Nej jag skäms inte över vad som finns i min dosett

Jäklar vad jag avskyr min dator! Förra inlägget tog svinlång tid att skriva eftersom den fick för sig att starta om och uppdatera mitt i bloggeriet. Den överhettades, stängdes av, startade om osv. Det tog en timme att vänta på det. Så himla irriterande så jag är på lite dåligt humör nu. Plus mår lite illa och är yr.

Det senaste för att min medicin är slut. Så himla dumt att jag glömt fixa ny så nu mår jag inte bra alls av utsättningssymptom. Jag vill förvisso sluta med den och ska göra det, men man ska ju inte lägga av tvärt. Det gillar kroppen icke.


Medicinen jag snackar om är Fluoxetin, en antidepressiv sådan. För ja, jag har ju berättat tidigare om att jag mått dåligt och behövt ta hjälp för att liksom jämna ut vägen. Det är ofta sådant hyssjande om man tar tabletter för att man mår själsligt dåligt, och det är så galet. För man är INTE konstig eller nervklen eller vad man nu får för sig. Men jag vill som sagt var sluta, för även om de jämnar ut svackor så jämnar de också ut eller tar bort en del känslor. Jag har svårt för att gråta. Jag blir ledsen men torrgråter liksom vilket är jobbigt för en rejäl gråtpöl är rensande. Men icke.

Och sex, ja lusten minskar drastiskt när man tar antidepressiva. Det gäller kanske inte alla, men jag tror att alla jag pratat med, oavsett medicinsort, verkar känna samma sak. Och det är jag trött på. Jag vill ha tillbaks alla känslor. Utom ångest och svarta tankar, de lämnar jag gärna därhän.

De andra tabletterna i min dosett (ja jag har en sådan och jäklar vad bra det är för annars glömmer jag lätt) är kosttillskott. Rosenrot för att bli piggare, d-vitamin för typ samma sak då jag vet att jag brukar få brist på det annars. Eftersom jag inte varit ledig något i sommar utan mest bara jobbat och på helgerna har det varit skitväder så är väl risken större att drabbas av brist, så jag har börjat kompensera nu. För ett par veckor sedan faktiskt.

Och så tar jag magnesium. Det är bra för allt och lite till, men mest började jag för att jag hade kramp i foten och hälsenan. Det gick inte över och gjorde skitont, då sa läkaren att jag ju kunde prova magnesium. Och ja, det försvann. Det bidrar till nervsystemets funktion, samt musklernas dito. Oftast tar jag en på morgonen, och ibland en på kvällen också eftersom det kan bidra till att man slappnar av mer och det är ju bra när man ska sova. Det är dessutom jäkligt svårt att överdosera magnesium så två är lagom för mig.

Ja det är min dosett det. Men idag och igår saknas alltså en tablett som jag måste fixa till imorgon. Och sen sluta med dem.

Hoppas ni har en bra söndag, med eller utan mediciner och kosttillskott. Och glöm inte att man ska INTE skämmas över att må psykiskt dåligt, det är inte konstigare än att må fysiskt dåligt och det är ju sällan skamligt (såvida det inte är könssjukdomar och liknande som få ju vill snacka högt om).

Puss & kram

 

Kolla mer

13 comments

 1. Att äta tabletter för att må bra tycker jag visar på att man är smart och inte alls nervklen. Om hjälp finns att få är man dum om man inte tar emot den.

  Magnesium tar jag också. Särskilt på kvällen. Då somnar jag som en stock. Jag tycker även att där suget lägger sig när jag ätit magnesium några dagar i sträck.

 2. Tar också Fluoxetin, men kommer nog aldrig vilja sluta eftersom det är den enda antidepressiva som funkat för mig. Tycker inte att jag har några påfallande biverkningar, och sexlusten är det inget fel på heller. Men trist om den försvinner och man blir känslomässigt avstängd, då förstår jag att man vill sluta.

  För övrigt tar jag också magnesium och D-vitamin 🙂 Sen är det Femal (mot pms), Levaxin (för sköldkörteln) och Loratadin (mot köldallergi, ganska ovanligt). Börjar bli några tabletter nu…

  1. Ja det har funkat okej för mig också, men har som sagt de där bieffekterna jag inte gillar. Så nu vill jag prova utan. Men om du mår bra av dem ska du absolut fortsätta.
   Ja den där dosetten blir väl större ju äldre man blir antar jag 🙂 Men så praktiskt att ha en och dessutom att det finns mediciner och tillskott som får en att må bättre. Kram

 3. Nä, varför skulle du skämmas? Tycker det är bra att du skriver om det rakt upp och ner!
  Jag tar inget sånt men är stresskänslig och har varit på väg att bli utbränd och blev känsligare efter det. En kollega benämner gärna folk som svaga och starka – gissa vilken kategori jag hamnade i!
  Kram

  1. Ja ju mer vi pratar om det, desto mindre skambelagt blir det. Starka och svaga, så okunnigt och ignorant och det säger mer om personen som benämner folk så. Ta hand om dig. Kram

 4. Tog Sertralin ett tag men kände mig helt avtrubbad av dem, som att de tog bort lite för mycket av alla känslor. Så jag bytte till Venlafaxin som funkade mycket bättre för mig. Dock var de väldigt jobbiga att fasa ut sen.

  Man ska absolut inte skämmas för att man äter antidepressiva. Det är synd att det ska vara så skambelagt att må dåligt.

  1. Har också testat en del genom åren med olika resultat, men nu vill jag försöka utan. Får se hur det går nu när jag är i en lite knepig fas utan jobb och har en massa oro. Men det ska nog gå bra 🙂 Tack för att du delade med dig.

 5. Hej! Nu har jag varit och köpt magnesiumtabletter. Tack för tipset! Tror det passar mig. Äter ginseng sedan tidigare.

 6. Hej.
  Bra med lite extra tillskott på hösten/ vintern!
  VII tipsa om att man ska ta vitaminer på morgonen och mineraler till natten. Då ger det bättre effekt.
  Jag tar B12 o D vitamin varje morgon och magnesium o zink till natten!
  Må så gott

  1. Ja magnesium är nog bra att ta på kvällen. Tar en på morgonen och en på kvällen om jag fått ont av senorna, men när jag bara tar en ska jag nog ta den på kvällen. Bra för sömnen också ju.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.