Nu har jag provat bh

Jag hoppas att ni har en toppenlördag fina läsare. Underbart väder och många varma grader här i sthlm, 19 grader förut när jag kollade. Hoppas att resten av landet har det lika fint.

Nu till underkläder. Eller bh’ar närmare bestämt. Jag har ju skrivit om det förut, dvs hur svårt det är att hitta en tutthållare om man har stor byst. Om man inte går in i specialbutiker som tar över 500 för en bh. Kolla bh på Hm finns inte med på kartan för de har bara små storlekar. Dessutom tycker jag oftast att deras bh’ar är rätt fula. Svarta med rosa spets, leopard med rosa spets, grön och gul…skitfula och lite horiga.

Visst finns det undantag men jag kollar som sagt nästan aldrig på den avdelningen längre eftersom om de får för sig att ha D-kupa som är det största de kan tänka sig på en kvinna, så är den oftast i typ 75 D. Jo men vi gör en stor kupa med liten omkrets för det är ju väldigt vanligt att kvinnor ser ut så. Inte av naturen i alla fall. Visst finns det alla möjliga varianter på bröst och kroppar men bröst består ju till största delen av fett och körtlar så att smala tjejer har liten byst är ju det normala eftersom de inte har lika mycket fett på kroppen. Och vi som är tjocka har ofta stora bröst eftersom vi har mer fett. Helt logiskt. Hm tänker uppenbarligen inte riktigt så. Sen är ju inte d-kupa så väldigt stort heller iofs. Jag har ofta undrat varför de inte har en bib-avdelning för underkläder.

Typisk hm-bh. Jag förstår att de vänder sig till en yngre målgrupp än mig men...ändå. Buttugly.

Kappahl är lite bättre där för de har xlnt bland sina övriga underkläder. Tyvärr har de den kassa smaken att nästan alltid ha formpressade bh’ar. Sådana som gör bysten ÄNNU större. Jag behöver inte det. Kan vi inte bara få en jävla bh utan en massa stoppning? och gärna en som inte slutar tvärt och skär in i bysten så man ser ut som en slags alien med 4 boobisar. Nog för att bröst är fint men fyra stycken vill jag inte ha.

Typisk xlnt(kappahl) bh. Stoppad och stel.

Fast häromdagen när jag kikade runt så hittade jag faktiskt en jag ville ha. För 99 kronor. Mitt första val hade kanske varit svart men det fanns inte så jag programmerade om huvudet lite och tänkte att lila och blått är faktiskt modernt nu så jag kan ha en lila bh.

Den jag gillade. 99:- för alla bh'ar utom creem-sortimentet. Jag är väl inte helt överens med de svarta rosetterna på lila bh men de går ju att sprätta bort vilket jag för övrigt ofta gör med bh'rosetter. Speciellt de på axenbanden. Det blir så tydligt att det är bh band som tittar fram om rosetterna sitter där.
Tillhörande trosa. 99:- för den också.

Jag funderade över om jag vill lägga ut hur jag ser ut i den men har jag visat bikin kan jag väl visa bh. Klippte dock huvudet för säkerhets skull. Det finns många perverterade bildtjyvar därute som går igång på bh’ar så lika bra det liksom.

Såhär sitter 90 E på mig. Riktigt bekväm och det blir ingen bröst-rumpa.
Finns i marinblått också.

Ha en fin kväll alla snälla. De osnälla kan ha en riktigt pissig kväll med sig 🙂 Puss o kram

Kolla mer

26 comments

 1. Jag har också stor byst, den från Kapp Ahl är jättefin. I dag har jag cirka 6 mil till Kapp Ahl, men butiken kommer till H-sand i oktober tror jag det är, det är bra! Jag får gå på Fin in under heter butiken, 500:- och uppåt för att hitta en behå som passar mig.

  1. Jeanette: Ja det är surt att behöva betala så mkt för ett plagg som inte syns ändå. Att beställa på nätet är inte heller det lättaste då man gärna vill testa den men ibland kan man få in en lyckoträff och hitta en bra online till vettigt pris som passar perfekt .

  1. Nettan: Ja det är inte det enklaste om man inte vill lägga ut en massa pengar och det vill jag icke. Den här är skön till en billig peng.Kram

 2. Jag har också letat i alla år, men behöver inte det längre 🙂
  Det är definitivt värt att gå in i en specialbutik. Jag gjorde det i våras och fick en mycket snyggare kropp efter det. Jo, dom kostar lite mer, men man får kvalité, rätt storlek och passform. Hellre två dyra BHs och hoppa över att köpa kläder ett par månader.

  1. Cecilia: ja många resonerar så men själv har jag ingen lust att lägga ut jättemycket pengar på en bh. Då köper jag hellre kläder som syns 🙂

 3. Jag har samma men bygeln hoppa dock ur ratt fort 🙁 har sytt flera ganger men det funkar bara inte, ska kanske bara köpa en ny o hoppas pa battre kvalitet.

  Tack for en superbra! Kan du inte testa lite ponchos så jag slipper slapa runt Mitt gravida jag i jakt på en

  1. Sanna: meeen! Ja om min hoppar ur så får de då tillbaks den för byglar som sticks går nästan aldrig att laga. Jag har också gett mig på det men det hjälper inte.
   Jo jag kan kolla fler ponchos. Har tipsat om några redan. Som den svarta jag köpte på gina tricot. Först tänkte jag ta en rutig eller så men insåg att enfärgat passar till det mesta.

 4. Satt som en smäck 🙂

  Ha en toppenkväll och tack för att du finns och inspererar/tipsar oss som inte är några size zero 😉

 5. Hatar att leta bh… Har stor byst, men är liten runt om (helt naturligt) och jag lyckas ALDRIG, ALDRIG hitta någon som passar, ens i specialbutiker. Nu t ex behöver jag ha amnings-bh. Hittade 1 enda modell som passade ok (strl 70H!!!!!!), fast det blir ändå 4 bröst. Suck:(.Är jag verkligen så ovanlig eller saknas det något på marknaden??

  1. Mammanmax: 70 H låter som en väldigt ovanlig storlek men ibland kan man ju ta större omkrets och mindre kupa istället? en kompis till mig köpte en bh i typ 70E eller ngt tror jag men hon har inga stora bröst så jag fick inte ihop det. Hade jag gissat hade jag trott att hon har 75b eller c. Så kanske det kan funka att kolla? Fast jag vet ju inte om det är vad du gör. Det där med 4 bröst får jag också i så många bh’ar. som om de är för runda liksom. Ska brösten vara avlånga för att passa i en bh? irriterande är vad det är.

 6. Jag har blivit ett stort fan av Twilfit – som har en bra och snygg bh för 149 kr och de är alltid vänliga och hjälper till att prova ut. Tyvärr är största storleken 85E – vilket jag har tur att ha! Så nu innan USA resan blev det två, en svart och en vit. Men jag ska kika ”over there” för där borde vi lite större kunna hitta något om någonstans 😉

  1. Alexandra: Ja deras ytterlighets-bh’ar finns det inte många av. Den största går nog till 95F. Detta vet jag för att jag har retat ihjäl mig på det här med bh’ar och tyckte att ja men då försöker jag väl göra ngt åt det. Att vi med stora bröst faktiskt också vill ha ngt snyggt under. Inte bara en stor tant-hängmatta med superbreda axelband. Så jag ansökte om att vara provmodell hos Twilfit. Tänkte att då kanske jag kan påverka också. Jag trodde att jag hade just 85e som de eftersökte men enligt dem så har jag 90F. så gick det med det. Usa borde ju vara drömlandet för att hitta vad som helst i plus size.

  1. Sofia: var i valet och kvalet jag också men slog till med lila till slut. Fast den blå är lika fin. Bra pris också för i vanliga fall kostar den 179:-

 7. Mycket bra tips! Jag var på tutthållejakt häromdagen och började nästan gråta. Tillhör den där lilla grupp som har små myggbett till bröst men stor överallt annars (förstår inte varför kroppen inte bara kan tänka lite smart och samarbeta, typ att låren ger lite fett till brösten så att båda får win win!?) Mycket svårt!
  Men fina BH-ar du hittat! Ha en bra helg!

  Kramar!

  1. Lisa: Förstår att det suger. Fast stora bröst är inte heller alltid en fördel för man ser ju liksom större ut överlag med stora kupor. Aldrig kan man vara nöjd. hehe
   Ha en go söndag. kram!

 8. Jag brukar köpa BH:ar på Lindex, då jag gillar deras Generous-sortiment. Där har jag hittat en modell jag gillar, så det blir omköp efter omköp.

  Att prova ut en bra BH är inte lätt. Just problemet med att man får dubbla rader med bröst är ganska universellt, jag tror alla drabbas av det någon gång.

  1. Snigel: Det är skönt när man hittar en modell man gillar. Jag har haft en från xlnt jag slitit på i ett år eller så nu men den finns inte kvar. Generous har tyvärr ofta ganska små kupstorlekar men upp till stor omkrets vilket är konstigt. Man kan hitta typ 100D men inte 85E. Underligt.

 9. Jag tillhör visst den där ovanliga kategorin liten omkretts och stor kupa :)Men jag är inte smal, utan liten under bysten, fettet samlar sig längre ner 🙂
  Jag har 75 G. Det är inte det lättaste att få tag i. Inte på bonprix heller. Men har hittat en sida som jag fyndade på rea här i sommras. Kolla in och se vad du tycker http://www.change.com/

 10. Susan, jag känner igen det där. Jag är inte alls speciellt smal, men är det tydligen under bysten… Går jag upp i storlek runt om så hjälper ju inte bh:n nåt, då den åker upp i ryggen. Men det där med storlek är ju olika beroende på märke och modell. Change går upp till stora kupor, men har ganske små storlekar. Där ligger jag på ca 70H, medan jag hittat en bra på Lindex i 70F. De sitter precis lika!! Den på lindex måste jag absolut rekomendera. En vanlig slät som passar under allt OCH den enda jag hittat i den storleken i hudfärgat, så jag kan äntligen ha vita toppar, tjohooo:) (även om det blir lite dubbelbröst, men det blir det ju på alla andra oxå)

 11. Har också 75G eller rent av 75H, ibland 80FF, andra gånger 70H. Beror helt på modell. Måste prova, så jag köper i butik, bland annat Gustav Mellbins på Västerlånggatan här i Stockholm. Senaste jag köpte kostade drygt 1000 kronor… Så det blir inte så många per år, kan jag säga. Min storlek finns aldrig i vanliga storkedjor, och som sagt – vågar inte köpa utan att prova, eftersom det varierar så mycket även inom samma märke. Är inte heller smal, men uppenbarligen är jag fortfarande smal under bysten eftersom jag har så liten omkretsstorlek. Fettet sitter på magen och höfterna och häcken och låren… Önskedrömmer om att ha liten nätt byst så att jag kan ha klänningar med tunna axelband eller halterneck eller kanske inga axelband alls. Lär väl aldrig hända, tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.