Nu blir det smink och krämer

Hej miss i nassa vänner. Jag antar att de flesta av er kommer läsa vid en mer vettig tid än nu när jag skriver. Men jag råkade somna när jag kom hem. Jag lurade på mellan typ halv åtta och halv tio. Jag antar att jag behövde det. Men nu är jag alltså vaken och sitter och redigerar bilder. Jag har tagit några hundra de senaste två dagarna. De från idag har jag inte ens lagt över från mobilen till datorn än. För det är pressdagar nu. Det innebär att pr-byråer runt om i stan bjuder in press och bloggare för att visa upp höstens nyheter och jag har varit runt på några stycken. Först de två igår. Jag tar dem i separata inlägg för det blir så många bilder annars. Det lär det bli ändå men jag vill ju visa allt fint.

Förste man till rakning är alltså Kraft cosmetics som igår (tisdag alltså) presenterade nyheter från Pür minerals. Det var läppstift, lipgloss och mascara vi fick pilla på. Och så nyheter från Comfort zones serie Skin regimen. Jag kommer skriva mer om dessa märken när jag väl testat mig igenom alla varuprover vi fick med oss.

purminerals

sminkasEfter mingel och lunch var det dags att lyssna. Vi fick höra om de olika nyheterna och sedan fick vi även en snabbkurs i hur man bäst lägger på rouge. Och nej, det är inte Sibel som är modell som jag först trodde när hon satt i en soffa och läste i sin mobil.

rougeSjälva rouget ska läggas på ”äpplet” på kinden. Inte under kindbenet som en del gör. Där ska man ha shading för att skapa konturer. Rouge är till för att ge en fräschör till ansiktet. Så inte längre ner än näsan och så ut till ögats mitt ungefär. Börja inifrån och ut så att inte det mesta av färgen lägger sig ut mot tinningarna. Inte så snyggt. Sådär, nu vet ni det.

nyafargerJag gillar både krämrouge (eller blusher, vilket man nu vill säga) och puderformen. Krämen för en mer naturlig look och den pudra när man vill vara mattare. Generellt kan man nog säga att jag föredrar kräm på sommaren. Men det är inte enbart då för jag kör även på vintern ibland. Samma sak med puderrouge.

bordmsminkDet är ju så roligt att gå loss bland sådant här.

lipstickJag är inte så van vid läppstift och det är tydligen inte så många i min generation, de flesta föredrar lipgloss. Men det börjar komma mer och mer tydligen och de här nya ska vara krämiga och inte sådär torra som en del läppstift kan kännas. Det ska bli spännande att prova.

gloss2Jag har många lipgloss redan, det har jag. Men man får ju sina favoriter så det är jättekul att jag ska få testa en massa nya färger nu. Som den här. De har roliga namn dessutom men jag återkommer till det sen.

gloss1Den här har jag redan i min väska. Den påminner om ett gloss jag har från Maybelline som jag älskat men det här lär jag förmodligen gilla minst lika mycket, om inte mer då jag tycker att Maybelline kanske är liiiite för glittrig egentligen. Helst har jag utan glitter alls men jag hittade ingen bra i den färgen utan glitter så då fick det bli så. Den här har dock mindre bling i sig.

pussmunSvårt att se färgen på, speciellt när jag trutar så här snyggt med munnen. Jag ska göra ett test med alla färger har jag tänkt.

biglookOch mascaran då. Jag älskar att prova mascaror men det blir dyrt att köpa dem för att testa tyvärr, så jag blir alltid jätteglad när jag får prov. Den här har jag provat tidigare men då i en rosa variant och då hette den Big blink. En mascara jag även lottat ut här i bloggen. Den är så jäkla bra! Big blink var tydligen varumärkesskyddat så nu heter dessa mascaror från Pür minerals alltså Big look istället. Det här är en vattenfast variant och som ni ser på korken är det vattendroppar på den. I plast alltså. Rolig detalj och praktiskt att den är blå så tar man inte fel. Vattenfast mascara är perfekt på sommaren. Se till att ni har bra rengöring bara så ni inte står och sliter med den vanliga som jag gjort med en annan vattenfast innan jag kom ihåg att köpa rengöring för vattenfast smink. Den här ska ha samma formula som den rosa (icke vattenfasta alltså), så mina förväntningar är höga.

varuproverSnacka om att få testa loss. Alla de här varuproverna fick vi med oss hem. Underbart!

skinregimenNu har jag inte skrivit så mycket om Skin regimen än men det kommer när jag provat dem som sagt. Jag glömde ta bild på de här burkarna och flaskorna. De är i brunt glas eller plast. Lite som man tänker sig på apotek. Stor tumme upp från mig. Jag föredrar burkar när det kommer till krämer. Se till att ni har rena fingrar bara innan ni stoppar ner era små tassar i burkarna.

trolljagOch så här såg jag ut igår. Samma sak idag fast svarta brallor och annat linne. Plus lite mer styrsel i håret idag.

Jag hade tänkt skrivit om det andra besöket för dagen också men det får ni senare idag för där har jag ännu fler bilder att visa. Plus att jag ska lägga mig nu. Puss på er.

Kolla mer

3 comments

  1. Skulle behöva gå på sminkkurs märker jag.
    Varifrån kommer den snygga blusen/jackan du har på bilden? Jätte snyggt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.