man åker bil måste man ju ha lite gott. Sen var jag ganska otrevlig och sov stor del av bilfärden ner.

Jag fick påskägg också.

Det innehöll inte godis eller nåt sånt men väl en bra peng. Tack mamma och pappa!

Melodikrysset har såklart lösts.

Jag har kört bil. Det gör jag bara i Osby, för det verkar asläskigt att göra det i Stockholm trots att jag bott där i snart 13 år. Kanske dags att göra det en vacker dag. Kanske.

Pappa fixade en påskdrink. En prinskorv är ju liksom aldrig fel.Den här kommer snart att introduceras på Stureplan. Drink och tilltugg i ett.

På lokala icabutiken var det gratis parkering. Krattan hade dock fått p-bot dagen efter då det ju inte är en kvast. Rätt ska vara rätt.

Lite dramatik har vi också hunnit med. Dagen innan släkten skulle komma hörde vi en jädra smäll i köket. Spisen lade av mitt i Janssons frestelse och när elektrikern kollade så hade det brunnit i uttaget. En så himla tur att elden stannade i uttaget och att (den nya) spisen kunde fixas trots att det var påsk.

För på påskdagen kom släkten. Här hade hälften kommit. Moster med man och min kusin, tillika gudson David. Och så mamma och pappa.

Det blev avocadomousse till förrätt, porterstek till huvudrätt och citronpaj till kaffet. Supergott.

Den obligatoriska mormorselfien. Hon är så himla go min lilla Svea.

Säg hej till Apan. Han var mitt favoritgosedjur när jag var liten. Jag tog fram honom i påsk och visade för släkten. Okej, han ser lite skabbig ut (fast hålet där i ansiktet hade jag napp i) men han är fortfarande go så här 41 år senare. Och nej, jag döpte inte mina dockor. De hette vad de var liksom. Stora dockan, Apan osv. Förutom Ångrami (jag kunde inte säga Ing-Marie tydligen) som fick ett namn.

Det togs selfies också i påsk för jag testade nytt läppstift och klänning.

Pappa fotobombade när mamma fotade mig i klänningen, hehe.

Vädret här nere har dock inte varit något att hurra för. Grått och snöigt. Blä! Fast i måndags vågade sig solen fram och som jag njöt!

Isen ligger kvar på fågeldammen. Här älskar förutom fåglarna, även kvarterets katter att dricka. Så äckligt!

Men våren är på gång, snart snart är den här på riktigt.
Det var lite av min skånevecka. Nu är det dags för lunch och sen ska jag skrubba ett av loppisfynden från igår.
Puss och kram

Kolla mer

10 comments

 1. Din blogg är en av mina favorit-bloggar. Allt mellan himmel och jord. Högt och lågt. Naturligt!

  Jag har ett par frågor:
  Hur mår din mamma nu?

  Hur går det med jobb för dig?

  Ha det fortsatt bra och hoppas du får möta våren i Stockholm

  1. Åh vad glad jag blir, tack snälla för dina fina ord.
   Mamma mår bättre och bättre. Hon är trött och hostar en del, men starkare för varje dag. Hon ska röntgas om två veckor så jag hoppas allt ser bra ut då.
   På jobbfronten har jag inhopp på Aftonbladet. Nästa period blir från 9 april-11 maj. Sedan har jag juli också. Däremellan får vi se vad som händer.
   Hoppas allt är bra själv. Kram!

 2. Din mormor och pappa är ju så fina! Och du med, vad har du för snyggt på dig på bilden med mormor? Och Apan är ju jättesöt!
  Tack för att du delar med dig av dig själv!

 3. Hej Louise! Va mysigt du verkar haft de. Din pappa är ju för söt haha! prinskorvsdrink!! Ha de fint mvh Marita

  1. Haha min kommentar kom på fel ställe, den hamnade bland prinskorvdrinken, tack för svaret om klänningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.