På promenad i mina kvarter

Söndag och underbart väder. Då måste man faktiskt ta sig ut en sväng, jag tror det är brottsligt att inte göra det. Jag är så lycklig över att bo just där jag bor nu. Mitt på södermalm har jag min adress. Jag flyttade upp till Stockholm från skåne för fem och ett halvt år sedan och började då boendet i Sundbyberg där jag stortrivdes. Sen blev det flytt till Älvsjö. Där hade jag nära och bra till skolan och delade en stor trea med en underbar vän. Hur roligt som helst! Men jag har alltid tänkt att om jag flyttar till Stockholm så vill jag, i alla fall för ett tag, bo mitt i smeten. Här får man pulsen och har nära till allt. Även till en helt fantastisk utsikt. På min promenad tog jag några foton för att visa hur vackert det kan vara här.(Jag shoppade även lite på promenixen men det kommer sen, en sak i taget. hehe).

Först ska man ta sig uppför dessa trappor...
När jag väl flåsat mig uppför dem ser man en stor del av min gata.
Lite till uppåt och sen lutar det neråt och man får lön för mödan...
Riddarfjärden breder ut sig och det känns härligt att finnas till!
Den spruckna isen betyder väl att det är vår snart? Snälla!
Jag blev lite tveksam att fortsätta gå när jag såg all förbannad is.
Den här trapp-bänken är flitigt använd under sommaren. En latte här och...aaah.
Utsikten från bänken. Klottrarna borde ha sig ett kok stryk.
Snacka om att det här huset har fin utsikt. Jag vill bo där!
Jag skulle nog kunna tänka mig att bo på den fina röda båten också. Om det inte gungar. Men det gör det nog.
Tårarna i ögonen skulle kunna vara för att jag älskar utsikten, men det är blåsten. En mild bris och mina ögon rinner som en kran.

Nu är det dags för mat här och sen tror jag bestämt det blir söndagsfilm. Ha en skön kväll alla fina. Kram!

Kolla mer

5 comments

  1. Det är superfint däruppe. När jag hälsar på hos mina kompisar i Sthlm så brukar vi ta båten som går intill Gröna Lund bort till Söder och ta just den promenaden, så mysigt! 🙂

  2. Hej Nette, ja visst är Stockholm en vacker stad. Det är verkligen hur mysigt som helst på den promenaden, jag längtar så till våren då man kan sitta här och filosofera utan att frysa rumpan av sig 🙂

  3. Emma: tack. Det lär komma mer bilder från Stockholm, det är en inspirerande stad att fota i 🙂

    Mackan: haha, ja det var längesen jag blev friad till nu. Tycker det är på tiden faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.