Mota rynkorna i grind

Nu är det strax sovdags här och jag har just tvättat bort sminket och borstat tänderna. Samma procedur varje kväll, tråkigt men nödvändigt. Jag brukar få kommentarer och en del tappade hakor när jag berättar för folk hur gammal jag är för att jag helt enkelt inte ser så gammal ut som vad jag är. Inga rynkor. Detta tror jag dels beror på gener men även på det jag skrivit om tidigare men som tål att skriva om igen, att jag ALLTID är noga med att rengöra huden. Att ALDRIG lägga sig med smink. Att inte tvätta sig i ansiktet med handtvål annat än vid undantagsfall. Det är uttorkade som sjutton att ha vanlig tvål i ansiktet och jag ser direkt om jag slarvat några dagar och inte använt ögonrengöring för de där fina linjerna kommer som på beställning om man torkar ut den tunna huden kring ögonen.

Det finns givetvis en uppsjö av ta-bort-medel men det jag brukar använda och som är enkelt är rengöringspads från Andrea eye q’s. Finns på Hm, kicks och lite överallt.

Det finns med olja, utan olja, för de med linser osv. Jag har den här bruna burken.

 

För den som inter tycker den vanliga är snabb nog finns den här ultrasnabba. Har inte testat och vet inte om den är mycket snabbare än den bruna.

Sedan föredrar jag rengöringsgelé till resten av ansiktet. eller såntdär som blir skummigt när man pumpat ut det. Milk gillar jag inte, då känner jag mig inte ren. Kan inte säga att jag har någon favorit här. Kör på en rosa från apoteket just nu. Kan dock känna att nu när jag är äldre kan det vara idé med snällare krämer. När man är ung och inte har problemhy spelar det ingen större roll med märken. Det gjorde det inte för mig i alla fall.

Ibland duttar jag till det med ansiktsvatten också men inte varje kväll. Och så avslutar jag med en återfuktande kräm. Jag har en värdelös ansiktskräm just nu. Q10 från Nivea kommer jag icke att köpa igen. ansiktet känns bara stramt och obehagligt. Ska ge mig på jakt efter en annan, BRA kräm och inte sånt skräp. återkommer när jag införskaffat en bra en.

Men för att slippa se ut som ett gammalt russin i fejjan:

 • Rengör ansiktet och halsen varje kväll och morgon.
 • Använd milda produkter
 • Ha en speciell ögonmakeup-remover och gno inte runt med tvål i ögonen. För då kan du räkna med att linjer och rynkor kommer som ett brev på posten.
 • Rengör dina makeup-penslar då och då med mild tvål eller schampoo samt ljummet vatten. För varmt kan lösa upp limmet och borsten kan ramla i bitar. Jag brukar låta mina ligga och torka tvärs över tandborstkoppen.

Några tips från coachen(fler kommer) såhär på nattkvisten. Nattinatt raringar. Puss /Louise

Kolla mer

4 comments

 1. Godmorgon!

  Här kommer ett tips på bra ansiktskräm/hudvård…

  Cliniderm by ACO
  Även den är från Apoteket, finns för olika hudtyper, kanske inte den billigaste, men väldigt dryg.

  Själv har jag en jättekänslig hy, så jag kör med deras Sensitive Comfort.

  Ha en bra dag!!:)

  1. Malla’s: får ta och prova den nästa gång för den här skitkrämen från nivea är då inget att ha. Jag har dock testat andra från nivea som känts skönare men just Q10 har jag hört
   fler som tycker är urkass.
   Ha en fin kväll. kram

 2. Jag är också mycket noggrann med hudrengöring men också med vilka hudkrämer jag använder. bukar kosta på mig en ordentlig hudbehandling höst och vår hos min hudterapeut. jag är en del till åren kommen men ser yngre ut enl vänner. Så det är mycket viktigt att sköta sin hud om man vill bevara sin ungdom <3 Kramiz

  1. Rasmusmatte: Det är något jag också måste se till att testa, en ansiktsbehandling. Jag har faktiskt aldrig varit på en, det har bara inte blivit av men det vore nog jäkligt gött att
   bli riktigt rengjord.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.