Paljetter och spanx

Glöggfester, julfester, nyårsfest…det är dags att plocka fram paljetter, glitter och glamour ur gömmorna. Partykläderna börjar landa i butikerna och det är så jäkla roligt! Jag fullkomligt älskar festkläder.

Paljettfodral från Kappahl jag inte kunde låta bli att testa. Mer hålla in för att den ska sitta snyggt men annars så kände jag mig ganska fin i denna glitterblåsa. Paljetterna sitter bara på framsidan vilket jag föredrar på mig själv. Klänningen kostar 349:-

För att dessa och även andra plagg ska sitta snyggare kör jag nästan jämt på hålla in trosor. Även till vardags. Men till fest skulle jag vilja ha ett par riktigt rejäla figurformare, sådana som går högt upp och långt ner så det inte blir fula ”bubblor” på vägen. Jag har krånglat mig ner i spanx en gång och det var jobbigt som tusan men oh yes vad de gjorde underverk! Nu har jag inga sådana än men har tänkt skaffa och då visa vilken skillnad det kan bli när man slätar ut och tajtar till. Detta knep tar både smala och tjocka till då en smal kropp inte alltid är samma sak som att det inte kan bli bubbel på oönskade ställen när man drar på snyggklänningen.

Jag tror det var den här modellen jag krånglade mig i för några veckor sedan. Det finns ett par med tunnare ben a la strumpbyxa men nej de kommer jag dra sönder, det ska vara modellen med kraftigare tyg på låren. Inte så fager syn när man står såhär men snyggt under klänningen. Tror jag. Provade ju inte klänning över. Det ska jag ta och göra och visa er.

Nu ska jag ta och vira in mig i vantar och halsduk (äntligen får jag använda dem) och ge mig in till city en sväng. Jag ska passa på att hämta ut en iramad bild Twilfit fixat till oss som var med i For Every Body-kampanjen. Kul!

Ha en fin eftermiddag alla. kram!

Kolla mer

19 comments

 1. Snygg klänning! Passar dig som har höfter och midja. Det var typ såna hålla in grejer jag menade i en tidigare kommentar. Jag har ett par såna trosor men utan ben. Sen utan på det kan jag ta en byx gördel. Då hålls det mesta in:-D

  1. Ja jag har såna hålla in trosor nästan varje dag. Fast billigare varianter än spnax då..och lägre..och utan ben. Så egentligen inte samma alls. Men ska ta och skaffa ett par partyhållainare också 🙂

 2. Vill först och främst tacka för att du har lyckats få mig att våga använda kläder i mer passande former och storlekar (byebye tälten!)! Men jag har fortfarande så svårt med byxor, överdelar har jag börjat förstå, men byxor är omöjliga! Så om du har något tips om något par svarta typ kostymbyxor med lite vidd längst ner (bootcut kanske) i jaa… storlek 44 och uppåt i någon affär nyligen vore jag väldigt tacksam?!

  1. Hej Sia. Vad härligt att du vågat slänga tälten! När det kommer till byxor är jag själv en jeanstjej. Det är oftast svarta eller blå jeans för min del. Jag använde kostymbrallor ganska mycket för en 5-6 år sedan men tyckte det är för damigt så tyvärr har jag inte så stor koll på sådana. Däremot skulle jag rekommendera kolsvarta strechiga brallor från Kappahls xlnt. Jag har två par som jag älskar (de jag ofta har på bild). Kappahls byxor är dessutom inte så otroligt långa som t ex Hm´s plusavdelning. Annars är ellos och haléns också ett tips.

 3. Hej, har du provat H&Ms ”hålla in trosor”? De ligger i plastförpackning vid strupbyxorna, finns svart och beige. Kostar 79kr superbra tycker jag!

 4. Det jag tycker med såna ”hålla-in-plagg” är att man ju förr eller senare måste *harkel* pudra näsan och det brukar kunna bli ett helt företag! Särskilt om man som jag har långa naglar som jag inte vill paja och inte vill paja trosorna med :-0
  Klänningen var superläcker! Är oxå mycket för glitter men inte så mycket för klänning så jag får spana in annat
  Kram / Skatan

  1. Haha, ja jag funderade också över det just när det gällde de här höga trosorna men om det är kris så finns det öppning i grenen 😉 Vanliga hålla in går däremot lika snabbt som bromullstrosor att få ner tycker jag. Du får köpa dig ett par stadiga som naglarna inte kan paja eller tvärtom.
   Kram /den andra skatan

 5. Så himla kul att läsa alla fina kommentarer som du får hela tiden! Skönt med lite omtanke, sympati och värme…
  Det är du värd!:)
  Skönt att slippa läsa dumma kommentarer och nonsens från folk som bara vill ont, ett härligt gäng med läsare som du har!!;););)
  Kram på dig snygging och paljettklänningen tycker jag absolut att du ska köpa!

  1. Tack så mycket Malla och ja jag håller med, jag har verkligen underbara läsare! Man kan nästan tro att jag censurerar och bara släpper igenom snällisar men nej, det är väldigt sällan det kommer in puckon här som bara vill mucka.

   Får hoppa paljetterna just nu, har icke råd med en festklänning :/
   Ha en fin söndag. Kram /L

  1. Det är dessutom jäkligt tråkigt att prova brallor, hua! Men som sagt, de senaste tre gångerna när jag varit på jakt har jag hamnat på kappahls xlnt där de har brallor som är helt normala liksom. Speciellt jeansen. Ett undantag för grå jeans med nitar på Lindex, men annar så. Innan jag började köpa på Kappahl var det ofta ellos då de har i olika längder.

 6. Kan inte du tipsa om lite bra hålla-in underkläder, gärna lite billigare än spanx? Tycker det är svårt att hitta några där man inte känner sig ”kvävd” eller som inte rullar ner när man sätter sig ner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.