Orange is the new black

Gomidda’ mina fina. Visst var det en härlig värld att vakna upp till idag? Och ja då menar jag ENBART att det är snö ute. Eller tja, det finns ju många andra anledningar att känna att det är härligt. Men den där orangea saten där i USA, han som ska styra och ställa nu. Det var inget kul att höra. Tvärtom skrämmer världen mig ganska mycket just nu. Folks hat och rädslor. Det är nog en av få anledningar att det är bra att jag inte fått barn. Jag slipper försöka förklara för dem varför så många människor är dels dumma i huvudet (för det ÄR de), och om hur en del är tycker det är otäckt med folk från andra länder. Folk som inte ser ut som vi eller tänker precis likadant. Att en del människor tycker att sådana ska vi inte ha här hos oss.

Det finns andra fördelar med att inte ha barn. Som att få sova länge om man vill, att kunna göra spontana saker på ett enkelt sätt, att få vara egoistisk, att slippa höga ljud (jäkligt känslig för det) och stök annat än det jag själv ställer till med. Bland annat. Sedan finns det ju en stor saknad och sorg över att inte få bli mamma också och alla härliga saker som hör till att vara förälder. Men det är ju inte lönt att tänka så, bättre att fokusera på det som är bra med hur jag har det än att vara ledsen över det som inte blev.

Alltså, egentligen var de här meningen att bli ett inlägg om blommiga långklänningar. Men ibland sticker tankarna och känslorna bara iväg. Att stoppa in några klänningar då är ju lite fånigt. Bättre att bara skriva av sig ibland, vill någon läsa så får man eller så är det bara att scrolla vidare. Så nu när jag ändå sitter här med min kaffekopp och klurar samtidigt som jag kikar ut på snön kan jag ju fortsätta skriva lite till. Få ut mig lite tankar.

Jag vill bli friad till. I ett vinterlandskap, helst i Wien har jag tänkt(ja nu när det är fluffigt och vitt ute går tankarna åt det hållet). Det har jag berättat om förut. Fy fasen vad mysigt det vore. En kompis ändrade sin status till ”i ett förhållande” för några månader sedan och i helgen stod det ”förlovad”. Det vill jag också. Förlovad som i att han friat, inte nåt trams när han frågar om vi ska förlova oss. Nej förlovad betyder för lovad i min värld. Det vill säga att man lovat varandra trohet och äktenskap. Sedan får andra göra hur de vill. Men för mig är förlovning = frieri. Men det vete fasen alltså. Fast man ska aldrig säga aldrig. En vacker dag så kanske han står där. Prinsen. Eller inte prins då, den enda som inte är gift är väl prins Harry och han är absolut inte min smak. Dessutom har han ju tjej nu.

Nej nu ska jag ta och packa bloppisprylar. Den här texten tog lång tid. Inte att skriva men min dator har fått för sig att starta om sig precis när den behagar. Ofta mitt i en text utan förvarning. Sedan håller den på med omstarter och har sig länge och väl. Idag runt en timme. SÅ. JÄVLA. IRRITERANDE. Nästan som Trump. Fast min dator älskar inte vapen, är rasistisk och sexistisk. Alltid något.

Kram på er så länge.

Kolla mer

2 comments

 1. Hej!

  Nu nämner du inte det i det här inlägget men du brukar skriva om din vikt i samband med att du inte har en partner.. Blir så ledsen att du tror att det är så (eller att du bara har träffat män som fått dig att tro att det är så kanske..).
  Jag ser kroppsligt ut ungefär som dig. Brukar dra samma storlekar och det har ALDRIG varit ett bekymmer i mitt dejtande. Har aldrig fått kommentarer kring det varken irl eller när jag nätdejtat.
  Jag har haft min beskärda del av förhållanden genom åren.. och för 5 år sedan hittade jag den som jag nu år förlovad med (japp, han gick ner på ett knä och friade och allt. Dock hemma i vardagsrummet haha) och har två fina barn med.
  Vet inte varför jag skriver detta egentligen men menar mest på att du är väldigt vacker och har en fin och kvinnlig figur. Det finns det massor av män som tycker och det är verkligen tråkigt att du verkar ha träffat på dem som tycker motsatsen.
  Alternativt får du flytta i från storstaden och ner i vårt vackra land för det verkar som männen har helt klart fått helt fel bild av den ”normala kvinnan” i sthlm.

  Kram!

 2. Du får jättegärna skriva inlägg som detta bland dina shoppingtips! Det är ju så livet är. Ibland är man glad i klänningar och ibland behöver man få ur sig saker!

  Läste Mys kommentar och jag tror aldrig på att singelliv beror på vikt eller utseende. Det handlar om tillfälligheter och tur. Man kan inte dejta 500 personer på kort tid för att snabbare hitta kärleken. Det är tillfälligheter som gör att man trillar dit.
  Plötsligt händer det! Hörde nyligen att en fd kollega som varit singel i 25 år skaffat pojkvän. Jag menar inte att söta Louise ka behöva vänta i 25 år utan att det just är tillfälligheter och tur!
  För övrigt tycker jag det är bättre att vara singel än att vara i ett dåligt förhållande för att man inte klarar av att vara ensam. När jag växte upp sa alltid min pappa: De smartaste kvinnorna gifter sig sist!
  Tänk på den 🙂

  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.