Min nyårsafton med Alexander

Hej vänner! Det var ju meningen att det skulle bli ett inlägg igår om nyårsafton, men så kom en kompis förbi så vi satt och snackade och kollade film så det bidde inget förrän nu miss i nassa liksom. Men bättre sent än aldrig sägs det ju.

Min nyårsafton firades som jag skrev med min kompis Alexander från Helsingborg. Vi har väl känt varandra i 16 år eller något sånt, även om vi har setts väldigt sällan då det ju varit en bit mellan Stockholm och Helsingborg. Men nu fick vi till det.

Vi korkade upp lite bubbel på eftermiddagen när han kom hit. Jag tror att det där kanske hade en del med mitt illamående dagen efter att göra – dvs att jag inte hade ätit på dagen. Men trevligt hade vi 🙂

Och sen åt vi faktiskt också. Det blev en toast skagen. Och sedan gjorde jag en kyckling a la thaistyle med wokgrönsaker, kokosmjölk, grädde, fisksås, röd curry, vitlök och lite andra kryddor. Och så ris till det. Enkelt men gott. Eftersom vi bestämde bara någon dag innan blev det inte så himla avancerat som jag sett att många hade det på nyårsafton. Det är himla trevligt det också, men eftersom jag inte kommit i ordning här än så har det inte riktigt varit prio. Nu var det mer att röja så man skulle se så mycket golv som möjligt innan Ajje kom hit.

Lite innan tolv gav vi oss iväg mot Malmö Stadsteater och operan där vi hade hört att det firas rejält. Och ja helvete vad det firades!Det syns inte riktigt här men det var suuuupermycket folk.
Vi tjoade och skrek med alla andra som önskade varandra gott nytt år. Fast man ser inte det här…haha.

Och det var rejält med raketer. Jag älskar raketer på nyårsafton! Jag tycker synd om skotträdda djur, men organiserade fyrverkerier är ett måste på nyår för mig. Okej, kanske inte ett måste, men jag hade saknat det. Sedan får hundägare tycka att jag är en dålig människa om de vill.
Sedan drog vi vidare till Etage där vi dansade järnet.Så himla kul! Och mitt knä höll. Det kan iofs ha varit bubbel och sådant som dövade men det var ju bra 🙂
Röda läppar och blingiga ringar i öronen blev det.
Jag hade en svart plisserad klänning på mig, och till det silverväska och sneakers med glitter. Att försöka mig på klackar när jag har artros, plus att vi skulle gå hade varit mycket mycket dumt. Att gå omkring med onda fötter är bara korkat, så det undvek jag.

Vi gick lite innan de stängde vid fem, sedan hem där jag gjorde varsin toast. Plus att jag först tvingade i Ajje en bit äpple. Jag har läst att enligt gammalt skrock ska det vara det första man äter på det nya året för att få en god hälsa. Nu blev nu min nyårsdag inte så hälsosam direkt, men jag kanske blir kanonfrisk resten av året tack vare äppelbitarna vi åt, hehe.

Ljuset släcktes sedan vid halv sju här. Vi var bara två men hade en jättekul kväll. Och ja, han är singel tjejer 😉
Puss och kram

Kolla mer

9 comments

  1. Haha som Malmöbo kan man inte annat än le åt din nyårsafton! Det där behövde du och nu har du bockat av operan och etage (även kallat Slitage)!
    Härligt att se !!

  2. Härligt att din första Nyårsafton i Malmö blev så bra. Och vilken snygging din kompis är 😉

  3. Haha, det där med en bit äpple det första man äter på det nya året har jag aldrig hört någon annan göra mer än vi! Vi hade en gammal, numera avliden släkting, som lärde oss det på 80-talet och vi har fortsatt med det sedan dess. Bubbel och en klyfta äpple klockan tolv! Kul att någon mer gör det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.