Provar mössor och halsdukar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Indiska

Det ÄR kontraster i min blogg. Från trakasserier i förra inlägget till kläder nu. Men det får det vara. Så jag kastar mig direkt in bland mössor och halsdukar utan någon som helst mjuk övergång. Det finns ändå ingen.

Mössor och halsdukar ja, och vantar. Snart är det dags. Jag har redan plockat fram vinterjackan och använder den. Eftersom man nu kommer att ha sin jacka eller kappa i ett halvår framåt är det lätt att tröttna. Speciellt om man nu inte har flera stycken att byta mellan. Eftersom det är dyrt med ytterkläder kanske man inte varken vill eller har råd att köpa ny, då kan en ny halsduk vara en kul uppiffning för den gamla. Förutom att den värmer då.

Jag tänkte ta och prova runt lite bland mössor och halsdukar. För mössor är knepigt eftersom åtminstone jag själv inte ser klok ut i en del. Som ett ägg. Jag vill inte känna mig ful i min mysse så jag provar mig fram till en som sitter bra. Har man ett runt ansikte är det en fördel att inte ta en tajt slickad sak. En kant blir ofta mer smickrande då.

Första provanhalten blev Indiska. De har så mycket snyggt stickat just nu och dessutom 30% på stickat den här veckan, så därför är de först ut. En ska ju passa på. Att spara en slant är aldrig fel.
Länk IndiskaJag tycker det är så himla snyggt med grå accessoarer till svart. Klassiskt som aldrig går ur tiden. Det här setet trivdes jag i.

Mössmodellen får inte mig att känna mig som ett ägg. Däremot kändes den lite för toppig först, men det fixade jag när jag vek upp den lite mer i nacken.

Länk grå mössa

Länk grå halsduk

  Setet finns även i rosa och svart. Länk rosa mössa Länk rosa halsduk

Skönaste mössan och halsduken var helt klart de dyraste. De i kashmir, eller cashmere som en del skriver (indiska skriver så därför kallar jag det så här). Det värmer gott, är mjukt och sticks inte och känns lyxigt. Och är det. Flera hundra dyrare än vanligt ylle eller bomull. Smakar det så kostar det. Men nu har de som sagt 30% så passa på nu om du är sugen på lite lyx om hals och huvud.

Av en slump matchade halsduk och mössa mitt läppstift 😀 Det finns även i svart och grått. Jag hade nog valt någon av de färgerna. Fast vinrött var också fint. Jag har tre trisslotter i plånboken. Vinner jag stort köper jag alla tre färgerna 😉

Kände mig inte som ett ägg i den här heller. Länk cashmeremössa. Så mjuk och skön. Länk cashmeresjal

Jag testade även den här sortens mössa med rullkant. Men njäe, den blir för mycket äggvärmare på mig, jag tyckte inte att jag passade i orange heller. Kanske en av de andra färgerna vore bättre. Men utan mössan då.

Samma som den orange ovan, fast röd. Länk melerad mössa Länk melerad halsduk

Länk melerade vantar

 

Kabelstickat är alltid fint. Just det här setet med vantar, mössa och halsduk såg jag inte i butiken på Drottninggatan så jag har inte provat. Finns också i flera färger. Kabelstickade vantar

Länk offwhite halsduk

Kabelstickad mössa

 

 

Och så alla deras broderade vantar. De är ju bara så himla söta. Vill ha alla. Länk svarta broderade vantar

 

Broderade blå vantar

 

 

Broderade vita vantar

De här är ju bara så fina. Jag måste nog ha dem. Jag ska i alla fall kika på dem idag. Länk broderade sockar

Det var första provrundan mössor. Jag återkommer med fler. Kram på er ♥

Kolla mer

6 comments

  1. Åh så mycket fint du hittat. Mycket lättare att se om det är snyggt när du provar. Du är jättesnygg i allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.