Nej du har inte bättre smak än andra!


Melodifestivalen är över och Robin Bengtsson vann. Snygg kille med en låt jag redan glömt. I mitt tycke är det en låt som försvinner i mängden och alltså inte faller mig speciellt i smaken. Jag själv tyckte bäst om Wiktoria. 

Så långt allt väl, jag bryr mig faktiskt inte om vilken låt som representerar Sverige i Eurovision. Mest för att jag brukar tycka att de flesta låtarna i den musiktävlingen är tråkiga helt enkelt. Det är min smak men därmed har jag inte sagt att de som tycker annorlunda har sämre smak än jag.

Jag reagerar och blir irriterad när folk ska klanka ner på andras smak och anse att de själva tycker lite bättre än resten. Vem fan bestämde det? Vem har sagt att en viss sorts musik är bättre än annan. Lite finare till och med. Eller vilka filmer och tv-program man ”ska” gilla för att inte anses som fel och töntig. Vem bestämde att vissa böcker är finare att läsa än andra?

Det handlar om SMAK kära vänner. Det som tilltalar mig behöver inte tilltala andra utan att jag har fel. Det gäller såväl musik, film, konst, tv, inredning, kläder, kroppstyper som smaken på män och kvinnor. Alla föredrar inte samma som väl är. 

I övrigt har jag haft en jätteskön dag här i Osby. Först löste vi Melodikrysset och åt sen frukost, sedan gick jag ut och satte mig i en solstol och njöt i fulla drag av sol och vårvärme. Precis vad min kropp och själ behövde. Hoppas ni haft en lika härlig dag.

Puss, kram och ha en skön söndag

Ps. Fått frågan om jag är irriterad på ngn speciell? Nix, skriver aldrig om en enskild person när jag åsiktsbloggar. Då är det alltid något jag hört från flera enskilda personer. Även om det ofta är specifika individer som tar åt sig. Folk har frågat flera gånger om det är honom eller henne jag syftar på. Nej,jag tar inte sådant i min allmänna blogg. Så vet du det, du som eventuellt tar åt dig när jag luftar mina tankar. 

Kolla mer

4 comments

  1. Hej Louise! Jag höll på Owe T, men det är bara för att jag är så gammal! Jag tycker att alla andra låtar låter likadant!

  2. Själv tycker jag alltid att jag har litet bättre smak än alla andra haha! Men jag känner inget behov av att klanka ner på andra för det. Jag låter dem bara gå där med sin taskiga musik/kläd/karl/stilsmak. Vi kan inte alla tycka lika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.