Nej jag är inte höggravid

Hej. Det var egentligen meningen att jag skulle lägga upp ett klädinlägg här, en snygg kostym. Men nej, jag tappade lusten helt efter några hånfulla kommentarer på en dejtingsida. För ja, jag är ju med på en sån för jag tänker att jag kanske borde börja dejta igen efter att ha blivit dumpad. Och ja, jag får många mail men är väl inte helt upplagd eftersom jag fortfarande är ledsen i hjärtat.

Men nu ikväll fick jag ett mail från en kille som skrivit förut och sagt att nån tjej hade stulit mina bilder. En han hade skrivit med och som kallade sig vad det nu var. Det här med att tjejer stjäl mina bilder händer titt som tätt och jag blir lika irriterad varje gång och går in och anmäler efter att ha fått tips.

Hur som helst så har han varit trevlig och vi pratade bara om detta. Men ikväll, ja då mailade han och skrattade hånfullt åt min enorma mage. Det är nog den kroppsdel jag har mest komplex för faktiskt. Rumpa, lår, höfter – ja de är stora, men magen är jobbigast. Så det hånet visste vart det tog.

Bilden han hånade.
Det är ju egentligen lite synd att jag inte hade lagt upp den här på dejtingsidan, för då hade han förmodligen kvävts av sitt eget hånskratt.

Dessutom fick jag en kommentar på väg ut från Ica tidigare ikväll. Jag tänkte först att jag nog hörde fel och sa ”va?”. Så han upprepade glatt ”du är höggravid”. Ehm…jag orkade inte ens med en comeback a la ”nej jag är bara tjock”, sånt jag sagt flera gånger tidigare. Den här mannen verkade dessutom inte ha alla hästar hemma om man säger så. Men han trodde ändå att jag var höggravid.

Det känns. Jag blir ledsen. Speciellt med all annan skit som pågår just nu. Ni vet ju om att jag letar lägenhet och jobb. Men jag vet inte om jag sagt att jag fått (ett ganska förväntat, men ändå) nej från sjukvården om hjälp med lipödem. Det får jag bekosta själv och det går på några hundra tusen sådär.

Det är ju en stor orsak till min övervikt. Den gör att mina ben är tunga som bly som har lett till artros. Så jag har ont i benen (främst) pga ödemet, och även så jävla ont av artrosen(har varit hos sjukgymnast idag, hoppas den ska hjälpa när vi väl lagt upp en plan). Så jag behöver ta smärtstillande för att alls kunna gå utan att gråta.

Och så kommer nästa helvete – nämligen magen. Den har jag ju pratat om tidigare, att de har gett mig olika diagnoser. Idag pratade jag med en läkare i tel om hur svullen, öm och helt ur funktion den är. Så jag ska boka tid, för det kunde jag tydligen inte göra idag utan bara via mina vårdkontakter. Så förutom att den är tjock och svullen på utsidan så är den fucked up på insidan.

Så nu vet jag fasen inte om jag har lust att dejta. Jag har nämligen varit med om för många gånger att män blir besvikna på mig rent utseendemässigt. Och har de ändå gillat vad de sett så har de få jag blivit kär i dissat mig pga att jag inte är en såndär stabil människa med 8-17 jobb, eget boende och bra kreditvärdighet.

Att jag skriver är inte för att ni ska tycka synd om mig (det gör jag så bra själv, haha), utan bara för att jag vill skriva av mig om hur besviken jag är på hur rövhåliga människor det finns, och för att jag vet att jag inte är ensam. Ibland kan det ju faktiskt vara skönt att veta att man inte är ensam i att tycka att livet är piss.

Imorgon ska jag jobba på Klick, gå på event, samt försöka vända livet. Men ikväll är det skit. Det är det faktiskt.

Puss och kram på er (och ja ni som tycker att bloggen är för negativ, jag är ledsen för jag VILL skriva om kärlek, resor, rosor och solsken. Men mitt liv ser inte ut så just nu).

Kolla mer

30 comments

 1. DET VACKRA KOMMER INIFRÅN DU ÄR ÄVEN VACKER UTIFRÅN
  OCH VERKAR JÄTTEGULLIG EN DEL MÄN FATTAR INKENTINKEN
  INGET ATT HA
  MAN ÄR SOM MAN ÄR PASSAR INTE DET BY BY DÅ

 2. Jag är så himla tacksam för att du är så ärlig i din blogg. Ingen falsk fasad. Du är en riktig människa i mina ögon.
  Lycka till i framtiden. Jag är inne här titt som tätt och kollar in dig och bloggen.

 3. God morgon!
  Det finns inte så mycket att tillägga när det gäller idiotiska kommentarer.. du har sagt allt själv!
  Däremot så är du ju klok och vet om att dessa kommentarer inte definierar dig. Även om det är en klen tröst så gillar vi bloggläsare dig massor!
  Det är därför vi fortsätter läsa din blogg för att den innehåller livet på gott och ont precis som det är. Jag gillar dig precis som du är och du är värd allt fint! Jag hoppas det kommer snart för dig!
  Nu tycker jag att det borde vända för dig och jag önskar dig verkligen vind i seglen.
  Många kramar ❤️❤️❤️

 4. Nu tycker inte jag att du har någon stor mage eller ser gravid ut öht, snarare är du jättesnygg både på utsidan och insidan! Men det är för j-ligt att det fortfarande är ok att kommentera kvinnors utseende, eller mäns med för den delen,som om de vore enbart ett objekt

 5. Håller med alla ovanstående! Och är helt chockad över hur många rövhål det finns på såna där dejtingsidor 😮 måste säga också att i dessa influencertider så är din blogg unik och underbar, så som bloggarna var en gång i tiden ärliga liksom❤️

 6. Åå fina Louise! Det är konstigt ,eller inte, men en tar alltid åt sig dåliga kommentarer med en gång. Medan dom fina och bra behöver typ nötas in.
  Jag är också en knubbis och har fått höra en del med åren också. Så himla onödigt att kläcka ur sig såna kommentarer. En äldre man tex. Sa till mig varje gång han mötte mig att jag var stor och tjock. Att jag behöver röra på mig…mm. Usch nu skiter vi i alla dumma ord och tänker hur bra vi faktiskt är ändå!!! Mvh Marita

 7. Jag tycker att du är vacker som du är. Jag älskar din blogg och du inspirerar mig så mycket med dina bilder och alla fina kläder du hittar! Många kramar till dig!

 8. Vilka ynkliga människor som enbart ser till utsidan och dessutom ger sig rätten att kommentera den? När ska människor sluta titta på andra och titta sig själva i spegeln? dom må vara smala men korkade och då är jag hellre rundare och smart och framförallt är jag tolerant inför andra människor. Jag dömer ingen som vare sig är överviktig eller för den delen underviktig utan försöker se till människan. Kroppen är bara ett skal. Så otroligt trött på dessa människor som anser sig ha rätt att tycka om andra. Du är ju både vacker, klok och smart, att ingen man inser det? kram på dig!

 9. Jag känner så väl igen mig i det du skriver, det gör jag ofta faktiskt. Jag har liknande erfarenheter av människor som tar sig rätten att kommentera min kropp på olika sätt. Man blir ledsen och sårad och kommentarerna gnager sig in i en och ger ärr i själen. Jag blir så trött på människor som alltid måste kategorisera och sortera in sina medmänniskor i fack. Allt ska bedömas, kritiseras, förändras och förbättras. Kan man inte bara få vara den man är? Vill dessa människor att alla ska se likadana ut? För övrigt uppskattar jag verkligen din blogg, och tycker att du gör ett superjobb med den! Dessutom verkar du vara en jättetrevlig tjej.Jag uppskattar allt du skriver och det just blandningen av högt och lågt som gör det till intressant läsning tycker jag. Dessutom skriver du bra, det märks att du har det som yrke. Jag vet också hur det är att kämpa med ekonomi, hälsa, sjukvården, försöka hitta jobb och lägenhet, för att inte tala om killa och relationer… Så fortsätt precis som du gör! Stor kram till dig!

 10. Hej!

  Vilka jävla ”fubbickar”
  Försök att skita i dessa idioter, de vill bara göra dig illa.
  Din blogg är ärlig o trivsam, fortsatt att vara du.
  Sköt om dig!
  Kram Camilla

 11. Vet hur jobbigt det ar med idioter, har i Peru ar det dessutom helt okej att saga precis vad man tycker kanns det som. Det ar ju jattekul att fa hora (uhh, utan prickar blir det lite fel…) varje dag att man ar tjock, jag vet liksom om det. Eller det som jag har mest komplex over; mitt jattetunna och fina nordiska har.. bade vanner och frisorer kommenterar garna ”vad lite har du har!” jag har jattemanga harstran men dom ar svintunna eller mina gigantiska armar ”OJ vad STORA armar du har”. Fast det varsta har om dagen var nar en kille kom fram till mig och bara ”Jag vet inte varfor, men jag gillar tjocka tjejer”, forvantar han sig att man ska saga tack da? Folk sager att man inte ska lagga varde i sana kommentarer, men dom ar oerhort sarande, speciellt nar det ar nagot man har komplex over. Brukar komma med nagon kack comeback och skratta, men innerst inne gor det ju svinont.

 12. Tänk att en bebis som är lite rund och lite rultig är det underbaraste vi vet men när en vuxen tjej är rund o rultig så är det allt annat än bra. Jag tycker inte det är oss det är fel på, det är den förvrängda bilden av skönhet det är fel på. Vi lever i fel tid, i en annan tid hade vi dessutom varit statusbrudarna. Tänk så långt vi (inte) kommit på 2000-talet.

 13. Vilka patetiska människor det finns….Man får försöka tänka att de inte har så mycket bakom pannbenet när de kan vräka ur sig såna saker. Jag gillar att du har en ärlig blogg, med ”vanliga”, inte tillfixade bilder som de flesta har idag…Stor kram till dig och håller tummarna för att det fixar sig med lägenhet, jobb och sjukdomar <3

 14. Men oj Blir jätteförbannad över hur folk beter sig. Vilka nötter det får lov att finnas!
  Har läst din blogg i evigheter och vet hur du kämpar. Önskar verkligen av hela mitt hjärta att det vänder för dig. Du är fin, rolig, härlig, gullig! En riktig fighter. Kramar i massor till dig

 15. Hur kan man skratta åt en MAGE?!? Så patetiskt. En mage är en mage. Hur rolig kan den vara!?! Han har förmodligen ett ganska lågt IQ, i kombo med generell korkskallighet och underutvecklad social kompetens. Om han vill SKRATTA åt en MAGE, då har han stora personliga problem. Fattar att det är svårt, men låt honom ta sina fjantiga kommentarer och dra åt helvete.

 16. Världen är full av ärkepuckon,som inte förtjänar ens en tanke från din sida.
  Du är verkligen vacker precis som du är ❤️
  Jag hoppas att det löser sig med arbete och boende…eller, nej…jag VET att det löser sig.

 17. Själv är jag så jävla trött på snubbar. Isch fy fan.
  Har helt bestämt mig för att satsa på mina vänner och systerskapet där istället. Det får mig att må så jäkla mkt bättre och ger mig energi.
  Kräker på tvåsamhets hetsen. Det finns mycket annat i livet än romanser och kärleksrelationer.
  Nu är det mig själv jag ska lägga krut på. Att varje min egen själ och må bra. Kommer kärleken så kommer den, ja tänker då fan inte jaga den o jag klarar mig jävligt bra utan 🙂

 18. Vad tråkigt det är att det finns sådana människor, som gottar sig åt att göra andra illa. Ofta tror jag att det är dessa personer som var mobbarna när de var små. De som egentligen var små och rädda men ville verka stora och starka för att inte själva råka illa ut.
  Jag önskar så, att du kan tänka på alla oss som tycker om dig och tycker att du är stark, stolt och vacker! <3

 19. Du borde läsa Linda-Marie Nilssons bok ”Så lärde jag mig att älska min kropp”. Hon fick mig att vända på problemet. Nu vet jag att det inte är mig det är fel på. Det är de med dumma kommentarer som ska skärpa sig. Inte jag. Det är så tydligt när man hör andra berätta. Du, Linda-Marie eller andra som fått taskiga kommentarer. Då vet man ju att den är den som säger kommentaren som det är fel på. Lätt. Men när det gäller en själv är det svårare. Att se klart. Men efter att jag läst hennes bok förstår och vet jag att det även gäller mig. Det är ju självklart. Liksom. :-). Läs boken om du inte gjort det. Den förändrade min syn på andra men framför allt min syn på mig själv. Så befriande!!! Och som hon skriver, att när man tänker ”Oj vad jag ser tjock ut i den här” ska nästa tanke automatisk vara ”Ja, och tjockt kan också vara fint!”
  Kram på dig. Du är skitsnygg. Punkt slut.

 20. Vet hur det känns…men som så många andra skrivit här innan…DU ÄR EN MYCKET VACKER KVINNA! Någonstans där ute finns han..han som kommer att älska dig för den du är med eller utan övervikt…som ser dig för den du är..din fina insida för det är ju den skönheten som strålar ut…Du är du och du duger precis som du är <3<3<3
  som jag skrivit förut till dig..du är en sådan förebild…mycket av det du tipsar om köper jag och det skulle jag aldrig ens vågat prova innan..så sträck på dig…en sådan man är inte värd dig ändå…det finns något bättre för dig..han blev säkert bara sur för att du kanske inte var så intresserad ändå och valde att vara elak istället för att riskera ett nej från dig..idioter finns det gott om!!! trevlig helg och kram på dig…

 21. Hej! Jag gjorde en gastric sleeve, hade BMI på 35, dvs inte jättelverviktig men ändå för att jag skulle vantrivas och behöva handla plusstorlekar… jag skrev en egen remiss och det var det bästa jag gjort! För hälsan! Både psykiskt och fysiskt. Gjorde den i mars och nu gått ner över 30kg. Jag mår såå bra! Aldrig mer trött, ingen värk, inget sova dåligt, min oroliga mage (ibs) har blivit helt botad, aldrig mer huvudvärk. Orkar träna orkar leva! Snälla du det är faktiskt så enkelt! Det har helt förändrat mitt liv! Om man dessutom lägger till hur mycket bättre jag mår psykiskt! Helt fantastiskt! Ett varmt tips till dig. Har följt din blogg länge länge… kram

  1. helen, det är enkelt för vissa men det är inte enkelt för alla, värt att komma håg. Det är en krävande operation med risker för komplikationer som kräver en permanent livsstilsförändring. Har själv en familjemedlem som står inför vägskälet operation eller inte operation (varit på infomöte och fått fakta) och vad än man väljer så är det ingen enkel lösning för de flesta. Grattis till att operation varit så pass lyckat för dig.

 22. Fina Louise! Du är fin som du är. Ingenting att bry sig om dumma killar. När killarna har gubbmage då sägs ingenting men när kvinnor har det då är det illa, usch varför har det blivit så här fel?? Du är så vacker, det är också insidan som räknas. Hur många dummisar finns inte som är vackra och supersmala men har inte så mycket upptill, om du förstår vad jag menar. Att man är klok och förståndig bör också räknas, inte bara ett yttre. Strunta i dumma karlar, alla kan väl inte vara så enfaldiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.