Ont i hjärta, själ och vrist

Inlägget innehåller inga annonslänkar, men väl utlämnande tankar och känslor.

Hej vänner, och ni andra. För ja jag vet att det finns såna som absolut inte är mina vänner som läser här. Folk som inte vill mig väl alls. Det är lite obehagligt att såna människor följer en. Ni får gärna sluta med det. Tack.

Nationaldag idag alltså. Grattis Sverige. Firat har jag inte gjort på minsta sätt. Faktum är att jag bara sovit och sovit idag. Jag är skitlåg så jag har velat sova bort dagen, plus att jag är trött. Dels är det för att det är så mycket nu att jag känner det lite som att jag drunknar, och dels på grund av mediciner.

Jag har ju skrivit om det tidigare, att jag fått ny medicin. Mirtazapin heter den och är en antidepressiv sak. På ett sätt borde jag inte skriva om sådant här, det är många som sagt det till mig ”skriv inte när du är deppig”. Jag funderar över det också. Att potentiella arbetsgivare kan läsa och tänka att ”nej den där vill vi inte ha hos oss”. Men samtidigt så kan ALLA må dåligt. Faktiskt. Och äta antidepressiva är väl nästan lika vanligt som att skita. Typ. Bara det att få talar om det.

Om Mirtazapin kan jag bara säga en sak – nej tack. Dels kan man gå upp i vikt, och ja jävlar i havet vad godissugen jag blev nästan omgående. Och fler kilon är väl det sista jag behöver. Man blir trött också. Svintrött. Jag vet att en del får dem utskrivna som sömntabletter. Okej om det bara var på natten, men jag blir det även förmiddagen och in på dagen. Och så det värsta – jag blir känslokall. Om jag varit det med min tidigare Fluoxetin, så blev jag det gånger tio med Mirtazapin. Så jag har i samråd med läkaren slutat.

Så nu börjar känslorna komma tillbaka lite efter ett par dagar utan. Inte kul. För den senaste veckan har det varit skönt att känslorna varit borta då jag blev dumpad för en vecka sen. Jag har inte gråtit. Inte känt mycket alls. Jag har dock varit beredd på att det kommer när jag slutat med medicinen och jag själv kommer fram igen. Och så börjar det bli.

Jag är väldigt låg och ledsen. Att bli singel igen. Det gör ont att bli lämnad. Ratad liksom. Det där onda i hjärtat börjar ge sig till känna.

Och på tal om dumpad så är det nog några av de där jag skrev om i första stycket som är glada nu. Kvinnor (alltså sådana runt 40, så inga runt 20 som man skulle kunna tro) som gått all in för att förstöra. Hur kan man ens gå in i någons blogg, skärmdumpa bilder där de tycker att jag är extra ful, försöka få mig att verka lättfotad, dra upp tidigare förhållanden osv. Och sen skicka det till min pojkvän. Som om han inte redan vet liksom? Han vet precis hur jag ser ut och allt annat om mig. Så det är inte på grund av dessa asgamar, eller vad de försökte med, som det tog slut(anledningarna skriver jag inte om i bloggen). Men det är fult, jävligt fult att bete sig så som en del kvinnor faktiskt gör.

Det finns så mycket skit jag skulle kunna berätta, men väljer att inte göra det. Min blogg är ingen kasta-skit blogg som en del andra valt att ha. De har fått stora följarskaror, men hur bra mår man av en massa drama hela tiden? Så nej. Men en glimt, det kan ni få, för såna människor gör mig blixtrande arg.

Jag kikade just ut och såg att det är mulet ute. Gud så skönt! För när det är soligt och härligt vill jag bara ut, och det har inte gått med min stukade vrist. Jag linkar nätt och jämnt ut i köket, på toa och så. Ibland är det väldigt bra att bo kompakt! Jag vred nog även till ena knät i fallet så det gör sketaont i det och artrosen blir också värre. Gnäll gnäll, jag vet. Och jag vet att det alltid finns de som har det värre. Men det är ju så att alla lever i sin verklighet. Man har rätt att må skit. Alldeles oavsett om andra har det värre. För det kommer det alltid att finnas.

Sedan hormoner som far runt som tokar i mig. För jag tror att jag börjar komma, eller är i, klimakteriet. Mens som kommer varannan vecka eller var tredje, nån gång var fjärta. Men nu oftare och oftare. Humör som inte är som det ska osv. Men det där kan vi prata mer om en annan gång.

Så har jag firat nationaldagen. Sova, vara ledsen och ha ont. Positivt i mitt liv? Hmm, tja jag har nog fått tag i lägenhet. Vi har dock inte skrivit kontrakt än. Efter alla boendesmällar jag fått det senaste året vågar jag inte ropa hej förrän flytten är på gång. Så där återkommer jag.

Ja det var väl det från Lounderisen Flinck för den här gången.
Kram till de som förtjänar det (dvs de allra flesta av mina underbara läsare).

Edit: Jag har ändrat och förtydligat lite i innehållet då vissa saker inte framgått så klart som jag trodde.

Kolla mer

41 comments

 1. Känner mig så ledsen när jag läser ditt inlägg, att människor medvetet vill dig illa!! Du har haft och har det tufft men reser dig alltid och det kommer du att göra men ge dig tid att vara arg och ledsen och ta sen nya tag. Om jag var en potentiell arbetsgivare skulle jag tänka att du är stark och envis !
  Kram på dig och håller tummarna att set blir lägenheten den kanske vänder allt!!

 2. Strunta i vad andra säger och skriver om dig hjärtat, dom som känner dig vet bättre ❤️
  Ska du testa nya ”Lyckopiller” så ta Citolapram.
  ❤️❤️❤️

  1. Tack fina. Har fått Voxra men inte hämtat ut än (gå och sånt). Får se hur de är. Vill eg inte ha några alls, men just nu är det lite mycket. Kram! ❤️❤️❤️

 3. Jag har haft mirtzapin. Sov jättegott men blev så matsugen. Äter nu citalopram och mår bra. Blir inte känslokall utan mer jämn och just nu mår jag bra. Jävligt tråkigt med hjärtesorg. Men du får inte ge upp. Jag skulle önska att du gjorde en magoperation. Känner en del som fått ett bra liv efter. Du har bara ett liv. Hoppas du tar detta på rätt sätt. Jag vill dig inte illa. Kram ❤️

  1. Du känner en del som fått ett bra liv efter en magoperation, jag känner många som fått ett kasst liv efter en magoperation, däribland mig själv… Skulle ALDRIG rekommendera någon att göra en magoperation. Aldrig! Tror att de allra flesta mår långt mycket bättre utan en operation även om de skulle ha några kilon för mycket.
   Du är jättefin Louise!

   1. Tack så mycket snälla du. Ja jag har hört mycket elände kring magoperation, och om man nu lider av lipödem ska det ju tydligen inte hjälpa ändå. Så jag kommer inte göra det utan hoppas att jag kan fixa mitt mående på annat sätt. Jag är ledsen att du är en av de som drabbats på ett negativt sätt av magoperation, hoppas du får hjälp. Stor kram

 4. Heja dig!
  Du verkar ha en fighter inom dig, tillåtit dig att vara ledsen ett tag och plocka sen fram den igen…
  Kram

 5. Jag åt Voxra under ett halvår och det hjälpte mig tillbaka. Jag fick tillbaka energin och fick tillbaka mig ”på banan”. Alla mediciner passar inte alla så man får pröva sig fram. Yoga tycker jag hjälper mig med att må bra, det är kanske placebo effekt! Hoppas vindarna vänder nu! Skickar kramar!!!! i massor!!!!

 6. Försök att skita i dessa jävlar ( ursäkta språket) energitjuvar. ☹
  Det är de som har problem!….
  Jag gillar din blogg för att den är äkta, har liksom allt.
  En dag står HAN där, din rätte man. ❣
  Sköt om dig!
  Kram Camilla

 7. Sisterhood yeah right. Blir så jäkla arg när kvinnor ska förstöra för varandra. Kanske därför jag inte har så många väninnor.
  Jag mår dåligt ibland och har gjort det hela mitt liv men har aldrig behövt medicin så det vet jag inget om. En dag finns han bara där. Låter klyschigt jag vet
  men jag tror på det. Träffade min sambo när jag hade haft en hjärnblödning sommaren 2005. Vindögd, trött och svag och titlar ointresserad av att träffa någon. Så plötsligt slog det till. Hoppas du mår bättre snart.

 8. Läs Uvell.se idag angående hormoner.
  Sedan kan man ju prova akupunktur hos någon som är duktig och har lite mer utbildning än en snabbkurs. Hjälpte enormt mot mina klimakterieproblem, och kan vara bra mot smärta också.
  Skit i idioterna som vill dig illa, de måste ju leva med sig själva, inte du. Du är fin som du är!
  Stå på dig!!!

 9. Hoppas att turen vänder för dig.
  Om det nu är så, att dina fd pojkvänner fått en massa skit skickat till sig, vad är de för några skitstövlar, som i så fall inte går till ditt försvar, utan tror på detta, eller ser ner på dig efter sånt skit… I så fall är han inget att ha!!
  Kom igen Louise – du fixar detta. Nu fokus på nya lägenhet, sen kommer det ena efter det andra…
  Jag tror på dig!

 10. Jag tycker Underbara Clara har beskrivit antidepp så bra.
  Jag har oxå provat olika mediciner med jobbiga biverkningar, det är fan inte värt det.
  Bröt ankeln i somras, fruktansvärd smärta. Jättejobbig återhämtning, håller fortfarande på med träning och behandling hos fysioterapeut.

 11. styrkekramar från mig ❤️ du är stark och vacker utanpå och inuti . Ta en sak i taget så kommer det gå bra. Du är inte ensam ❤️

 12. F-n vad arg jag blir när jag läser att andra kvinnor vill förstöra för dig!

  DU är värd en schysst man.

  Ta hand om dig och din vrist. Det måste få göra ont en stund och läka ut. Både hjärta och fot.

  Du är stark och kommer tillbaka!

  Kram

  1. Tack så mycket för dina ord. Och ja, jag blir också tvärförbannad när vuxna kvinnor beter sig som elaka tonåringar.
   Kram och ha en fin dag

 13. Det verkar helt vansinnigt med dessa personer som medvetet använder klipp från din blogg för att sabba. Fy fan vad lågt av dem! Det finns ju möjligheter att ”låsa” bloggen så att vi som följer dig får skicka namn och e-postadress till dig för åtkomst och då skulle du kunna ha litet bättre koll på dina läsare. Kanske kan vara en lösning?

  Det gör så j-vla ont att få hjärtat krossat, fick mitt krossat i höstas och nu i våras igen av samme man (när det uppdagades han varit otrogen mot mig då vi var ihop) men på nåt sätt lyckas vi ändå samla ihop bitarna för att resa på oss igen. Du fixar det här. Du är en fighter Louise- det vet jag efter att ha följt din blogg i flera år.
  Stor kram

  1. Såna där människor som vill förstöra hittar nog en lösning ändå. Det är bara att hoppas att de faktiskt ser sina handlingar själva och skäms över hur de faktiskt beter sig.
   Tack för dina peppande ord och vad glad jag blir att höra att du och din kärlek lyckats reparera det. Här är det inte otrohet inblandat, men problem kommer ju i alla former. Jag hoppas vi löser det. Stor kram till dig

 14. Så tråkigt att höra att du blivit lämnad. Var så glad att du hittat nån. Att må dåligt gör alla mer eller mindre ibland o det är helt ok. Jag har ätit antidepp sen 2001. Äter cymbalta nu mera och funkar jätte bra. Åt cipramil i början o gick upp 30 kg på 1 1/2 år. Har varit överviktig i hela mitt liv o det där gjorde det inte bättre . Gjorde en GBP för 6 år sen ock gick ner ca 50 kg men har nu gått upp 20 av dom. Mår dåligt över det. Så det är ingen enkel lösning det heller. Jag skulle i vilket fall inte klara mig utan mina piller. Jag är en sån som älskar mitt jobb o jobbar för mycket o det skulle inte gå utan pills. Stor kram o hoppas att det vänder till det bättre snart ❤️

  1. Vad skönt att du hittat en medicin som funkar. Det är en djungel det där med vad som passar vem. En del mår bra av vissa och andra mår skit. Jag håller tummarna för att Voxra ska vara bra. Stor kram till dig

 15. Det är ju inte klokt det jag nyss läste, men det finns ju folk till allt… har följt dig länge och önskar dig allt gott! Hoppas allt går i lås med boendet så du kan få lugn och ro runt det. Arbetsgivare som inte tycker ärlighet vinner i längden är inte särskilt attraktiva tycker jag. Det finns ju orsaker till hur man mår, och att inte ha ett jobb är KU en av dem. Kämpa på och kramar från mig!

 16. Vill inte vara en sån där jobbig positiv människa, men NU är det nya tag som gäller! Först till akuten med foten och knät pronto! Sedan flytt och fokus på dig själv. Dåtiden är förbi. Det är nuet som gäller! Heja heja!

 17. Även om den lättaste vägen nu är att rikta hela din ilska på ”de där andra kvinnorna som ville förstöra” så är det ju så att när allt kommer omkring hans beslut. En riktig karl låter sig knappast påverkas av skvaller och skitprat eller osmickrande bilder, herregud han har ju ju sett dig i alla vinklar och vet precis hur du ser ut live liksom. Varför skulle en bild påverka det? Jag har alltid funderat på det där att när ens karl gör nåt fult, som dumpar en, eller framför allt om han är otrogen, då går kvinnan i förhållandet ALLTID automatiskt i attack mot den ”andra kvinnan” eller nån annan som kanske varnat henne för honom tidigare. Väldigt få är arga på karlsloken som är dumparen/den otrogne. Inte vet jag ju i ditt fall men du tycks låta all bitterhet riktas mot några andra människor, när han faktiskt är en vuxen karl med egen hjärna och eget hjärta. Du kommer att hitta nån, det är jag säker på. Lägenhet och jobb först, sen löser sig allt annat med tiden!

  1. Jo fast jag skriver också klart och tydligt att det INTE var på grund av dem, men att sådant bidrar. Den egentliga orsaken har jag inte nämnt. För jag säger likadant, klart han vet hur jag ser ut i alla lägen så bilder gör varken till eller från. Men sättet att försöka svartmåla mig, misstänkliggöra situationer osv genom att leta upp mig och min blogg – DET är fult. Så du feltolkar nog min text om du tycker att all min bitterhet riktas mot andra. Ska gå in och se om jag kan skriva det tydligare så man inte tolkar mig fel.

 18. Jag blir ledsen över att läsa hur elaka andra kvinnor kan vara. Vad är det för fel på dom som gör så? Jag kan inte förstå hur någon kan bete sig på det viset. Fy, så fult gjort.

  Jag gick också upp i vikt av Mirtazapin och har nu istället Sertralin som fungerar bra för mig.

  Det är jobbigt när kärleken tar slut och man får se till att vara extra snäll mot själv när det gör ont. Men det går över till sist och jag är övertygad om att du kommer att finna den rätta till sist.

  Ta hand om dig!
  Varm kram

  1. Tack för omtanken Angelica. Ja jag är glad att jag slutat med Mirtazapin för det där med sötsug och känslokallhet vill jag inte vara med om. Hoppas att Voxra ska funka istället.
   Stor kram!

 19. Hoff hjärtesorg är inte kul, vete fasn om det är värt att ens försöka pga det. Så går mina tankar kring mitt eget kärleksliv iaf.
  Beatcharna som försökt sabba för dig och dina fd har uppenbarligen inte hört talas om KARMA!? Så små och ynkliga de måste vara med patetiska små liv. Sen håller jag med andra som tycker att männen är ju vuxna, de får ju fasn skärpa till sig istället för att tro på sånt trams!

  Och se nu till att kolla upp foten! Kan nog vara ett ledband som gått men ja den måste kollas!
  Stor kram ♡

 20. Hormonspiral! Det eviga mensandet 40+ är vidrigt och nedbrytande. Jag var skeptisk i flera år till hormonspiral men oj så skönt att slippa de oberäkneliga blodbaden. Kramar till dig.

 21. Vill ge dig ett hjärta♥️. Dumma människor finns det gått om . Man blir bara så trött på dessa pesimister som ska leka moraltanter. Tycker du är tuff och fin .

 22. Mirtazapin är det värsta jag varit med om. Aldrig mått sämre!! Fy! Äter nu citalopram. Funkar för mig. Ta hand om
  Dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.