När bägaren är överfull – andas

Godkväll kära ni. Hoppas ni haft en bra helg? Här har det varit upp och ner. I fredags var sista dagen på Svenska Dagbladet så jag och Eva lunchade, åt glass och hade det trevligt. Det var bara vi två på vår avdelning. Hur som så åkte jag hem och då hade jag ett missat samtal, men han hade lämnat ett röstmeddelande. Kvinnan jag hyrt lägenheten hade gått bort den natten. Jag har aldrig träffat henne, men det är givetvis jättetråkigt eftersom hon bara var 74 år.

För min del lär det betyda att jag blir bostadslös snart. Yvonnes släktingar lär ju vilja sälja lägenheten och jag har absolut inte råd att köpa den då den kommer att gå på 3 miljoner kanske. Jag ska prata med släktingarna, men jag har nog tre månader på mig.

Min framtid är alltså ganska oviss just nu. Jag börjar jobba på Klick igen imorgon och har fyra veckor där, sen vet jag inte mer om jobb. Jag vet inte om bostad. Och så strul med kärlek, smärta som fasen och tusen miljarder tankar som snurrar. Därför har jag inte bloggat i helgen, det blir lite mycket.

Jag hoppas på en vändning i den ganska negativa spiralen som råder i mitt liv just nu. Jag vill känna igen mig själv, bli glad, frisk och stark. Känna mig trygg. Älskad. Såna saker. Men jag försöker ta en dag i taget, ett problem åt gången. Andas.

Ville bara berätta så ni vet varför jag är lite extra off just nu. Jag håller som sagt tummarna för en vändning, och jobbar så klart på för det. Saker händer ju sällan av sig själva. Men snart måste något bra hända, eller hur?

Puss och kram på er

Kolla mer

19 comments

 1. Jag tycker så himla synd om dej. Det är för mycket nu! Önskar jag kunde göra något.
  Och kanske borde jag hålla igen nu, men i tider när mitt liv varit som mest turbulent av yttre faktorer har det öppnat dörrar till nåt annat, nåt bättre.
  Kanske är det dags att flytta på sej? Förstår om du inte vill tillbaka till byn men Malmö kanske? Storstadens möjligheter och ändå närmare hemma?
  Hur som helst, du vet var jag finns om du vill snacka lite. Tänker på dej, skickar en stor kram och håller tummarna att det vänder snart. Helst igår.
  / Asta

 2. Usch att det alltid ska komma på en gång allt negativt.
  Önskar dig lycka till med allt och allt kommer att lösa sig!
  Kram

 3. Allt händer av en anledning brukar jag tänka även om man inte ser vad just då. Kanske en möjlighet till omstart för dig? Flytta till en annan ort och börja om? Stockholm kan ju kännas ensamt och ”kyligt”.

  Kram

 4. Hej, hoppas allt löser sig på bästa sätt. Bra att ta en sak i taget, det kommer säkert ordna sig, men kanske detta blir någon slags nystart?!
  Kram ❤️

 5. När jag först såg att du hade gjort ett inlägg blev jag jätteglad – men den glädjen byttes snabbt ut mot ledsamhet.
  Jag kan förstå att du har känslor av ångest, sorg och panik. Alla människoöden är ju olika, men när jag har drabbats på olika sätt har jag alltid i efterhand förstått varför. Jag tror verkligen att allt händer av en anledning och att det gäller att lyssna på den inre rösten.
  Du har ju skrivit en hel del om vänner och familj i Skåne. Det kanske är dags att flytta närmare dem? Jag är själv från södra Sverige men har jobbat i Stockholm i mer än femton år och klimatet är ju som svart och vitt. I södern är de flesta vänliga och hjälpsamma. I Stockholm är det kallare och hårdare, med en större egocentrisk inställning. Vi har aldrig träffats men du verkar egentligen för bra och varm för Stockholm.
  Jag hoppas så mycket att det snart kommer att lösa sig för dig och att du hittar rätt i livet; både med kärlek, jobb och bostad(sort). Kram <3

 6. Vet inte om det är råd du vill ha…men jag sällar mig till skaran…vänd hemåt. Flytta in hos dina föräldrar en tid, låt dem ta hand om sin dotter. Ladda batterierna. Låt dig omges av trygghet och äkta kärlek.

  Känns som att vi är en trogen skara som följer dig, kan med säkerhet lova att vi finns kvar när du känner ork att skriva igen.

  ♥️
  /Camilla

 7. Kom på – ett tips om släktingarna börjar konstra och tycka att du ska flytta tidigare – du har förmodligen besittningsrätt till lägenheten vilket betyder att de inte kan säga upp dig hur som helst. Kolla upp det! Det kan du ju använda som argument för att få stanna i tre månader. Menar inte att du ska göra dig omöjlig, men ibland kan det vara bra att låta någon annan veta att man skulle kunna göra sig omöjlig om de skulle börja opponera sig. Kram igen!

 8. Hej! Tittar in här varje dag, följer dina inlägg och det du delar med dig av. Den bästa bloggen! Hoppas innerligt att allt löser sig för dig. Håller alla tummar jag har!

 9. Ledsen för din skull. Ibland kommer verkligen all skit på en och samma gång och man undrar hur man ska orka, tro mig för jag har precis haft några riktigt hemska år (utsparkad på gatan i ett främmande land utan rättigheter att kunna jobba, pappa dog i cancer, mina hundar blev förgiftade, exet spelade offer och vände våra vänner emot mig osv osv) där jag bara undrade vad som skulle komma näst. Nu är jag på fötterna och inser att mycket som hänt faktiskt varit till det bättre även om det inte verkade så då. Skickar dig en varm kram och hoppas allt ordnar sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.