Nej jag är inte nöjd med min kropp

I samband med Läckbergs bild med Marina Haag var det många spydiga kommentarer på bloggen ”Bloggbevakning”. En sida jag kan finna roande, men som också ger mig ont i magen på grund av den hårda tonen. Både från Camilla Gervide som skriver bloggen, men främst i kommentarsfältet. Många verkar älska att dissa folk och gottar sig om en kändis till exempel gått upp i vikt. Läckberg skrev om sina ”bearnaiserullar” på magen och hur hon precis som många andra kämpar med att känna att man duger som man är. Och så länge vikten inte är till besvär hoppas jag att man kan skita i hur en kropp ska se ut enligt sociala medier. Där normen verkar vara ung, rynkfri, smal med thigh-gap och platt mage.

För min del är jag missnöjd med min vikt. Så är det. Dels utseendemässigt, men mest på grund av att min tjocka kropp hindrar mig från att göra saker. Att gå långpromenader vid havet med pojkvännen går inte på grund av smärtan i knäna och benen. Han tycker by the way att jag är fin precis som jag är, men att det är synd att jag har ont och att smärtan hindrar oss ibland. (Så ni jävla troll som skickar bilder till honom för att ni inte tror att han vet hur jag ser ut kan ju bara lägga ner)

Dessa ben gör ont. Men inte att jag tänker låta storleken på dem hindra mig från bikini varken i trädgården eller på stranden. Icke! Och by the way – jäklar vad kul det var att köra högtryckspickadoll på väggar, tak och plattor.

Jag drar mig också för att sätta mig i vissa stolar. Dels för att jag är rädd att de ska vara för klena och braka ihop under mig, men också för att en del stolar gör ont när de klämmer på mina lår. Jag är inget fan av stolar med armstöd om vi säger så…

Det är bara några få exempel på varför jag inte är överens med min kropp. Det handlar ju också om något som ytligt som mode och kläder. Det är tråkigt att inte kunna klä mig som jag vill. Jag försöker klä mig fint ändå, för det kan man, men det är inte alltid som jag kanske hade önskat.

Men mest handlar det alltså om smärta. För en stor och tjock kropp har lättare för att dra på sig artros och annat smärtsamt. Så ja, var gärna kroppspositiv, men träna din kropp så att den håller och inte hindrar dig från att göra saker du vill.

Den främsta skönhetsoperationen (den räknas korkat nog som det) jag vill göra är fettsugning. En vattenfettsugning som tar bort de sjuka fettcellerna man får av lipödem. Tänk att få ben som inte känns som två tunga stockar!

Det blev kanske lite rörigt här, men det är ingen artikel eller krönika i en tidning som jag hade redigerat så att allt var i ordning och stämde överens. Nu är det mer mina tankar rakt upp och ner. Det lär komma mer av dessa tankar. Läckbergs inlägg satte igång min hjärna känner jag 😀

Kram på er!

Kolla mer

12 comments

 1. Sitter och småskrattar, är det sant att några troll väljer att skicka bilder på dig till din pojkvän *garvar* Tror de på fullaste allvar att han inte sett hela fina dig? Måste vara några väldigt små och oerfarna typer.
  Du är så fin som du är! Älskar din blogg och dina guldkorn som du finner ute i butikerna. Har långa ggr köpt de kläder du visar!
  Kram

 2. Jag beundrar dig för att du vågar visa dig som du är. Jag är inte heller perfekt eller smal dessutom svårt sjuk så jag kan inte röra på mig alls och har gått upp i vikt både pga sjukdom och mediciner. Jag hatar min kropp rent ut sagt av flera anledningar. Försöker gå ner och tänka på vad jag äter, men gav mig själv semester i 4 v nu annars är jag typ sockerfri, har givetvis gått upp igen men tar nya tag nu. Jag är också ett stort fan av Läckberg fast jag aldrig läst en bok av henne ens, hon vågar visa båda sidorna. Själv har jag en blogg men jag vågar inte göra det där, visar aldrig bilder på mig överhuvudtaget fast jag skriver om min vardag i sjukdomen. Jag orkar aldrig sminka mig men längtar tills jag skulle orka det, för min egna skull. Jag har även nästan glömt bort hur man gör och allt är så himla nytt numera och tusen produkter verkar behövas. Om du vill någon gång skulle jag önska du visade hur du sminkar dig och vilka produkter. Jag är väldigt allergisk men Isadora brukar fungera, det är den enda mascaran jag har tålt, den oparfymerade. Nu blev detta långt… Och HUR kan någon tro att din Mr T inte skulle veta hur du ser ut, alltså vem gör sånt på riktigt, så sjukt, det är ju typ stalkerbeteende… Tack för din härliga blogg och allt du skriver, gillar när du är personlig och vågar visa det som det är. Kram till dig <333

 3. Allvarligt???!!! Är det verkligen nån som gör sig besväret att skicka bilder på dig???
  Du måste verkligen ha en betydande roll i den personens liv. Uppta personens tankar…
  Vilka sorgliga människor det finns, man upphör aldrig att förvånas.
  Du är fin som du är såklart, men synd att du har besvär. Hoppas du kan få hjälp tillslut

 4. Det är aldrig för sent att börja träna så jag tycker nog att du ska börja med det så du och gubben kan göra det där ni vill men inte kan pga din värk. Det kommer vara jobbigt och antagligen ge lite mer värk i början men det kommer vara värt det!

 5. Jag är överviktig och led av atros i knät 7 år innan jag bytte knäled. Gjorde ont att träna och gå men eftersom läkaren sa att det inte var farligt eller kunde förvärra tog jag starka tabletter och gick 1 timme om dagen. Vikten minskade och knät blev bättre med mindre vikt att bära så om du vill försök stå ut och gå eller cykla i alla fall, det kommer att göra skillnad.

 6. Jag tror att alla människor har något som man inte är nöjd över, men att lägga energi på hur andra människor ser ut det är sorgligt. Troligtvis är det olyckliga människor som skickar bilder till din kille.
  Själv har jag varit med om en nära döden upplevelse och efter det så är jag tacksam över att jag lever. Jag har saker som jag inte är nöjd med när det gäller min kropp, men så länge som jag andas och mår bra så är jag lycklig. Skulle det hota min hälsa så får jag självklart prioritera att göra något åt min kropp, annars tänker jag bara göra saker som gör mig glad.
  Det är sommar nu och alla har rätt till att klä sig somrigt!!
  Lev och njut av livet, för det går inte i repris!

 7. Heeeej Louise Tack för en fin och inspirerande blogg!! Jag och min bästa vän brukar kika in här! Vi tycker du är en toppen tjej ❤️ Hejja dig!! Apropå det här med att nån skickar bilder till din stora kärlek, det är ju så sorgligt!!
  Avundsjukan är stor, men eran kärlek är större ❤️
  Kom att tänka på att kan det vara ngn i eran närhet som skickar dessa bilder? Eftersom vi läsare inte vet vem din kärlek är. Önskar er allt gott och lycka

 8. Alltså, jag tycker du är så fin och söt precis som du är! Är så less att se unga människor som börjar se likadana ut på grund av modeindustrin inom plastik, fillers, botox mm. Nej, fram med naturlig skönhet, det är det vackraste. Du verkar vara en fin härlig tjej, men förstår att lippödem inte är att leka med. Är det ingen läkare som kan hjälpa dig med det? Jag tycker att de borde de kunna göra när du har så ont . Älskar förövrigt dina tips påkläder, jag har stl m på de mesta kläder, men det klädersom du rekommenderar finns ju ofta i en massa olika storlekar Gillar din blogg, tycker den är mysig, inte tillgjord , utan ärlig! Har aldrig skrivit en kommentar förut, men kände att nu var det dax! Fortsätt med det du gör fina du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.