Om min erfarenhet på dejtingområdet

tips-for-better-relationship

Vet ni, egentligen skulle mitt förra inlägg handla om relations-cv. Nu råkade jag dra iväg i ett för mig lika aktuellt håll så jag ville inte blanda in relationer. Men nu så. För det där med att söka jobb och relationer är ju faktiskt ganska lika. Man ska sälja in sig. Det gäller att ha rätt bakgrund, utseende (ja det spelar ju faktiskt viss roll när man söker jobb också, mer än man kan tro. Speciellt om man är tjock), och så det där med glapp i sitt cv. Det är viktigt här också. För precis som när man söker jobb så undrar folk vad det är för fel på en om man inte varit i ett förhållande på länge. Och har man varit det så länge som jag (snart 18 år), ja då jäklar.

Träffas man ansikte mot ansikte är det en sak, men att förklara det där via nätet. Näe…då drar många. Senast häromdagen faktiskt. Jag frågade honom(3 år), han frågade mig (jag sa 15, lite som när man friserar antal sexpartners. Uppåt eller neråt beroende på person och ålder). Sedan har det varit tyst. Det är hans förlust, men ändå. Och jag erkänner att jag själv är snabb att hitta fel. Jag försöker verkligen inte att leta fel, nope. Men jag tillhör de som blir mer och mer kräsna med åren. Några blir tvärtom desperata och är inte så nogräknade. Men jag försöker att inte vara mer kräsen än vad jag själv har råd att vara liksom.

tumblr_o4cvhwbpSv1s58n9ho1_500Nej jag söker ingen supermodell. Jag vill ha en man som är snygg i mina ögon. Tyvärr ser man alltför ofta både män och kvinnor som letar efter något ouppnåeligt. Det gäller nog att ta på de kritiska glasögonen mot sig själv också om man är väldigt kräsen när det kommer till en partner. ”Nej han är inte snygg nog”. Okej, är du så himla snygg själv då? ”Jag vill ha en man med magrutor”. Är du själv vältränad? ”Han måste vara smart och rolig”. Återigen, kan du matcha det?

Nu menar jag inte att man ska sänka sig själv och tänka att nej det finns ingen för mig för jag är så kass, ful, tjock osv. Men en del kanske bör tänka efter några varv. Jag vet både män och kvinnor som är ensamma år efter år för att deras krav kanske är åt helvete. För egen del vill jag inte ha en tjock kille. Jag attraheras inte av tjocka män. Men jag är tjock själv så då får jag ta och göra något åt saken. Nu är det självklart inte bara så att tjocka söker tjocka och smala söker smala, snygga söker andra snygga osv. Nope, det finns alla möjliga konstellationer när det kommer till relationer. Men om man målar med stora penseln så är det lite så det ser ut.

The-Best-Thing-in-LifeJag har fått frågan (jag minns inte om jag svarat förut eller bara tog det i kommentarsfältet så jag kör igen) om hur jag gör med bilder på dejtingsidor? Om jag har helkroppsbilder? Ja det har jag. För tio år sedan hade jag inte det. Då hade jag på ansiktet och så berättade jag att jag inte är smal. Jaja, det blir nog bra tyckte killarna. Men blev ändå besvikna när man sågs. Så jo, ha bild på hela dig. Och då menar jag inte i bikini. Jag vill själv se bild på den jag ska träffa, så han eller hon lär vilja se dig. Och inte bara en porträttbild. Speciellt inte om du kanske då väger mer än du själv är nöjd med. Det låter hårt och kanske orättvist, men då slipper man besvikelse om man ses. Jag har lärt mig det den hårda vägen. Och ha för guds skull ingen gammal bild. Eller en retuscherad. Inte om det är den enda du har. Har man flera så ska de ju spegla hur man faktiskt ser ut.

img_3354-1.jpg img_3355-1.jpgEnligt mig och min erfarenhet i alla fall. Sedan får ju var och en göra som den vill. Vill man bara köra på utsmetade filter-bilder i porträttmodell får man ju givetvis göra det 😛

Det var lite om min dejtingerfarenhet det.

Nu är det dags att dra på mig ansiktet och ge mig iväg för att fixa ärenden.
Nästa inlägg blir test av en sprillans ny mascara. Kram!

Kolla mer

6 comments

 1. Hej!
  Håller med dig om att det är lika bra att visa hela kroppen på en dejtingsida. Det fnns så många som stör sig på ens storlek. Bättre att göra dom glatt överaskade än att ha något filter som visar något man inte är.
  Det knasigaste jag varit med om va en kille som va blond och blåögd på bilden och i verkligheten varhan svarhårig med bruna ögon. Vad hände där liksom?!
  Hoppas du roar dig med dejting och att du skrattar åt de knasbollarna som dömer dig för ditt utseende. Synd om dom, du missar inget.

  1. Hej Sara. Ja men så är det ju. Har man bara ansiktet får man kanske tyärr förbereda sig på besvikelse. Det är ju inte alls säkert att det blir så, men jag själv har som sagt varit med om det för många gånger så jag har med hela mig. Så vet de liksom vad de kan vänta sig 🙂
   Haha, ja du, jag har också träffat ett par som inte sett ut som på bilden. Det var inte ens hans bild. Jag blev så förbannad att jag gick ganska omgående. Dels var jag besviken på den väldigt beigea killen som kom och inte den snygga på bilden ( ja jag är ytlig jag också), men framför allt för att han ljög. Trodde han inte att jag skulle märka det? Samma som din då. Jisses.
   Kram

 2. Hej!
  Jag ska i helgen tillStockholm. I Göteborg där jag bor har HM bara en butik som har större storlekar. Vet du vilka HM- butiker i Sthlm som har större kläder ?

  1. Hejsan Anna. Det är butiken på Drottninggatan 50 som har plus numera. Det är den mitt emot Åhléns City. De hade på Ringen på Södermalm också förut men jag hittade inte sist jag var där, så de är nog bortplockade tyvärr. Så den på Drottninggatan är tyvärr alles. Jag vet inte om de har i ngn av galleriorna utanför city. Så tyvärr lika kasst här som i Gbg.

 3. Tack snälla du för hjälpen!
  Blir så arg och besviken att man blir bortprioriterad mer och mer… Facklig som jag är borde jag säga ”Upp till kamp” ; )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.